Ahojte mamičky.dnes som upozornila dr. na preventívnej prehliadke môjho 7t syna že má taký malý fliačik pod pazuškou(vyzerá to ako malá krvná zrazeninka).dr mi na to povedala že to je melanocitový névus že treba ísť s tým na neurológiu a na RTG bruška a potom do BB.ze dajú na to takú mastičku a že to má pomalí každé druhé dieťa.Na internete píšu že je to nezhubný nádor ale aj tak sa bojím o môjho syna.😢 Ktorá s tým má skúsenostskúsenosti
tak melanocytovy nevus /znamienko/, alebo hemangiom?
...a nie na neurologiu nahodou s niecim inym?
@dextella14 mozem poprosim o radu
@mizu89 ahoj aj náš malý mal a dnes má dva roky a je preč 🙂 kľud ...tie vyšetrenia robia preventívne.
@mizu89 vraj ten hemangióm sa môže robiť aj na vnútorných orgánoch takže vyšetreniami to musia vylúčiť ..
@mizu89nam doktorka povedala tak, že kym hemangióm nerobí problémy tak sa len sleduje aj za predpokladu, že je na peceni napríklad ... My sme boli na neurologii a gastre ...malého sledovali do roka . Či je to vážne ...ja nie som odborníčka, ale z rozprávania lekárky mi to tak neprišlo
@katka17787 a chlapec je úplne zdravý?
@mizu89 áno je ☺️
@katka17787 a ako sa to vytvorí?z ničoho nič?v prepustacej správe z pôrodnice nič nie je napísané
@mizu89 ja netuším..nás maličký ho nemal a zrazu v 6 tt ho už mal na rucicke😊
@mizu89 Ja som išla s D22.9 najprv na kožné a potom na vlastnú žiadosť na onkologický... na tej foto sa mi nezdá, že je tam taký tieň, ktorý pokračuje pod kožou. To treba určite vyšetriť. Ak sa odhalí nebezpečné znamienko včas, je 100% šanca na vyliečenie. Akože tiež mi nebolo do smiechu. Hlavne keď kozna povedala, že o rok by bolo neskoro
@katka17787 no u nás asi tak isto.pri narodení asi nič.a potom keď mal cca 4-5t.najprv som si myslela že nejaky skrabancek ako ho chytáme a potom som si všimla že sa to nemení,nemizne
@mizu89 ja nie som kožná lekárka, ale mne to príde ako hemangióm ... Keď sme boli na garstre ( pre ten hemangióm) lekárka napísala do karty nejakú diagnózu . Celú cestu k detskej lekárke som takmer nedýchala od strachu 😭, ale našťastie detská mi to vysvetlila tak, že občas musia vykázať nejakú diagnózu kvôli ošetreniu asi aby to poisťovňa lekárke preplatila. Viac som to neskúmala. Každopádne dcérka kamarátky má hemangióm na tvaricke a vyzerá takmer identicky ako vás akurát ona má 3 roky a zatiaľ jej úplne nezmyzol, ale už nie je až tak viditeľný. Choďte na tie vyšetrenia čím skôr a verím , že ten hemangióm sa potvrdí , že to nebude nič iné a maličký bude v poriadku 🥰
@mizu89 medzi maličkom a prstenikom ho mal náš bol však o dosť väčší , ale vstrebal sa
@katka17787 no už sme objednaný 15.10 na neurológiu a 2.11 do BB a že tam spravia sono bruška.a keď som volala do Bystrice tak sa pýtali že prečo neurológia.no dr. nám včera dala výmenný lístok na neurológiu a na RTG-sono
@katka17787 veľké je to cca 0,5cm to červené
https://www.modrykonik.sk/group/6796/ tu v skupine je vyborna kozna, pripadne priloz foto, on to bude asi len hemangion