Deti s nasogastrickou sondou. Máte skúsenosti?

karinbv
26. dec 2010

ahojte
máme vážny problém s dcérkou,má 1,5 roka , odmieta papať a piť. na nič konkrétne sa neprišlo. sme na kramároch a skončili sme s ngs.má niekto skúsenosti s extrémnym nechutenstvom, prípadne s podávaním potravy cez ngs.budem vďačná za každú radu a príspevok

basika
27. dec 2010

A to začala odmietať zrazu? Ako papala do teraz? Nepodávajú jej žiadne iné lieky...napríklad Peritol?

karinbv
autor
28. dec 2010

s papaním bol problém od narodenia, ale veľmi sa to zhoršilo po roku. od vtedy sa trápime. peritol nám nebol odporučený, lebo sa jedná o sedatívum a malá je celkove veľmi slabá, ani sama nechodí, tak preto. ostatné vitamíny a homeopatiká sme vyskúšali , aj probiotiká, ale nič nezabralo.

basika
29. dec 2010

@karinbv no ja som som sa niekoľkokrát stretla v diskusiách tu na MK, ale potom aj súkromne s mamičkami, čo mali s týmto problém. Teda skôr s tým, že deti nevedeli jesť, napínalo ich na zvracenie čo i len pri zrnku ryže. Takéto problémy rieši Dr. Bunová Barbora zo Skalice je to klinická logopedička. Bola som aj ja s dcérkou u nej, ale my sme až tak vážne problémy nemali, ale problémy s prehltaním sme mali. Možno sa zdá laikovi čudné, že logopédia ale súvisí to spolu. Vyšetruje videofluoroskopiu akt prehltnutia. a určí ďalšiu liečbu. Venuje sa takýtmo deťom so sondami.
Tu je link na jej stránku
http://www.klinicka-logopedia.sk/zameranie-ambu...

karinbv
autor
29. dec 2010

veľmi krásne ti ďakujem. som vďačná za každú radu a pomoc.určite sa za tým pozriem. ešte raz vďaka.

cherry1981
4. feb 2013

@basika Ahoj rada by som sa opytala, ci Vam dr. Bunova pomohla. My sme ku nej objednany s 10 mesacnou dcerkou, tiez koly prijmu potravy, odmieta nam papat, pit mliecko vsetko. Nedokaze si dat do ust ani omrvinku z rozteka, hned ju napina. Teraz nam schudla 400 gramov, uz sme zufali, tak nam bola doporucena, pani dr. Vdaka.

janeska17
30. mar 2014

@cherry1981 ako ste dopadli u Bunovej? Pomohla vam? My ideme k nrj tiez

cherry1981
30. mar 2014

@janeska17 Ahoj neboli sme tam