Diagnostika hyperaktivity a hypertónie

fantaghiro21
6. júl 2018

Zaujímalo by ma, podľa akých príznakov , v akom veku, Vám deťom diagnostikovali hyperaktivitu alebo hypertóniu
Ako sa správalo Vaše dieťa, keď ste zistili , že má hyperaktivitu? Alebo bolo len aktívnejšie, plus malo príznaky hypertónie???

Ďakujem za reakcie, skúsenosti.

lianka123
6. júl 2018

@fantaghiro21 ahoj. V 6mesiacoch. Je to zvyseny svalovy tonus. Vobec sa toho neboj. Len sa to dieta rychlejsie vyvija. Maly v 9m behal. Ma 21m a neobsedi na zadku. Pozitivne je ze tie deti napreduju oproti rovesnikom omnoho rychlejsie. Uz nam aj vela veci porozprava. Negativne - tieto deti su velmi narocne na energiu. Striedaju rychlo cinnosti. A treba vela energie ich niecim zaujat.

fantaghiro21
autor
7. júl 2018

@lianka123 Nasa dcera je predčasná. narodena v 33tt, aktualne ma 13m a 1 týžden .
chodí už od 12 m ( korigo veku 10,5m )
Presne ako píšeš. Dcera je strqšne náročná. Furt v pohybe, furt musim niečo vymyslať, aby som ju zaujala. Neobsedi, ak sa od nej vzdialim, tak spusti zachvaty...
Obliect, nakrmit, prebalit, okupat, umyt jej dasienka, cokolvek ostrihat nechty, je doslova vojna s nekontrolovatelnou strelou. Ma neskutocnu silu, nekontrolovatelne kope nohami, rukami. ...

lianka123
7. júl 2018

@fantaghiro21 ahoj. Presne viem o com hovoris. Sama by som syna nezvladla. Mne velmi pomaha manzel. A mam aj opatrovatelku a syn uz chodi do jasli na 3hod. Adaptacia rychla a bez problemov. Ja uz pracujem od jeho 9m. Poviem ti, ze ak som s nim sama trebars od 9 do 4 padam od unavy. Do prace si chodim oddychnut. Ale!! On sa vyvija rametovym tempom, vo vela veciach je velmi popredu. Pohybovo a technicky velmi zdatny. A tiez kresli, opakuje vety atd. Treba tu hyperaktivitu pretavit do niecoho dobreho.. je to strasne narocne ale osobne si myslim ze tieto "hyperaktiva", ak sa s nimi spravne pracuje, tak tu ich dychtivost po stale niecom novom spravne pretavenom dokaze priniest v buducnosti ovocie. Len vydrzat!

adell95
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lianka123
19. máj 2020

@adell95 ahoooj. No v 2 rokoch to bol este boj. Vyvoj stale ma akcelerovany. Teraz uz je to OMNOHO lepsie.
Ma 3,5roka, pevne pravidla, pevny rezim. Plus sport. Ma plavanie a gymnastiku.
Presli sme zajakavostou, silnym obdobim vzdoru, vselicim.
Inak teraz cez tu koronu ako je doma je to super. Uplne sa skludnil.
Neboj, tym ako to je narocne, su tie deti extra narocne ale aj extra vynimocne

lianka123
19. máj 2020

@adell95 este dodam, ze rozprava anglicky, pocita, bicykluje, plava, abeceda zvladnuta

fantaghiro21
autor
20. máj 2020

Tak my sme na trosku horšie.Dcera ma okrem diagnostikovanej hyperaktivity diagnostikovaný vysoko funkcnu autizmus.tak mame o "zabavu " postarané...

adell95
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lianka123
20. máj 2020

@fantaghiro21 ahoj. Ako sa to prejavuje?