Detské okuliare s lepšími šošovkami

bessdonna
9. jan 2023

ahojte.chcem sa spytat,mate skusenosti s detskymi okuliarmi,ktore maju tie lepsie sosovky,ktore sa tak nespinia?ake su?viete mi porovnat klasicke a tie drahsie sosovky?dietatu som dala vyrobit tie drahsie a aj tak su na nich furt flaky.v skole si ich len cisti a cisti.poradte prosim

wade
9. jan 2023

Neviem o nijakej - protispiniacej uprave. Obe decka (a aj ja) nosime okuliare. Rozdiel je hlavne v hrubke, vahe a uprave proti skrabancom. Kedze ale decka zvyknu tie okuliare rozbit, nekupujem im nejake extra drahe skla. Moj optik ma nejakych 5 kategorii, im kupujem myslim 2 odspodu. Kazdopadne - okuliare treba kazdy den poriadne ocistit - ja rano deckam umyjem okuliare vlaznou vodou a saponatom a potom osusim (len prilozim papierovu / bavlnenu utierku, netriem). Su aj ultrazvukove cistice - ale zabera to miesto a mne tento system funguje uz roky. A su naucene, ze nemaju okuliare moc chytat za skla.

jankka1981
9. jan 2023

@bessdonna ja nosím okuliare už dlho, aj som robila v očnej optike. Šošovky ktoré sa nešpinia ešte asi nevymysleli. Sú také s lepšou povrchovou úpravou, ale tam sú tie ceny dosť vysoké, to by som dieťaťu nedala. Ja som ich mala, špinili sa aj tie, ale oveľa menej a úplne ľahko sa čistili. Len teda tá cena 🤷‍♀️

ivuska027
9. jan 2023

JA som dala sebe aj synovi tušim tie najdrahsie, lebo k pocitaču a pod a špinia sa ako divá sviňa. Okuliare chytame obaja len za ram, ale to, ako vyzeraju po par hodinach, no dovi. Mali sme lacnejsie, tie sa tak nemazali. Teraz mame znacku Zeiss, a uz ich nekupim. Predtým Hoya a nemazali sa tak.

bessdonna
autor
9. jan 2023

@jankka1981 ved my mame to.aspon to som si vybrala.a uplne zle😪teda vies nemam to k comu prirovnat

bessdonna
autor
9. jan 2023

@ivuska027 zapamatam si,dakujem

ivuska027
9. jan 2023

@bessdonna za malo. Ja som so sosovkami robila, Zeiss by mal byt mercedes medzi nimi, ale teda toto ma uprimne sklamalo. Tým, že ich uz nenosim len prilezitostne, ale stále, vnímam to ako velky diskomfort, že su furt špinave ☹