Detský okluzor

bale1rinka
22. feb 2024

Ahojte,
komu nosí dieťa okluzor a od akého veku?
Môj syn nemá ani 3 roky a už nosíme, začali sme nosiť okuliare lebo škúlil, prekrývame na 2hod denne. okuliare celodenne nosí.
U nás v rodine nemá nik okuliare.
Mali sme nehodu asi 4 mesiace predtým ako začal škúliť, ale oka sa to vôbec nedotklo iba tej strany spánkovej oblasti a mal iba oškreté na tej strane, za 4 -5 dni nebolo nič vidieť, oko bolo čisté iba hore nad okom mal trochu spuchnuté horné viečko akokeby pod obočím...
myslíte si, že toto mohlo spôsobiť, že začal na to oko škúliť? dioptrie má 3jky a na pravom 1,5..
lekárky som sa nestihla spýtať, lietal tam, behal, nechcel sa dať vyšetriť, rozkvapkávali mu oko...dúfam, že na prvej kontrole sa mi podarí sa s nou porozprávať...
Mala niektorá z vás takúto skúsenosť?

brezza
22. feb 2024

@bale1rinka syn nosi tiez od 3 rokov. Nemyslim, ze to suvisi s vasou nehodou. U nas svokra nosila okluzor v detstve. Potom sa jej to upravilo.
Mne lekarka vravela,ze kedze ma vacsi rozdiel v dioptriach, tak to slabsie oko menej pracuje a postupne ho clovek prestava pouzivat a sval ochabuje, preto skuli. Preto sa prekryva to zdravsie oko, aby pracovalo to slabsie a postupne sa to upravovalo. Syn mal po roku na kontrole uz lepsi zrak.

januska12323
22. feb 2024

Deti bežne škúlia, s nehodou to nemusí mať nič spoločné. Postupujte podľa rád lekárky. Čím je menší tým skôr si na to zvykne.

bale1rinka
autor
22. feb 2024

@januska12323 určite som pripravená plniť všetko do bodky, bojím sa aby chudáčik neostal taký..
krásne si zvykol na okuliarky, okluzor_trvalo to mesiac,ale nosí, snažím sa s ním aj cvičiť,ale to vydrží tak 10minút...
tá nehoda..úder bol silný ale našťastie bočný a akokeby ho šuchlo, no mal to opuchnuté nad obočím a v oblasti spánku...
nám nejde do hlavy, že ak to nieje z tej nehody ako je to možné, že má také dioptrie a nevidí do diaľky vraj...sme úplní laici, nik nik v rodine nemá okuliare..učíme sa všetko..
zdá sa nám to neskutočné

januska12323
22. feb 2024

@bale1rinka to sa proste stáva, zbytočne rozoberať ako to, že práve on.