Detská myopia (krátkozrakosť)

martinkra
22. okt 2024

Ahojte,
určite tu už bolo na túto tému viacero tém a bolo to x-krát rozobraté (prešiel som si mnoho tém pred pridaním). Mám dieťa (3 r,), kt. bola diagnostikovaná počiatočná krátkozrakosť/myopia s tým, že to treba sledovať a eventuálne do budúcna riešiť. Rád by som to ale nepodcenil a nespôsobil tak problém, ktorý môže mať trvalejšie následky u syna. Poznáte, resp. máte nejaké overené riešenia, ako to podchytiť, aby malý nemal neskôr problémy so zrakom?

tetapetra
22. okt 2024

@martinkra ahoj, na MK je poradňa. Dokonca očná, skús napísať tam, snáď tu lekári poradia

xxxxxnnnnn
22. okt 2024

@martinkra Napíš do poradne. Sú tam perfektní odborníci https://www.modrykonik.sk/ask-an-expert/poradna...

martinkra
autor
28. okt 2024

Ahojte, ďakujem za odpovede. Riešil som to ešte pomimo - možno niekomu pomôže.
Očný lekár dieťa vyšetrí a existujú potom špeci okuliare, resp. sklá, ktoré pomôžu podchytiť tento problém a údajne spomaliť či dokonca až zastaviť rast dioptrie. Očný lekár poradil zbehnúť do Fokusu, kde tieto sklíčka majú. Objednali sme, nebolo to úplne lacné (ale zas ani také drahé, ako si niekedy zvyknú za špeci produkty výrobcovia vypýtať), ale verím, že to pomôže. Teraz ostáva problém sledovať a pravidelne kontrolovať, tak snáď 🙂