Detská krátkozrakosť

adri27
4. okt 2022

Ahojte,
Riešime problém našej osemročnej dcérky, ktorej sa dosť zhoršil zrak... lekárka nám odporučila okuliare od firmy Hoya, ktorá vyrába aj šošovky aj okuliare pre deti s krátkozrakosťou zn. Myiosmart..

Chcem sa len spýtať či niekto z vás nemá s týmito či už okuliarmi alebo šošovkami skúsenosť a či to aj malo pozitívny vplyv pri liečbe kratkozrakosti dieťaťa.

Ďakujem

cicimon
4. okt 2022

@adri27 moje ich nosia a asi pomahaju,,, odkedy ich maju , zrak sa im zhorsuje podstatne pomalsie ako predtym

adri27
autor
5. okt 2022

@cicimon a môžem sa spýtať či používajú deturence šošovky alebo okuliare? Nám boli najprv ponúknute šošovky ale vzhľadom k veku sme pre dcérku šošovky nechceli. Teraz nám dr.ponukla možnosť týchto okuliarov, no chceme to skúsiť, keďže operácii ociek veľmi naklonená nie som.

cicimon
5. okt 2022

@adri27 Maju okuliare, ( 10 a 12r)

janulla1
5. okt 2022

@adri27 dobrý deň, môžem otázku, dcéra 12 ročná ma už dosť vysoké dioptrie, a stále sa jej zrak zhoršuje, prvýkrát počujem také niečo, očná nám nikdy nič nespomínala,
@cicimon
dajú sa take okuliare normálne aj v optike kúpiť?

adri27
autor
5. okt 2022

@janulla1 no my si pre ne ideme do Čiech....na SR vraj nie sú dostupné. Informujte sa u vašej lekárky. My sme kvôli tomu menili lekárku lebo tá predošlá veľmi neriešila dcerkin problém ale len navysovala dioptrie.

janulla1
5. okt 2022

@adri27 ďakujem krásne za odpoveď,lekárku máme zlatú, ale ja som po operácii očí (mala som -11), a povedala nám, že je to vraj dedičné, ideme na kontrolu o 2 týždne, tak sa jej skúsim na ne opýtať

cicimon
5. okt 2022

@janulla1 spravil nam Ich v optike alw my nie sme n'a SK ale aJ tu nam Ich dali n'a predpis a su podstatne drahsie ako normalne okuliare

adri27
autor
5. okt 2022

@janulla1 nám bolo povedané že jedno sklicko v okuliaroch vyjde cca 3600 českých korún takže spolu 7200 českých korún ale cena orientačná. Len keď to má dcérke pomôcť tak ideme do toho. Tu na SVK zatiaľ nie sú iné možnosti

laurikagab
11. nov 2022

@adri27 aj nase deti nosia vysoke dioptrie a kazdeho pol roka sa len navysuju dioptrie😕 nasa ocna ma este take zastarale techniky..mozem sa ooytat odkial ste a kto vam odporucil okuliare.

adri27
autor
12. nov 2022

@laurikagab no my sme tiež prešli viacerými očnými lekármi, kým sme sa dostali k tejto úžasnej pani doktorke, čo aj mala záujem riešiť problém našej dcérky. My sme z Nových Zámkov

laurikagab
12. nov 2022

@adri27 dakujem, takze pani doktorka bude z NZ..my sme z Oravy. Dcera ma len 8 rokov a uz jej dala -4 dioptrie, syn tscinsl na -0,5 a tiez uz ma -4..

adri27
autor
12. nov 2022

@laurikagab áno z Nových Zámkov. Ale treba vašej pani doktorke povedať že ste sa dočítali na internete o šošovkach resp.okuliaroch so šošovkami Myiosmart. Nie sú zatiaľ u nás dostupné, my sme si vycestovali pre okuliare do ČR ale pani doktorka nám to tam všetko dohodla....niet na čo čakať, keď sa u detičiek zrak zhoršuje

laurika554
8. okt 2023

@janulla1 mozem sa opytat, ake dioptrie ma tvoje dieta? Pisala si, ze ty si mala -11, nepamatas, edy si zacinala nosit okuliare a ako rychlo sa ti to zhorsovalo?

janulla1
12. okt 2023

@laurika554 ja som začala nosiť okuliare v 10tich rokoch až ale pri každej kontrole lekárka ze musím prečítať aj spodný riadok a stále mi pridával jednu dioptriu, takže v priebehu 5 rokov som sa z - 2 vypracovala na - 10, dcérka začala nosiť v 8 rokoch, začala - 0,5 a teraz po 5 rokoch má - 6,5 s tým ze lekárka povedala ze kým rastie bude sa jej to zhoršovať

laurikagab
15. nov 2023

@janulla1 prosim vas, poriesili ste tie sosovky, ktore msju pozastavit myopiu? dcera ma 9 rokov a tiez taku vysoku kratkozrakost..

adri27
autor
15. nov 2023

@laurikagab Moja dcérka nosí rok okuliare, ktoré majú zabrániť tomu, aby sa jej rapídne nezhorsoval zrak. Po roku sme sa konečne dozvedeli na kontrole že je mierne zlepšenie. Chodíme každé tri mesiace na kontrolu odkedy používa tieto okuliare. Tiež nám najprv boli ponúknuté šošovky aké lekárka zvážila, že kvôli veku (9 rokov) sú vhodnejšie okuliare. V tej dobe ešte v SR neboli dostupné, my sme si ich boli vziať v ČR.