Detské dioptrické okuliare na slnko

28. mar 2022

Zdravím, pls, ako riešite ochranu pred slnečným svetlom pri deťoch, čo musia nosiť celodenne dioptrické okuliare? V optike mi povedali, že na existujúce sa už nedá nič prirobiť. Je aj nejaké iné riešenie? Budeme dva tri mesiace pri vode na slnku, takže hľadám možnosti. Ďakujem.

zuzka0605
28. mar 2022

novy ramik a do nich dioptricke slnecne skla

akvi
28. mar 2022

Ja celý život nosím v lete stmavovacie sklá. Podľa mňa najlepšie riešenie.

autor
28. mar 2022

@zuzka0605 , dakujem.

autor
28. mar 2022

@akvi dakujem

simsalabim
28. mar 2022

Ja mam aj doptricke slnecne ajdioptricke stmavovacie. Normalne nosim tie stmavovacie, k vode ale iba slnecne - ked na tie stmavovacie frkne voda, ostavaju tam take cmuhy, az kym sa neumyju. To mi vadi. Dcera ma tiez aj take aj take, jej je to jedno... v zimnom obdobi nosievame klasicke dioptricke.

nwnw
28. mar 2022

Šiltovky a klobúky. Máme ich veľa 😉

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
28. mar 2022

@simsalabim dakujem

autor
28. mar 2022

@viestta dakujem. Ide o 9 rocne dieta. Preco nie su heliovky vhodne?

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
simsalabim
28. mar 2022

@viestta mozno preto, ze dieta rychlo rastie, casto meni okuliare a ide to do penazi 🤷‍♀️ Iny dovod si predstavit nedokazem.

dadanu5
28. mar 2022

Su aj diootricke s magnetickým klipom alebo sa da dokúpiť len samotný klip s takým háčikom tie uz treba nájsť podľa konkrétnych okuliarov ktoré ma lebo su univerzálne

sense
28. mar 2022

Moje na dioptrické slnečné... Ale ide. To do peňazí keďze prakticky ročne jej dávame robiť klasické a slnečné. Slnečné m'a nielen v lete ale aj v zime na horách.

autor
28. mar 2022

@sense , prepac, celkom som neporozumela. Myslela si to tak, ze na dioptricke okukiare si dava slnecne?

autor
28. mar 2022

@dadanu5 , dakujem. Pytala som sa v optike, ci sa da nastavit na existujuci ram nejaky "slnecny nasadec" a povedali, ze nie. Ze to som mala hned kupit ram s klipom.

snezienkaaa82
28. mar 2022

Neterka mala dioptrické a na skla sa dali nasadiť slnečné sklíčka. Fungovalo to ako magnet, teda, mne sa, tak zdalo

autor
28. mar 2022

@snezienkaaa82 dakujem, to bude asi ten klip, ako pisali baby vyssie.

jankalukasova
28. mar 2022

pre dcérku mám rámik, ku ktorému sú originál slnečné sklá, je to taký tenučký extra rámik, ktorý drží na silných magnetoch. Celé okuliare stáli 130€ ( aj s tými slnečnými).

autor
28. mar 2022

@jankalukasova dakujem.

atikab
28. mar 2022

@viestta nám bolo už dávnejšie povedané, že zrenička sa nedokáže tak rýchlo prispôsobiť zmene sfarbenia skla (z tmavej na svetlú), a vtedy dochádza zbytočne k väčšej absorbcii škodlivých lúčov do oka.

sense
29. mar 2022

Nie m'a klasické dioptrické a druhe ma dioptrické slnečné. A bud ma jedny alebo druhé na očiach