Detičky z IVF - evidencia u pediatra

anel000
24. jún 2021

Ahojte, maminy co mate deticky po IVF, je tato informacia vedena v zdravotnom zazname u pediatra? Nesie si ju dieta cely zivot v karte? Dakujem

katkaba1
24. jún 2021

@anel000 ahoj, moje dvojičky to uvedené majú a vlastne všade kam prídeme k Dr tak sa pýtajú automaticky na spôsob "vzniku" gravidity a všade to uvádzajú. Ale možno len pri dvojičkach automaticky dedukujú umelé oplodnenie.

andrea_82
24. jún 2021

ja mám 13-ročného syna a nikde som to neuvádzala. Syn to nevie a dr. to neriešila.

bubinko1506
24. jún 2021

Tiez mame dvojicky a maju to v zazname u kazdeho lekara. Mne osobne to nevadi, deti sa to aj tak raz dozvedia

martinaju
24. jún 2021

@anel000 ak vam na tom záleží nikto to nemusí vedieť ani pediater. Ja osobne s tým problém nemám už teraz počas tehotenstva píšem babenku knižku a už tam som písala o tom ako sme sa dozvedeli o tehotnestve tak je spomenuté že je z ivf. My a ani dieťa sa nemá za čo hanbiť. Ale ak vám na tom záleží jednoducho to nespomeniete.

anel000
autor
24. jún 2021

@martinaju tak minimalne mam tuto info v tehotenskej knizke, z toho mi vychadza ze to bude aj v prepusacej sprave z porodnice. A s tou sa chodi k pediatrovi. Takze asi sa tomu nevyhneme.

martinaju
24. jún 2021

@anel000 mne to moj doktor nedal ani to tehotneskej knizky ja som si to dopisala sama a aj keď idem k nejakému lekárovi (sono, pohotovosť) vždy upozorním že tehotenstvo je po ivf.
V dnešnej dobe je ivf normálne (bohužiľ nie pre všetkých ale to je ich problém) či to tam bude mat dieťa uvedené alebo nebude nič to nezmení na tom aký to je človek a dieťaťu to bude podľa mňa aj tak jedno ako bolo počate nie?

zojanka
24. jún 2021

@anel000 Ja som to v tehu knižke mala napísané aj zvýraznené, v prepúštacej správe z nemocky to nepísali a pediatričke ma to nenapadlo ani povedať. Ale ak by sa pýtala tak poviem bez problémov.

e1i
24. jún 2021

@anel000 mala som v sprave pre pediatra uvedene ze tehotenstvo po ivf

princezna_bosorka
7. dec 2023

@anel000 v lekarskej sprave z porodnice to je, pediatricka to prepisala na prvu stranu knizky zdrav. zaznamov dietata. Nikto sa na to nepyta a nikto to neriesi (logicky - je to moj zdrav. problem, nie jeho). Hoci si myslim, ze sa nemame za co hanbit a raz mu to urcite poviem, ked pride ten spravny cas, v tej knizke to zabielim bielidlom. Proste si nezelam, sby to vedel kazdy lekar, ku ktoremu sa knizka dostane, kym ju maly bude mat (nikdy neviete, kde narazite na "Zaborsku c. 2"). Osobne si myslim, ze po spravnosti by to pediater mal mat v zaznamoch poznacene, no nema zmysel vycapit to decku na knizku (a uz vobec nie na prednu stranu).

anel000
autor
10. jan 2024

@princezna_bosorka presne toto som nechcela, aby to malo moje dieta ako nejaku nalepku, pretoze ako pises, zadubenych ludi je vsade dost.
Ja som to tak mala vycapene na titulke tehotenskej knizky cervenou fixou. Jednoducho som to zabielila ked som sla rodit. Nie preto, ze by som sa za to nedajboze hanbila ale preto, aby sa to s drobcom nevlieklo..... takze nikde tato informacia nefiguruje pri jeho mene