Detská chrípka - december 2022

darius_a
15. dec 2022

Mamičky, to co ma byt?
Riadne svinstvo.
Co dávate?
Vysoké teploty aj 6 dní, kaslisko, husté sople.
Nechutenstvo.
Už aj hnacky.
Co vám pomohlo😔

zuzka0605
15. dec 2022

je to bordel a je to vsade.zial opravim ta toto nie je len detsky virus a zlozi to aj dospeleho.vela dni teploty a nekonciaci kasel.fenistil kalciovy ambrobene bromhexin..toto tak najviac davaju na to

andrejka1974
15. dec 2022

@darius_a teraz je to niečo medzi chrípkou a anginou mali to obe deti a museli dostať antibiotiká aj manzel

anetaa123
15. dec 2022

@darius_a moja 3 mesačná dostala zapal priedusiek ach

ivulec1
15. dec 2022

@darius_a starší 7dni teploty 39 a mladsi 1.5 roka 4 dní 40ky.... Už som mala oných strach ale mame to už za sebou ale kašle majú stále

darius_a
autor
15. dec 2022

@ivulec1 tak my sme to u 4 ročného stiahli na 6 dní teplôt, lebo nás napadlo dobre ho vypotit.
To ste mali teda velmi náročné s mladsim🙄

ivulec1
15. dec 2022

@darius_a no deti nemalý nikdy teplotu nad 38 a teraz len som kukala ako puk starší mi od 3 rokov poobede vôbec nespava ani v škôlke nikdy nespal a teraz ho to tak skolilo ze polovicu dňa prespal co bol oblbli s liekov lebo tie nám zaberali max na 3 hodiny..... No tak aj vy ste mali pekne dlho horúčky ale dúfam ze už to mate tiež za sebou.... A prajem skoré uzdravenie

lucka109
15. dec 2022

my takto od piatka večera teploty, moja 6 ročná 39,5 , kašeľ a sopel neustále, prvý deň aj vracala, mňa to chytilo v utorok v práci a od vtedy tiež teploty 39,5, som zvedavá do kedy sa to takto bude ťahať :/

kattibi
15. dec 2022

Moji malí (5 a 7 rokov) ležali 5 dní v horúčkach ako handrové bábiky, dcéra jednu noc potiahla na 40 😵 Mňa zložilo o deň neskôr. Včera našťastie sme mali už pod 37, dnes zas lepšie, ale zato chriakame a soplíme ako o preteky, mňa už z toho bolí celá hlava, šija aj hruď :( Naposledy som takto chorá bola možno pre 15 rokmi ako stredoškoláčka.

Dávala som paralen a nurofen na striedačku podľa potreby (teda keď vyšla teplota nad 38,5). Keď nezabrala tbl do cca 90 min --> sprcha/zábal. Ďalej už len také klasiky - mucosolvan, fenistil, nasivin, stoptussin.

emka1
16. dec 2022

@kattibi U nás doma podobne, sme doma už od Mikuláša. Staršia dcéra to asi odniesla najľahšie, teplota len 2 dni, ale zelené sople a kašeľ trvá doteraz. Mladšia už 7 deň leží, teploty 5 dní, zelené husté sople + kašeľ, od včera má opuchnuté ľavé oko, asi jej zápal a hlieny vrazili do oka. Ju to úplne zlikvidovalo, inak je to hyperaktívne dieťa. Včera nám dala Dr. ATB, tak sa modlim, aby zabrali. Ja som mala 2dni teplotu a soplim, manžel podobne + kašeľ.

darius_a
autor
16. dec 2022

@ivulec1 ďakujeme, podobne

darius_a
autor
16. dec 2022

Všetkým čo sa boria a trápia prajem veľa síl do detských telíčkok a maminkam a tatkom trpezlivosť.
Je to sviňa, ale zvladneme😉

0laracroft0
16. dec 2022

Ja som 15 mesačnú 00:00-04:00 ochladzovala striedavo zabalmi a prikladaním koza na kozu, lebo nie a nie po panadole klesnúť pod 39.5. Potom chvalabohu zabral nurofen. Ma aj dvoje antibiotiká, jedny orálne, druhé kvapkám do nosa a do uši. Našťastie už je jej lepšie. 2,5 ročný ma už 6. den teplotu, našťastie dnes už pod 38. Ale okrem tej katastrofálnej noci aspoň veľa spia 😀

kleopatra114
16. dec 2022

My sme mali vyssie teploty len 2 dni , potom 37. Ale prišiel kašeľ . Kašle sucho, drazdivo , každú minútu už druhý deň . Čo zaberalo vašim deťom , bol ten kašeľ aspoň menej frekventovaný alebo prešiel do vlhkého ?( dva dni davam paxeladine, inhalujeme - bez zmeny )

ivulec1
16. dec 2022

@kleopatra114 musíte len čakať pokiaľ prejde môj starsi kašle už 2 týždne ale prvé 4dni ho išlo zadusit a potom pomaličky ustupoval kašle stále ale už je to dobre..... Dávala som stoptusin kvapky a solmucol sirup. A na noc zirtec

nikha2809
16. dec 2022

U nás od pondelka všetci horúčky, dnes už je lepšie ale už sme na ATB, synovy to prešlo do zápalu priedušiek a uši, u nás ostatných podobne, dúfam že už sa s toho cez víkend dostaneme.Dr mi vravela nech už deti ani nedávam do školy a škôlky pred Vianocami, ale dnes už aj škola vyhlásila u nás chrípkové

lolita555
16. dec 2022

U nás už všetko zatvárajú ale zatiaľ decka zdravé .môj mladší len ho ofuklo a uz 40 tky a teraz nič,uz pol roka užívajú narosan od justu a teda ja neviem ale zatial všetko mimo nás ,nech vám detičky rýchlo vyzdraveju🙏

mirpet
16. dec 2022

Cela rodina sme to schytali. 5 dni som sa nemohla postavit z postele,kazdych 6 hodin ma triaslo a mala som horucku,vzdy iba nurofen,paralen a teraz neskutocny kasel,ide nas zadusit..

