Dobrý deň, ako postupovať ak chcem dať dieťa (8 roč. syn) diagnostikovať? Treba sa obrátiť na psychológa detského, neurológa alebo? Treba výmenný lístok od pediatra? Aký je postup a čo to obnáša? Ďakujem veľmi pekne za ochotu odpovedať.
@tslobik Nám odporučila škola ku komu ísť, majú svoju psychologičku, s ktorou škola spolupracuje.. asi najednoduchšia cesta...
môžeš ist cez cppš ako píšu baby
alebo sa objednaj k psychologičke na testy, osobne by som šla najskôr k psychologičke, neurologovi a až potom do cppš
predpokladam ze chodite do skoly dohodnite sa s triednou, so skolskou pedagogickou alebo psychologickou nech vam poradi ako postupovat. ak nechcete ist cez skolu (aby o tom nevedeli) pohladaj si na nete centrum pedagogicko psychologickeho poradenstva a prevencie tak ako radia dievcata v ramci svojho mesta/okresu objednaju vas najprv k psychologicke (taky je postup) a ak uznaju za vhodne tak nasledne aj k specialnej pedagogicke na testy a poslu k neurologovi aby potvrdil alebo vyvratil diagnozu uvidite na com ste a co dalej treba robit
@benit
@nikusska26
@sara07
@kacena4
Ďakujem. Skúsim najprv do centra a uvidím kam nás nasmerujú.
@tslobik moja sestra robila diplomovku o ADHD.Zacala by som u psychologa.V žiadnom prípade nie lieky.Casto je ADHD len výsledok zlej situácie v rodine, dieťa nevie čo so sebou, nemá fyzické vybitie a city, zlosť drží v sebe a potom ním všetci čerti šiju.Autoritativna výchova, nerespektovanie, malo zaujmov, upozorňovanie na seba, trucovanie, robenie blbosti....Pri ADHD by mala chodiť k psychológovi celá rodina.Ak nájdem článok prilozim
Staci sa objrdnat na najblizsi poradnu. Cpppap. Su aj dukromne centra. Nepotrebujes ani doporucenie zo skoly ani od lekara.