Detské sanatórium respiračné v Trnave

kisska
19. jan 2013

Ahojte, máte niekto skúsenosti s týmto sanatóriom? Mám 3-ročnú dcéru, ktorá spĺňa prvú polovičku diagnóz, ktoré tam liečia (http://www.fntt.sk/kliniky_sanat_respiracne.php) . Viete mi prosím poradiť, akos a tam dá dostať, ako fungujú, odkedy dokedy tam deti bývajú, či je preplácané ZP, ak nie koľko to stojí... Ďakujem

zuzulica
20. jan 2013

@kisska Ahoj keď sme tam kedysi zo školy chodili na prax, tak to fungovalo časovo ako klasická škôlka.

kisska
autor
20. jan 2013

@zuzulica to by bolo super. Ďakujem, nevieš mi prosím poradiť, ako sa tam dá dostať? Viem, že sú veľmi vyťažení... Len či fungujú aspoň na poradovníkoch(schválení ZP), alebo protekcii, alebo mimo TT nie je žiadna šanca. Sme od Šale, imuno-alergológa máme v DS.

mata128
20. jan 2013

Skoro som ti dala mylnu info.Tak vystupis na vlakovej alebo bus stanici a pojdes cez stanicny park (park Janka Krala) na samy koniec.Tam uz len prejdes cez cestu a si tam

kisska
autor
20. jan 2013

@mata128 :D :D :D zrejme som sa zle vyjadrila. Potrebujem vedieť, komu máme poslať žiadosť, kto ju musí potvrdiť, schváliť, aby nás prijali. Asi to nebude fungovať tak, že prídem s dieťaťom na príjem ;)

mata128
20. jan 2013

@kisska ahaaa.no ja by som tam na tvojom mieste zavolala.ved tam ti isto najlepsie poradia😉

kisska
autor
20. jan 2013

@mata128 práveže som sa o to v piatok pokúšala a celý deň mi to nikto nezdvihol...Objavila som ich len pred 3 dňami,tak hľadám aj referencie.... Mne sa to zaťiaľ veľmi páči.

redudas
19. dec 2014

@kisska ahoj, vies mi napisat ako to tam funguje? myslim v tom pohybovo-respiracnom centre v TT, zistila si nieco???Poradis. Chcem sa tam dostat so synom na cvicenie pohyb. aparatu. Dakujem.

kisska
autor
20. dec 2014

@redudas ahoj, je to síce už dávnejšie, ale nakoniec sme tam absolvovali takmer 4mesačný pobyt ešte od februára a bolo super. sestričky sú milé, ochotné a mali sme šťastie, že sa vtedy uvoľnilo miesto do pár dní a mohli sme hneď nastúpiť. Drahý ju vozil každý deň ráno na 7:00 a o pol piatej odtiaľ. Cez deň absolvovala procedúry: inhalácie, masáže, saunu, bazén, cvičenie... a mohla chodiť aj s kašľom až kým nemala teploty. bolo to časovo náročné, ale malá bola spokojná. Všetko hradila zdravotná poisťovňa a dá sa ísť len raz do roka. niekedy je super, keď sa podarí vybaviť pobyt - posledné tri mesiace jedného roku a prvé tri mesiace po novom roku a máš polročný pobyt naraz. Dá sa to asolvovať aj ako samoplatca, ale vtedy to stojí myslím cca 1000€ na celý pobyt (3 mesiace). A asi to pomohlo aj vtedy, keď som žiadala aj o predĺženie materskej kvôli zdravotnému stavu - schválili mi ju na ďalších 10 mesiacov. Myslím, že aktuálne info ti povedia na kontaktoch... treba len trpezlivosť a dovoláš sa 🙂

kisska
autor
20. dec 2014

Ak chceš ísť do pohybovej časti, pravdepodobne budete mať iné procedúry, ale principiálne by to malo byť to isté, lebo je to jeden areál...

redudas
20. dec 2014

@kisska a potrebujem daky papier od dr.? ci si to viem vybavit aj sama,,,no samoplatca nechcem byt.

kisska
autor
21. dec 2014

@redudas už si veľmi nepamätám, ale myslím, že áno. Keď si tam zavoláš, určite ti povedia...

redudas
22. dec 2014

@kisska a kontakt nemas prosim ta? na nete som nasla, no nefunkcne. Ak mas posles IP.Ďakujem.

kisska
autor
22. dec 2014

@redudas skús tu: http://www.fntt.sk/kliniky_stacionar-dds.php trochu si pomenili stránku

evaevelina123
27. jan 2017

Ahojte, syn prave skoncil trojmesacny denny pobyt v respiracnom sanatoriu. A mozem Vam povedat, ze sa tam mal uzasne! Okrem imuniteprospesnych procedur, ktore tam detom robia kazdy den, sa o neho starali dve uzasne pani ucitelky/sestricky. Pocas pobytu tam bol ovela menej chory ako minule roky v beznej skolke, uvidime, co bude teraz v starej skolke. Ja Vam toto paradne zariadenie mozem len odporucit 🙂

redudas
27. jan 2017

@evaevelina123 koľko ste čakali na poradie? My máme 2,5roka, vybavujem starý smokovec, liečenie, no aj tu do tt chcem ísť...porsdis,vdaka

evaevelina123
14. feb 2017

@redudas my sme mali stastie, ze nas hned zobrali, mali prave volne miesto. Tak drzim palce 🙂

silvitita
25. aug 2017

@kisska viem že je to stará téma,ale môžem sa spýtať cez akú poisťovňu ste išli?mám teraz všeobecnú ale od 1.1.2018 mám dôveru viem že ťa prepláca celý rok

kisska
autor
26. aug 2017

@silvitita ahoj, my mame teraz vzp a pretym mali decka union. Len si uz nespomeniem aku mali v tom obdobi. Najlepsie zbehnut do poistovne alebo do sanatoria, oni ti povedia. V poistovni sa skus spytat na schvalenie vynimky. Obcas prekvapia. Drzim palce.

silvitita
26. aug 2017

@kisska ďakujem