evaachesa
16. dec 2022

Baby to je tá silná chripka pred ktorou varovali ... V Austrálii to bolo teraz dosť zlé. 🙄 Ja chodím do obchodu, MHD s respiratorom a je mi jedno že na mňa občas niekto krivo pozrie. Toto chytiť veru nechcem. 😬 Držte sa. 🙏🍀❤️
https://www.webnoviny.sk/vzdravotnictve/odborni...

emka1
17. dec 2022

@darius_a Hovorím si, že snáď Vianoce si už užijeme bez choroby, keď takmer celý Advent sme strávili doma s chrípkou. Držím palce, všetkým ktorí bojujú s teplotami, hlavne zachovať kľud a nepanikariť. K doktorovi ísť až v nevyhnutnom prípade. Nurofen čipky pre malé deti sú už naskladnené v niektorých lekárňach, Google nájde.

veve77
18. dec 2022

@ivulec1 prosím, užívali deti sj atb? Či zvládli ste bez? Neprešlo to do bakteriálnej infekcie?

emka1
18. dec 2022

@veve77 Mladšia dcéra 7 deň ležala, teploty 5 dní, zelené husté sople + kašeľ, opuchlo jej ľavé oko, zápal a hlieny vrazili do oka. Ju to úplne zlikvidovalo, Dr. jej dala ATB, užíva ich 3 deň a oko začína pomaly odpuchat

ivulec1
18. dec 2022

@veve77 mladší mal ATB tomu chitilo priedušky ale starší našťastie nie..... Mali sme Medoclav a hneď na druhý deň teploty ustúpili ale hneď po teplotách začal strašný kašeľ majú ho doteraz ale už je to dobre

drahomirrra
19. dec 2022

My bojujeme uz 11. Den. Je to nieco strasne, toto sme este nezazili…

marianeta
19. dec 2022

Ja dieťa nie som ,ale schytala som túto hnusobu tiež. Sopel nejde ani dnu ani von ,v ušiach rachot s každým prehltnutim. Kašeľ dusivy,nič nepomáha. Na sopel jedine výplach konvickou, len vtedy sa mi aspoň na hodinu uľaví od toho busenia v hlave. Hrdlo boli tiež a veľmi... Dospelý to ťažko znáša kde ešte také malé deti..och chudatka...

1mina
19. dec 2022

Dcera ma uz od piatka horucky ,- piatok som bola u dr lebo sa zobudila s totalne zahnisanymi ocami a v noci plakala ze ju boli suska, tak som myslela ze ma chytene mocaky, sli sme s mocom a od poobedia piatku ma klasicke horucky, kasel,.sople zajtra ideme zas k dr. A ja vyzeram ze mam asi hnisavu anginu, so sebou pojdem asi pozajtra zas 🙈

bimbambim
19. dec 2022

Aj dcéra chorá bola ,ale našťastie tak ako opisujete môžem byť rada ,že to zvládla celkom fain . Teplota len tri dni tak okolo 38 síce kaslala riadne ale iné príznaky sme nemali .Ja iba kašeľ bez teplot muž iba sople dva dni a syn napodiv nič.Ale keď so minulý rok vravela ,že bacha na chrípku vie byť sviňa aj ona tak ma tu ženy zlikvidovali ,že chrípka je lait tá je v pohode ,že kovid je strašný .No ako to tu čítam posledné dni tak veruze nevyzerá tá chrípka ,že by bola úplne lait.Presne pred rokom boli takéto témy na kovid .Prebehol rok teraz sú tu témy na chrípku.Tak svine sú obidva vírusy.aj chrípka je brutál ochorenie.kamoskin ocino už druhý týždeň v nemocnici s chrípkou s nevedia si dať rady s ním.

emka1
19. dec 2022

@bimbambim ... pred rokom sme mali C19, ale to bola lahoda oproti tejto hnusobe, ktorou prechadzame. Pri C19 nas len mierne skriabalo v krku a stratili sme čuch a chuť, deti nič. Ale táto chrípka nás zložila komplet celú rodinu, už sme doma 14 dní

darius_a
autor
19. dec 2022

No aj my sa trápime ďalej.
Rodicia aj deti.
Škôlkar 12 deň!
Covid sa tiež ťahal, ale toto je iná kur*a este

darius_a
autor
19. dec 2022

Prepáčte, musela som.
Veľa síl..

vikus14
19. dec 2022

Pridavame sa do klubu… syn 4r. dobral v nedelu atb a dnes zasa horucka a sople… a to teda sme len doma uz asi 3. tyzden… o tom ze som chora aj ja a manzel nevravim, najmladsi 1,5r. je kojeny, tak klop klop zatial light verzia 🥲 ale mam strach co sa este z toho vykluje