Detské choroby a škola

23. nov 2022

Všade sa rieši len škôlka,viem keď zavolá učiteľka že dieťa zakasle treba ísť preň a nechať ho doma.No ako to je v škole?Pokiaľ viem tam neriešia kašeľ alebo sopel,môže aj také dieťa chodiť do školy.No čo je už moc?Kedy nechávate dieťa doma zo školy?Ja mám prváka,musí chodiť do školy,keďže sa učia čítať písať počítať.Ja ho tak doma nenaučím ako učiteľka v škole.Plus chodím aj do roboty.Kedy má dieťa ostať doma,až keď má horúčku a ledva stojí na nohách alebo je niečo aj iné čo by ste nechali doma dieťa zo školy?

veronikaszabova
23. nov 2022

To.mas odkial, ze v skole sa neberie ohlad na kasel a nadchu? Ak maju kasel a nadchu, nechavam synov automaticky doma. Ja tiez nejdem do prace, ked nie som FIT.

kaktusik007
23. nov 2022

doma su ked vidim ze sa citia zle. Bolest hlavy / brucha mi ako dovod samotny od dietata nestaci. A ja teda davam do skoly dieta s brutalnym kaslom --- lenze on je nachylny na trubicu, nie je to infekcne a ak by mal s tym byt doma tak je doma 3 mesiace zo skolskeho roka ;) - no ale od doktorky som nosila papiere, lebo ten kasel fakt znie hrozivo a boli staznosti - comu zase rozumiem.

zelene sopliky v podstate ani nemavame - akoze take ze musis nonstop smrkat, ak sa potrebuju vysmrkat raz za pol hodiny / hodinu - tuez neriesim.

ale kombinacia sopel a bolest hlavy - to uz vidis ze nem oki, to ostanu doma...

je to rozne, sama si poznas dieta a sama vies, ci v takom stave ako je dieta by si bola schopna podavat pracovny vykon --- lebo skola je vlastne praca deti ;)

zuzulka558
23. nov 2022

Moja je alergička jej stačí zavoňať doma ajax alebo trochu aviváže keď periem manželove veci do roboty a už ma nos plný,, to by bola viac doma ako v škole,, ak kašle to už ju nechávam doma

autor
23. nov 2022

Máme v triede viac detí čo kašľu že ledva vedia sa vykašľať dusi ich to a soplia každú chvíľu a rodičia ich dávajú do školy.Tak podľa toho sa pýtam že či také dieťa môže chodiť alebo má ostať doma?Pýtala som sa aj tich rodičov,poznám ich.Hovoria že škola je povinná že nemôžu za každú blbosť nechať deti doma.

abbey1
23. nov 2022

Nechávala som doma dieťa vždy, keď sa necítilo dobre a samozrejme pri teplote.
Nie, argument, že škola je povinná neobstojí. Choré dieťa sa má doma liečiť. Niekedy je lepšie hneď na začiatku choroby nasadiť kľúčový režim a choroba rýchlo ustúpi. Určite by som nedala dieťa do školy so školou na kolenách a dusivým kašľom. Snáď dobre vieš, ako sa cítiš, keď si chorá!

slavomira236
23. nov 2022

U nás keď dieťa kašle na ostať doma sama učiteľka na to upozorňovala na edu a vie aj volať rodičom že si majú prist