ahojte ........
4,5 rocny syn je momentalne chory .sme sledovany aj na imunologii(alergia sa nepotrvdila na nic) a zrejme ma detsku astmu.
Teraz ma ten stav sktoreho som zufala ked ho ma a aj ked ma vsetko nasadene na liecbu -spray ecobec,ventolin spirmon ,sirupy od kasla ,calciovy,inhalujeme VKUSE ale doslova VKUSE kasle aj noc.Takto to trva aj prve 3dni 2noci.
A tu si kladiem otazku ci uz viac nemozem prenho urobit,je to trapenie chuda a ma kasel typu takeho hrubeho co boli priedusnica ,poznam lebo to mam aj ja taky.
Mate nejake rady co by pomohlo aby ho tak nedusilo nekaslal a este aj v noci.,alebo len preckat kym stoho nevyrastie.aj dcerka to mavala v jeho veku.uz je skolacka a je lepsie aj ked bola 2xv lucivnej.dakujem za veskere rady🙂
A pricina tvojho kasla je aka....
aj podľa mňa nemá dobre nastavenú liečbu, sirup akýkoľvek by som vyhodila hneď, ak je to ozaj astma a miesto toho mu dala zodac, alebo niečo podobné na alergiu.... a ďalšia vec, trvala by som na snímku a krv na rozbor, bez toho sa nepohneš a nejaké liečenie, kde Vám spravia celé STK😉
@janinah na pneumologii sme boli ked mal 1,5 roka a bol po 2jitom zapale pluc.mudr sa vyjadril ze je jedno ci budeme i alergologa alebo unho.tak sme ostali u alergologa.a vtedy ani nemohol robit ine vysetrenia lebo bol maly este.tak som rozmyslala nad tym zajst k pneumologovi koli tomuto.antialergicke nemame nic.tieto stavy pri chorobach nema stale.
@danielahamar STK?Brava aj aerius ale ja nevidim rozdiel ked ho berie alebo neberie.
@ala76 zkladna vec, kto a podla coho stanovil diganozu astma. Na akom podklade ked alergik nieje. Co je spustacom ? Dalsia vec je , pokial ho trapi kasel , ma vysetrenu krv na mykoplazmy a chlamýdie ??? Pytam sa len preto lebo mna v detstve zle stanovou diagnozou alergologicka rozbila tak ze mam problemy cely zivot
@ala76 áno ja tomu tak hovorím, že stk, proste ho celého treba preklepnúť , aerius je slabý, pýtaj zodac, my sme boli v tatrách a tam mu zistili stredne ťažkú astmu, neustále kašel, na snímkoch zápal plúc a stma na snímku vyzerá tak isto, pískanie za každým a jediné čo mu pomohlo bola zmena spreju /za silnejší/, kt. bral pol roka v kuse
@danielahamar aha,no dcerka tiez chodi do lucivnej a je to lepsie snou. Co sa tyka maleho tak vela doktorov zazilo jeho kasel zachvatovy aj vedia a sprejoch a nic nenavrhli nespomenuli omvysetreniach.z imunologie mu robili testy a tam mu vyslo porucha imunity a par zlych nejakych.ale alergiu nema na nic podla testov na teraz .kazdopadne je to lepsie snim oproti min.skolskemu roku po as skolky.len ma hneva tento stav ked dostane a niet pomoci .😉.
@ala76 moj 5 rocny ma astmu.. kaslal stale, dr mu predpisovala stale nejake lieky.. a pritom som tusila, ze on chory nie je, sama som si vybavoila v inom kraji termin v ambulancii a zistilo sa, ze ma astmu a spustacom je zistena pomerne silna alergia na roztoce . mame ventolin , flixotide , spreje a aireus sirup a tabletky montelukast .... ale samozrejme na moju ziadost som m dala urobit krvny obraz, testy na plucne chlamydie, a potom sa toho dr chytila a porobila mu este ine testy. vsetko ok, az na tu alergologiu .
tiez odporucam navstevu plucneho
@bianca Ci mam detsku astmu nemozem potvrdit na 100%.a vlastne teraz ma napadlo kedze mu robil testy a nieje alergicky nateraz preco ma potom tie stavy a to bezohladu nato ci berie spreje ci nie.mne to pride rovnako.aj spiromon bral kazdy den jedneho casu a potom to zmenil novy imunolog kedze som ho zmenila ze staci brat len pri chorobe a nebol rozdiel.povedala to imunologicka od ktorej som odysla lebo ta pchala do neho vsetko co sa da a testy neurobila.vysetrenu krv nema.😊
@lucka1987krv na testy chlamidie robi obvodacka ci odborny?
Nedostatočná resp. nesprávna liečba.....,boli ste za pneumologom v detskej nemocnici?toto odporúčam Lebo dcéra takto kašľala pri mykoplazmovom zápale pľúc / a ten vidno len na rtg snímku a nepočuť,ked dieťa vyšetrujú fonendoskopom/....a antialergickú domácnosť máte? počnúc posteľou......