Dobrý deň.
Prosím vás kde v Bratislave je najvhodnejšie centrum na diagnostiku Autizmu u 2-3rocneho dieťaťa?
Boli sme v jednom nemenovanom a zaplatili sme 270eur. A výsledok bol,ze dieta ma autisticke správanie 50 na 50. Skoro ma porazilo. Tak to som vedela aj ja zadarmo.
Veľmi pekne ďakujem za cenné rady
@lucana82 určite Janosikova alebo lazikova v Trnave . Obe sú top. K lazikovej sa skôr dovoláte a je aj lacnejšia
Skúste Dsspkm.
Centrum pokojne menujte. Andreas? Acva? Nepovedali vám k tomu bližšie vysvetlenie? Ide mi len o to, či diagnostika nebola vykonaná priskoro a treba zopakovať najskôr po treťom roku, lebo teraz to naozaj môže byť nejednoznačné
Odporucam Janosikovu v Trnave..boli sme 2x u nej..tazko sa jej dovolat ale stoji to zato skusat..ona je top..ja som sa tiez bala autizmu ale ona nam ho absolutne vylucila v 2r a tiez v 3,5r..syn ma “len” naruseny vyvin reci..
@zuzanauhrinova my sme u Lazikovej platili sedenie 80€... za 2 hodiny
2-3r. dieta je vo vyvoju nikto ani janosikova ti nepovie ze je autista v tomto veku, mozno len ak by sa jednalo o tazsiu formu napr. s mentalnym postihnutimnecakaj od toho vela. nam ho diagnostikovali v 10r.
@lucana82 Andreas ste skúšali ?
alebo ESBA Bratislava.
Za seba tiez odporucam dr. Janosikovu z Trnavy. Boli sme u nej so synom pred par rokmi a mala super pristup, syn ju uplne “zral” 😃 Spolahlivo mu vedela autizmus vylucit, ale uz mal 3,5 roka. U 2,5 rocneho dietata by to podla mna vedela tiez, kedze je spicka v diagnostike autizmu na Sk. Aj ked to neda este do spravy a neuzavrie diagnozu, urcite vam povie aspon pribliznu prognozu a hlavne vam poradi a nasmeruje vas k cielenej pomoci. Je ale mozne, ze vas o rok zavola na rediagnostiku o rok kvoli nizkemu veku.
@seahorse27 mozem sa spytat ake mal malinky priznaky?
@noemi125 nerozpraval, iba 1-slovne a velmi nezrozumitelne, mal slabsie porozumenie - stratil sa pri dlhsich prehovoroch alebo instrukciach, slabsi ocny kontakt, dlho neukazoval prstom (asi do 2,5-3 rokov), tazka adaptacia v skolke…
@seahorse27 a ma nks ci ziadnu dg?
@noemi125 Vtedy dostal NKS. Teraz ma uz 7 r., konci pripravny rocnik v ZS pre deti s NKS, v septembri nastupuje do 1. rocnika beznej ZS bez integracie, bez asistenta. Vsetko krasne dobehol a vykompenzoval, zatial bude v skole ako dieta bez dg. Casom mozno vyskocia poruchy ucenia, ale to budeme riesit potom, ked to pride…ak to pride.
@seahorse27 super, tesi ma ,drzim palce mozem sa este opytat ze na ake terapie chodil ,ci navstevoval logopeda? A ze kedy zacal rozpravat? Dakujem
@noemi125 Dakujem 😊 Chodili sme k logopedicke, to sme uz ukoncili, lebo ma vyvodene vsetky hlasky a komunikuje dobre. Kym bol mensi 4-5 rocny, chodili sme na play wisely (mudre hranie) a od 5 rokov mame Benaudiru (posluchovy trening) - v tom nadalej pokracujeme. Spajat 2 slova dokopy zacal ako 4-rocny a potom to uz islo dost rychlo, ako 5 rocny uz rozpraval vo vetach - sice jednoduchsie, ale dalo sa s nim v pohode dohodnut.
@seahorse27 a prve slova? Moj ma totiz 2,5 a napodobnuje len zvieratka a ukazovat zacal ked mal 2 r
@noemi125 no on zacal zvieratka napodobnovat mozno v 1,5 roku, pouzival zopar jednoduchych slov, ale potom nastal regres a prestal opakovat az cca do 3 rokov, az potom znovu zacal - najskor citoslovcia a postupne slova…
Ja mám 2,5rocneho syna máme len pár slov mama-tata-auto-ham-gól- sasa (fľaša) a zvuky zvierat očný kontakt ma dobrý, na meno reaguje, hra sa všelijako aj keď s autami najčastejšie ale ma hnevy a zlosť keď nie sú veci podľa neho až amok miestami nás liečebná pedagogička poslala k lazikovej do TT
@lucana82 skúste Jánošíkovu v trnave