Je tu prosím nejaký detský lekár, potrebujem sa súrne poradiť. Ďakujem
@mamkalentedkova Noo my sme včera boli na pohotovosti a nič, ale dieťa mi už 4tý deň nič neje, kašle, horúčky a ani detská lekárka jej nič nedala okrem čapíkov a neviem, či jej môžem dať aj niečo iné alebo nie, ale idem zavolať, čo mi poradia
zober dieťa a choďte na pohotovosť... ak nepije je možné že skončíte v nemocnici...
koľko má bábo rokov al. mesiacov?
No skúsila by som zavolať ,každý deň má službu iný lekár ,ale ak to ani detská lekárka nejak neriešila...tak neviem.Ako staré je dieťa ? Počas horúčku je dôležité hlavne aby prijímali čo najviac tekutín .Horúčky neklesajú ? Alebo po podaní liekov ustúpia ? Je možné ,ak.neklesaju ,kombinovať paracetamol s ibuprofenom..teda Paralen a nurofen striedať aj po 4 hodinách .Kašle tiež ..podľa toho aký je suchý ? Alebo vykasliava ?
Veď som s ňou bola na pohotovosti, vraveli, že mám dať dithiaden...má veľa acetónu v moči...lekárka dala čapíky, horúčka po liekoch klesne...pekne..ale ona je už 4 tý deň v posteli a nevládze...lekárke som vravela, že nechce jest, pije málo, už dnes trocha viac, lebo som ju postrašila, že pôjdeme do nemocnice, ale s jednom je to hrozné...lekárka len, že jej mám dávať veľa vody ale to čo ju mám tou vodou zadusiť? alebo jedlom zadusiť? nasilu ju kŕmiť a liať do nej vodu? nerozumiem ako si to predstavuje, celý deň sa jej neviem dovolať...teraz volám na pohotovosť, nikto nezdvíha...konečne zaspala...tak keď sa zobudí, hneď ju beriem na pohotovosť...má 4 roky, dusivý kašel, všetko, čo do nej dám (lieky) tak vyvracia, jedine čapíky si aj sama pýta...vetrám, aj uteráky na radiatore sú, aj som znížila kúrenie, aj cibuľu nakrájala k posteli...aj vyvýšila jej vankúš...samozrejme, že ju vezmem na pohotovosť len som sa chcela spýtať, či môžem podať aj nurofen alebo panadol ak som jej dala čapík PREDNISON...tak nejako, neviem to prečítať z toho obalu, lebo je to napísané perom
ako si dopadla na pohotovosti. Bola si?
tu detsky lekar....ak ma dusivy kasel, ale nepocujete ho ako tzv. stekavy, tak prednison zatial nedavajte, ak ma teploty, mozete nurofen a paralen /panadol striedat kazde 3 hodiny raz jedno raz druhe...tie tekutiny su potrebne...ak ma 4 roky tak uz rozumie, predpokladali asi aj na pohotovosti, ze to nie je ako u dojciat, ze nechapu...takisto 4 rocne dieta ma vacsie rezervy ako dojca, preto ta hospitalizacia este nemusela byt na mieste...po 3 dnoch teplot mohli ale urobit aspon crp, ci netreba atb...kazdopadne je teraz vela viroz, idu chripky, mononukleozy, vselico....treba skusit okrem dithiadenu na ten kasel i stoptusin alebo paxeladine...inhalovat domacim inhalatorom napr. Vincentku....a preckat to...to ze neje, hm, nevadi ...podstatne su tekutiny, mohli by ste jej dat aj sladene nieco, ale nie vsetko..striedat sladeny caj/dzus a cistu vodu...tabletky drvit...stoptusin je horky, tak ano, osladit, ak jej robi problem....nic ine by v nemocnici nedostala, okrem mozno infuzie tekutin, ale tie ked si vie dopit tak na co....pochopila som ze ju natahuje z kaslu, ze nema brusnu virozu teda..to by bolo ine a vtedy by hospitalizacia bola potrebna...
Ahoj, napíš do Poradne pediatra - https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/pediate.... MUDr. Jaššová Ti určite poradí
No okrem toho co bolo uz napisane - ano tekutiny jej kludne davaj aj nasilu ak to inak nejde a nevyvracia to (striekackou od nurofenu). Ak neje a teda hlavne malo pije (jedlo nie je take dolezite) davaj do caju/vody aspon glukozu (hroznovy cukor), pripadne aj vodu z vyvaru nech tam je aspon daka vyziva. Bohuzial ak nebude dostatocne pit infuzkam sa nevyhnete, hlavne ked uz teraz ma zly moc. Akokolvek do nej tie tekutiny jednoducho dostat treba - aj preto ze ich nema je taky okvecok, nie len z choroby, telo spotrebovava zasoby a nema ich cim doplnit. Mne sa 3r dcera dehydrovala v priebehu 2 dni podobnym stylom a bola nakoniec hospitalizovana, doplnili tekutiny, glukozu, mineraly a to som len cumela ako hned ozila aj ked liecila sa este tyzden.
@zirafienka Boli sme...už nemá toľko acetonu v moči ako mala...ani raz nezakašlala...že hrdlo má chytené, ako spominali mamičky, mám jej dať stoptussin...poslali nás domov a odkedy sme doma tak kašle celý čas...ale už papala...sama si pýtala
Ďakujem každému za rady ♥️
Ak je to súrne ,asi by som skôr volala na detskú pohotovosť vo vašom meste