Ahooooooojte..
Uz sa to neda citat....sopliky, sople (zelene, ruzove, zlte kakaove, fialove)
3 dni zdrava/y a potom zas... .
Ako je to mozneeee....
A teraz sa vazne pytam ? Cim to je?
Tu v rakusku som ziadne take dieta nevidela..chodia vsetci do skolky stale...(mimo skolky sa vkuse navstevuju na narodeninovych party) moja bola raz chora ( tento rok najari co prvy krat zistila co je sopel a kasel, ma skoro 5 rokov)
Seriozne by som chcela vediet, kde je problem...preco su slovenske deti ine..
@aurorastone2 tiež ma zaujímaju odpovede
V Rakúsku je aj vzduch lepší predsaaaa 😂
Odpoviem čiastočne 😀 Raz som citala,ze slovenske mamicky su speci,lebo riesia kazdy soplik v skolke. Inde chodia deti do ms zasoplene... skratka, u nas je to choroba
@zorkahorka no a potom tu čítaš fóra kde sa mamičky sťažujú ze iné mamičky dávajú soplave deti do školky a ich zdravé to chytia od nich, no ani z voza ani na voz 🤷♀️
Vieš čo,. kakaové sople ani moji ešte nikdy nemali 🤔🤔🤔. Ružové možno po nejakom úraze - žeby u vás deti nemali červenú krv? Či úrazy sa tam v tom vašom zahraničí nestávajú? A fialové som tiež ešte nevidela. Tak ja ti neviem kde bude chyba...
Ja neviem ale tiež som zvedavá na odpovede ...nemôže to byť aj stravou? Lebo povedzme si úprimne rakusania jedia tak o dve triedy kvalitnejšie jedlo ako na SK i keď sa tu človek snaží není to ono a keď to ide už prenatalne do dieťaťa a potom ďalej? 🤔 Večerná úvaha 😁
@elisebah91 skor si myslim,ze mozno nechodia take preobliekane a su otuzilejsie. Lebo aj u nas take deti menej soplia
@zorkahorka aj to ma napadlo, že naše deti zbytočne babusime...možno nie my ako rodičia ale moji rodičia moje deti, ich vnúčatá, alebo dokonca babky, akoby som teraz počula ,,ďooooj veď ju to obleč aby neprechorelo,, povedala babka a dieťa malo hrubú čiapku, šál skafander a von 10 stupňov...
@elisebah91 vies co, ja som takto videla deti v skolke aj v oktobri. Normalne som rano bola v strese, ci som to neprehnala, ked moj syn mikina na to tenka vetrovkova vesta, jednovrstvova ciapka pripadne čelenka a dievcata elastaky a na tom este teplaky, dvojvrstvove ciapky... a vonku na obed, ked idu deti von, prijemnych 15 stupnov so slnkom... mnohe maminy pritom vozia deti autom...
Zbytocne obliekanie, malo pobytu vonku. Nakoniec ale, deti sa misia imunizovat ci uz tak ci tak, proste urcite obdobie svojho zivota asi preziju zasoplene😀
Podla mna vela robi aj psychika. Ked sa nastavis tak ze sopel je choroba, bude to narocnejsie, dlhsie a castejsie. Tu kde zijem sa sopel ignoruje, aj ked deti v skolke ho maju vkuse. Trva 2-3 dni a zase je dobre.
Akože vážne chces vravieť že rakúske deti nemajú sopel, lebo tvoja dcéra bola prvý krát chorá v 5tich rokoch? Ok 😅 skôr si myslím, že v iných krajinách tak neriešia sopel, lebo vedia že to patrí k deckam..
No a moje deti bývajú choré lebo sú alergici a astmatici po tatovi.. a bohužiaľ nie je to žiadna výhovorka..
Neviem ako v AT ale my mame alergicke sople som zistila. To mam smolu,ze tu za komunistov sadili zlaty dazd, topole, brezy, liesky, . A neviem co este aj pod panelaky. A ti stari komunisti to nedovolia ani vypilit,lebo ekologia a neviem co. 🥴
No a po covide kasel trval skoro 2 mesiace. Co uz...
@zorkahorka ano, neobliekame ich tolko...
@nwnw ano takych stromov tu je malo...aj to robi svoje
Veeed slovenský vzduch je smrrrrrt cicaaa, to sa s rakúskym nedá ani porovnáaaat 😅 a teraz vážne si počkám na odpovede 😁