Dezinfekcia na ruky pre 7 mesačné bábätko

21. apr 2022

Ahojte mamičky
Chcem sa spýtať či poznáte nejakú dezinfekciu na ruky pre detičky, napr z dôvodu, že ja dcérku kupem vždy obden a ten jeden deň čo nekúpem chcem s niečím vydezinfikovat ruky po celom dni
Ďakujem 🙂

kacena4
21. apr 2022

co takto umyt vodou? sak tu dezinfekciu bude tak male dieta oblizovat z ruk

autor
21. apr 2022

@kacena4 čistá voda zmyje baktérie?
Pýtam sa, či existuje detská dezinfekcia.

andrea_82
21. apr 2022

také malé dieťa má jemnú pokožku, určite by som jej ich nepatlala niečím takýmto chemickým. Proste umy rúčky mydlom a vodou.

ivanaempe
21. apr 2022

dezinfekcia určite nie, ved načo? :o umyt mydlom a vodu a to uplne postači.. nech si buduje imunitu a nepapa horlaviny ( dezinfekčne prostriedky su väčšinu nejedlé a horľľavé...)

janka_266
21. apr 2022

Umyť ruky vodou, veď sa nehrabe v odpadkoch cely deň 🤦‍♀️A nejaké baktérie potrebuje, ako má bez nich budovať imunitu?

jarmila2010
21. apr 2022

aj podla mna riesis uplnu zbytocnost...cele generacie sme prezili bez dezinfekcie ruk a ako pisu zeny vyssie,prehnanou cistotou mozes dosiahnut presny opak,ako by si chcela...

lenka2710
21. apr 2022

Určite voda a mydlo stačí! Keď sa pozriem ako mi ta dezinfekcia dorobila už aj tak suché ruky, tak mi je do plaču! Určite by som ju nepatlala na jemnú detskú pokožku

patka06
21. apr 2022

Dezinfekciu určite nie, poumývať ruky primerane teplou vodou úplne stačí.

beronsche
21. apr 2022

kde to dieta stvornozkuje? po skladke bioodpadu?
Viem, ze chces pre dietatko to najlepsie, ale ver mi, toto nie je cesta. prilisne dezinfikovanie vsetkeho, vratane dietata, je viac na skodu ako na uzitok. Nerob to.
Ked jeden den staci kupel, preco dalsi chemia? ved umyt rucky detskym mydlom uplne staci..

babalenka
21. apr 2022

Stačí mydlo a teplá voda .Moji rodičia nám tiež nedezinfikovali ruky a tu sme.Osprchovali nas každý deň a moje deti kebyže nedezinfikuju v škole ruky tak ani nevedia že čo to je.

jarmila2010
21. apr 2022

@babalenka ja som nasim aj zakazala v skole dezinfikovat,lebo zacinali mat v zime do krvi popraskane ruky...

hederamonstera
21. apr 2022

A ked ju kupes, tak ju kupes v dezinfekcii?;)

luccija
21. apr 2022

To bábo si celý deň rúčky dáva do pusy, oblizuje hračky žiadnu dezinfekciu by som nedávala iba normálne umyť ruky

zuzanazu85
21. apr 2022

Malému babu určite nie na ručičky dezinfekciu patlať. Potrebuje sa stretnúť aj s baktériami. Keď mne vravela mama,kde všade som behala,čo všetko chytala do rúk a chvála Bohu,nemám žiadne alergie aj vďaka tomu 😏. Čistá voda úplne stačí.

kvetinka75
21. apr 2022

nepreháňaš to tak trošku? Na čo je tak malému dieťaťu dezinfekcia? Čo také chytá celý deň. Veď ešte ani nechodí aby ochytalo všetko možné naokolo. Pri deťoch sa nikdy nepoužívala dezinfekcia. Nehnevaj sa, ale niektorým ľuďom už dobre zahrabáva.

danyelia
21. apr 2022

Ahoj, úplne súhlasím s dievčatami, stačí teplá voda a (detské) mydlo, aj niekoľko x denne, ak sa zašpiní (jedlo, farbičky,hocičo...) - ale dezinfekcia určite nie, to skôr vlhčené obrúsky na vonku. Ja zas kúpem každý večer, (predsa len, ciká, kaká, v lete sa spotí 😁) ale aj kvôli takej celkovej pohode, zdá sa mi, že po kúpeli je taká uvoľnená, pohrá sa s hračkami vo vani, lepšie v noci spí...

zuzkagg
21. apr 2022

AQUAINT sprej je vhodný od narodenia. Ale súhlasím s tým, čo píšu vyššie, treba rúčky hlavne umývať vodou a detským mydlom. My sprej používame hlavne vonku, keď nie je možnosť ruky normálne umyť.

thoughtfulweirdo
21. apr 2022

Detské mydlo

travelllerka
21. apr 2022

Voda a mydlo. Mydlo je účinnejšie ako dezinfekčné prostriedky, aspoň epidemiológovia tak vraveli :D dezinfekčné gély len keď nie je možné umyť si ruky mydlom

jaskolka
21. apr 2022

Stačí mydlo a voda
Keď ju kupes, azda ju kupes v dezinfekcii? Určite nie, tak prečo teda nestačí ruky len takisto umyť v "nekupacie" dni?

evaachesa
21. apr 2022

Mňamka a potom tú dezinfekciu fajne pooblizuje. 😳🤦 Čo tak jej umyť ruky s mydlom a vodou?

babulkomale
21. apr 2022

Panenka skakava 🤦 toto je konecna uz 🤦

henka123123
21. apr 2022

@babulkomale to uz fakt sila

lucia147852
21. apr 2022

Týmto si zarobíš pre dieťa do budúcna na alergie a rezistentne baktérie. Dieťa si musí budovať minútu a nie ho dezinfikovať od hlavy po päty 🤦🏽‍♀️ Na bežnú hygienu uplbe stačí tepla voda a obyčajne mydlo.

zuzanka.zuzu
21. apr 2022

a v ten deň čo nekúpeš netečie ani voda aby si ruky umyla? my vždy keď prídeme domov tak umývame rúčky (voda všade) ale ide skôr len o zvyk 😉 môj má rok, zvykaj si, aj tvoje bude chytať VŠETKO po ceste 😀

katkasav
21. apr 2022

Väčšina dezinfekcií obsahuje alkohol a všetko, čo si napatláš na pokožku sa vstrebáva do tela. 7 mes. dieťa má niekoľkonásobne tenšiu pokožku. Nechcem sa ďalej rozpisovať, súhlasím s komentármi vyššie.

belllinka
21. apr 2022

Skús Savo

janulik2008
21. apr 2022

Ja keď si predstavím že my sme jedli piesok keď sme boli deti 😀😀😀 stačí mydlo a voda, načo dezinfekcia