Devit - ako ho podávate?

bejbuliatko
8. máj 2019

Maminky, tie čo kojite a dávate DEVIT, ako ho dávate? Kvapkate priamo do pusinky, alebo na lyžičku s mliekom? Mam pocit, že na lyžička ešte toho ostane. Dakujem

kristina2412
8. máj 2019

@bejbuliatko na lyžičku,a keď ostane ešte pridám mlieka,kým je lyzicka čistá. Ked bola menšia ešte otvárala ústa ,takže sa dalo kvapnut,ale teraz ani za svet.

lubik87
8. máj 2019

@bejbuliatko môžeš kvapnut do pusy rovno dôležité je papať s tukom takže daj zapiť mliečkom

kristinka109
10. jún 2019

Ahojte, ja kvapnem do pusy a hned nakojím.
Mám ale jednu podotázku : Doktorka vravela, ze malá musí spotrebovat 5 ks DeVitov do 1 roka. Najprv sme brali Vigantol (asi 1 mesiac) a potom DeVit. Mala ma onedlho 9 mesiacov a este sme nespotrebovali ani tu jednu flasticku. Takze to je nerealne a davkovanie sa prekrocit nesmie. Ked som jej vravela ze sme este ani jednu flasticku neminuli jej odpoved na to bola len ze: Jendoducho musi to byt 5 DeVitov do roka..... 😕
Ako ste na tom vy? Tiez vam doky tak kazal?

zuzkaz91
10. jún 2019

@kristinka109 to čo za blbosť??veď je tam dávkovanie 1kvapka,tak nechápem ako 5?

lubik87
10. jún 2019

@kristinka109 ja som zatiaľ po 17 m od používania minula 1 a dačo a to dávam 2 kvapky . nereálne dať 5 balení 👀👀👀

kristinka109
11. jún 2019

@lubik87
@zuzkaz91
Veď mne sa to hneď nezdalo... A už dvakrát mi to prízvukovala... No nič, budem pokračovať ako doteraz, 1 kvapka za deň... Teraz je aj teplo takže čerstvý vit. D aj z prechádzky 😉

lubik87
11. jún 2019

@kristinka109 a koľko má mala ? 1 kvapka do roka a 2 od roka 🙂 škoda že tam nieje napísané koľko kvapiek sa dá vykvapkat odtial

kristinka109
11. jún 2019

@lubik87 mala bude mať 9 mesiacov. Škoda. Ale už to neriešim. Nepoviem že by vravela 2 lieky do roka...ale 5?! 😂

zeytin
11. jún 2019

@kristinka109 Je potrebne davat dve kvapky za den, vraj davkovanie je nizke, teda aspon podla pediatricky, ktorej doverujem. Aj vigantolu som davala 2 kvapky. 5 vigantolov asi nie, ale 2 kvapky denne.

lubik87
11. jún 2019

@zeytin vigantol sa normálne predpisujú 2 kvapky ..D vit stačí jedna pokiaľ niesu ťažkosti do jedného roka bohate .

zeytin
11. jún 2019

@lubik87 Pozri, ja som len napisala info, co mam od pediatricky. Davala som 2 kvapky devitu vsetkym mojim 3 detom a su zive, zdrave spokojne a maju dobru imunitu. Ja nie som lekarka, takze len doverujem svojej lekarke.

lubik87
11. jún 2019

@zeytin ved kľud ,ja ťa nepresviedčam len píšem že vigantol sa dávajú 2 a tu do roka.staci jedna :D

zeytin
11. jún 2019

@lubik87 Jaaaaaj, ja som kludnaaaa, maly spi, ja mam pohodicku 😉 Maj pekny den.

lubik87
11. jún 2019

@zeytin no takmas veget 🙂

nikavagner
5. nov 2022

@zeytin my dávame tiež dve tiež nám tak povedala

andymady
19. okt 2024

@bejbuliatko Dávka môže byť podaná priamo do úst dieťaťa alebo pridaná do nápoja alebo jedla. Pri podávaní vždy zatlačte pumpičku až na doraz, aby ste zaručili, že sa podáva celá dávka. - je to v popise. Jednoducho do fľaše s mliekom strieknuť podľa veku, buď jednu dávku za deň, najlepšie ráno alebo ráno a večer. Déčko v tejto forne sa najlepšie vstrebáva v mlieku. Do roka stále, každý deň. Cez leto môže byť pauza, dieťatko déčko príjme zo slnka. Od jesene znova pokračovať. Je to veľmi dôležitý vitamín pre zdravý vývoj, celkovo.