Detská puberta

21. aug 2022

Dobry vecer, dcera bude mat v oktobri 3 roky, nikdy nebola dieta, co by sedelo, beha alebo skace od rana do vecera, vzdy bola pri mne pri kazdej cinnosti, vzdy som jej vysvetlovala, co a ako sa robi, necham ju nech mi pomaha, celkovo sa snazim ist cestou vysvetlovania, ak jej nieco zakazem, tak jej vysvetlim preco nemoze nieco urobit, ak urobi nieco zle, tak jej zas vysvetlim, ale uz stracam energiu, silu a nervy.
Uvedomujem si, ze ma ledva 3 roky, no poslednych par tyzdnov, neviem ako to nazvat, mam pocit ze ma mini pubertu. Pytam sa jej nieco a neodpovie, mame malu macku vysvetlujem jej, ze ju musi jemne hladkat, nesmie ju nahanat, tahat za chvost a ona ked sa dostane do nejakeho rozhyreneho stavu, ked sa rozblazni tak vobec nevnima, co jej hovorim. Ked sa jej nieco nepaci, sa rozculi, robi grimasy.

Neviem co chcem pocut, ze ci aj ine deti su taketo, alebo skor by som potrebovala rady ako na nu, lebo mam pocit, ze zlyhavam a uz nemam silu na neustale opakovanie a vysvetlovanie.

horalka1986
21. aug 2022

Hehe, moja bude mat 4 a je uplne rovnaka. Aj s tou mackou. 100x jej vysvetlujem, ze ju zadusi, uz som aj zvrieskla, aj po riti dala ked macka pišťala a mam pocit ze je hlucha s slepa.

beata_k
21. aug 2022

Nemam radu. U nas je uplne vsetko nie, nie, nie a nie 🥴

basska_b
21. aug 2022

Toto je na ten vek uplne normalne. Niekedy chceme od deti, aby boli dospelejsie, ako chudatka na svoj vek su. Len trpezlivo vydrzat, stavat hranice. Moja dcerka mala najvacsi vzdor od 2.5 do 3.5... kamoskin skoro 4 roky tiez kurca skoro utopil v bazeniku... a len sa nevinne usmial, ze kupat ho chcel. A uprimne to myslel

mimi3008
21. aug 2022

No, syn bude mat 3 riky za par dni a take obdobie vzdoru, neposlusnosti, robenia naschvalov atd...ma uz asi rok a pol🙈

autor
21. aug 2022

Dnes napriklad brala macku, ze ju ide dat von a chytila ju okolo krku, vie ze ked uz tak len pod labkami, ona fakt ked je rozblaznena tak nepremysla, takmer ma porazilo, najviac ma dostavaju tie jej amoky ked sa jej nieco nepaci, zamraci sa, zaskeri a zvykne nieco povedat. Najviac sa bojim jej nastupu do skolky, lebo ju vzali ale neviem ako zapadne do kolektivu.

Stale si opakujem nema este ani tri, musi to asi pocut kazdy den 100 x ze niec nesmie, ale uz si pridem ako gramofon.

anavixy
21. aug 2022

Detska puberta 😄🥲 naco vymyslat nove nazvy, je to obdobie vzdoru. Už teraz sa “teším” na to naše 🤯😬 pevne nervy!

marianarem
21. aug 2022

Ja neviem, co to maju tie deti s tymi mackami. Moj 2.5r je inak zlaty chlapec, ziadny zaskodnik, ale macka ho strasne pokusa, kazdu chvilu do nej nejako zapara a tiez nic moc nepomaha, ked tak iba na chvilu. Nasa macka je inak najduska a odjakziva sa bala deti. Aj sme si velakrat hovorili, ze ktovie, co predtym zazila. No ale asi nic take, iba bezne male dieta 🙂

autor
21. aug 2022

@anavixy asi som bola pripravena na ine podoby vzdoru, ze si nebude chciet obliekat to a to, ze sa bude hadzat o zem ak jej nieco napr v obchode nedovolim, toto mi u nej pride fakt, ze mam ta na salame. Ona je inak zlate dieta, to len ja potrebujem asi magnezium intravenozne.

autor
21. aug 2022

@marianarem nasa je priselec, raz sa k nam prikmotrila v zahrade ako malilinka, dali sme jej jest a uz neodisla. Mala sa s nou vie zahrat aj pekne, vie byt jemna, hladka ju, da jej vodu, surga jej lopticku a potom sa zacne blaznit a sme doma. Ale som tak trochu rada, ze je to relativne normalne. Ocividne tie macky a zvierata celkovo maju trpezlivost a asi nejako chapu, ze je to dieta, alebo neviem.

scila
21. aug 2022

Ja mám doma niečo obdobné. Dcéra je od malinkatého malinka vzdorovitá, tvrdohlavá, priečna, odvráva... o zem sa hádzala keď bola menšia. Teraz bude mať 4,5 roka, ale keď počujem to odvrávanie na všetko a vidím jak oči prevracia a keď jej chcem niečo vysvetliť tak ona do toho že : blá blá blá" tak si hovorím, že toto je čistá puberta 🤯
A aj s mačkami to isté...