Maminky, tie čo kojite a dávate DEVIT, ako ho dávate? Kvapkate priamo do pusinky, alebo na lyžičku s mliekom? Mam pocit, že na lyžička ešte toho ostane. Dakujem
@bejbuliatko môžeš kvapnut do pusy rovno dôležité je papať s tukom takže daj zapiť mliečkom
Ahojte, ja kvapnem do pusy a hned nakojím.
Mám ale jednu podotázku : Doktorka vravela, ze malá musí spotrebovat 5 ks DeVitov do 1 roka. Najprv sme brali Vigantol (asi 1 mesiac) a potom DeVit. Mala ma onedlho 9 mesiacov a este sme nespotrebovali ani tu jednu flasticku. Takze to je nerealne a davkovanie sa prekrocit nesmie. Ked som jej vravela ze sme este ani jednu flasticku neminuli jej odpoved na to bola len ze: Jendoducho musi to byt 5 DeVitov do roka..... 😕
Ako ste na tom vy? Tiez vam doky tak kazal?
@kristinka109 to čo za blbosť??veď je tam dávkovanie 1kvapka,tak nechápem ako 5?
@kristinka109 ja som zatiaľ po 17 m od používania minula 1 a dačo a to dávam 2 kvapky . nereálne dať 5 balení 👀👀👀
@kristinka109 a koľko má mala ? 1 kvapka do roka a 2 od roka 🙂 škoda že tam nieje napísané koľko kvapiek sa dá vykvapkat odtial
@lubik87 mala bude mať 9 mesiacov. Škoda. Ale už to neriešim. Nepoviem že by vravela 2 lieky do roka...ale 5?! 😂
@kristinka109 Je potrebne davat dve kvapky za den, vraj davkovanie je nizke, teda aspon podla pediatricky, ktorej doverujem. Aj vigantolu som davala 2 kvapky. 5 vigantolov asi nie, ale 2 kvapky denne.
@zeytin my dávame tiež dve tiež nám tak povedala
@bejbuliatko Dávka môže byť podaná priamo do úst dieťaťa alebo pridaná do nápoja alebo jedla. Pri podávaní vždy zatlačte pumpičku až na doraz, aby ste zaručili, že sa podáva celá dávka. - je to v popise. Jednoducho do fľaše s mliekom strieknuť podľa veku, buď jednu dávku za deň, najlepšie ráno alebo ráno a večer. Déčko v tejto forne sa najlepšie vstrebáva v mlieku. Do roka stále, každý deň. Cez leto môže byť pauza, dieťatko déčko príjme zo slnka. Od jesene znova pokračovať. Je to veľmi dôležitý vitamín pre zdravý vývoj, celkovo.
@bejbuliatko na lyžičku,a keď ostane ešte pridám mlieka,kým je lyzicka čistá. Ked bola menšia ešte otvárala ústa ,takže sa dalo kvapnut,ale teraz ani za svet.