Detská reuma

miskaaa89
18. jan 2024

Dobrý deň.Lekar má podozrenie u syna na reumu.Máme sa objednať na detskú reumatologiu chcem vás poprosiť kontakt na nejakú dobrú lekárku/lekára. Čo sa týka samotnej diagnóza ako je to? Dieťa musí jesť do konca života lieky?

sisa_s
18. jan 2024

Podla mna detsky reumatolog je velmi raritna specializacia, najlepsie je pozriet sa, ci najblizsia detska nemocnica nema takuto amb...a liecba zavisi od atakov, nie vzdy maju pacienti priznaky, mozu mat tzv.kludove obdobie...a liecba zahrna viacero moznosti, podla stavu, aj imunosupresiva, biologicka liecba atd...len co najskor to treba diagnostikovat

miskaaa89
autor
18. jan 2024

@sisa_s my sme stredne Slovensko najbližšie mám Martin zvažujem Piešťany je to cca o 50km viac ako Martin no zháňam naozaj dobrú lekárku a je mi v podstate jedno vzdialenosť.

miskaaa89
autor
18. jan 2024

@sisa_s len som čítala že sa užívajú chemoterapeutika no môj syn mal v dvoch rokoch liečbu chemo nakoľko mal leukémiu a nerada by som šla do toho... ortopédia absolvovana včera a všetko v poriadku

sisa_s
18. jan 2024

@miskaaa89 viem, ze v PN je Narodny reumatologicky ustav, ale co ja viem, tam prijimaju na odporucanie rajonneho reumatologa, v pripade komplikacii, hospitalizacii atd..neviem, ci na diagnostiku podozrenia...
Skuste tuto dole na stranke pozriet zoznam lekarov, ktori liecia JIA v danom kraji, najbeznejsie detske reuma ochorenie, zaroven aj po prekliknuti na dalsiu stranu je tam popisana liecba, viete si precitat
https://zdravoteka.sk/choroby/juvenilna-idiopat...

simca06022011
18. jan 2024

ma len podozrenie lekar, tak pockaj na vysetrenie. V Piestanoch su vyborny, ale ta cesta ma stala ine nervy :D detskeho reumatologa neporadim, ja chodim k dospelackemu...
NIe s reumou neuzivaju ludia lieky vzdy a rovnake, niekto dostane iba klasicke od bolesti/zapalu(nsaid a pod), az ked su vaznejsie problemy ide sa na inu liecbu. Vsetko sa lieci vprovom rade podla vysledkov, a priznakov.

96barbora
18. jan 2024

Ja som 'odrastenec' detskej reumy, od roka a pol az po dospelost, som chodila do Piestan. Odvtedy som v zahranici. Moja lekarka uz sice umrela, ale cestovali sme tam viac-krat do roka az z vychodu. O jednej este viem, ak tam teda este pracuje a ak to tam vobec este tak dobre funguje. Ak budes mat nejake otazky, kludne napis.