zdravim mam 14 rokov a uz 2 dni mam taky problem ze vecer mam depresiu :( nic ma nebavi a iba rozmyslam nad zlymi vecami, niekedy aj placem
@boris8883 najdi si nejakeho konicka a bude po depke😉
@dskjhfdlkdjhl chodim cvicit a hram video hry ale depku som zacal mavat od kedy ma zacalo slabo pichat na nejakych miestach niekedy znamienka niekedy nie vacsinou ma to picha na chrbte ramenach rukach
@lula313 @cecilia68 pobavili ste sa? Aj vy sa nudíte? Nemáte kam rýpnuť?
@boris8883 v tvojom veku sú mnohé veci zložité a je tendencia vidieť veci čiernobiele. Skús porozmýšľať, či v tvojom okruhu nie je niekto, komu dôveruješ a porozprávaš mu o smútkoch a obavách. Možno aj vieš, odkiaľ tieto pocity, pramenia, odkiaľ to pochádza skús si to pomenovať a spracovať. Nemusí to byť hneď depresia, môže to byť obdobie, ak by to pokračovalo, treba to riešiť. Ešte všeličo fajn a pekné je pred tebou, skús pozrieť dopredu, naplánuj si niečo pre seba. Držím ti palce
vzdy ked ma to zacne pichat (trva to asi 5-10s) tak si idem pozriet kde a na 70 percent to byvaju znamienka bol som u koznej niektore znamienka mi skontrolovala a boli v pohode
asi som hypochonder
@cecilia68 netreba podcenovat starosti ineho
@boris8883 Skus si vecer citat,pusti si hudbu,ktoru mas rad. Mas aj potuchy,preco mas taketo stavy? Udialo sa nieco cez prazdniny alebo smutis,ze prazdniny koncia? V prvom rade skonci s videohrami,tam zacina vela psychickych problemov. Celkovo hry,chaty a rozne socialne siete zle ovplyvnuju zdravy psychicky vyvoj.
dnes som si kupil orechy megnesiu a davam si b komplex
podla mna kvoli tomu ze sa asi zbytocne velmi bojim o svoje zdravie
@boris8883
Dúfam, že si len ďalší pubertiak, čo si robí srandu, pretože depresia je veľmi vážny zdravotný problém.
Depresia je stav, ktorý trvá dlhodobo, nie 2 dni.
To, čo zatiaľ pociťuješ je smútok.
Je dôležité, aby si si uvedomil, že musia byť naplnené aj iné kritériá ako to, že "nemáš náladu".
Neboj sa, to prejde. Ak máš pocit, že potrebuješ pomoc, navštív psychiatra. Je to lekár ako každý iný... obvodný či kožný.
nazvat depresiou som to asi nemal to je pravda a dakujem
@boris8883 ty si si v 14 rokoch bol kupit orechy, magnezium a B komplex. A tie znamienka si si nechal vysetrit v 13 rokoch? 😀😀 Na tretej stranke bude oznam, ako si vymaloval obyvacku a zavaril uhorky 😀😀 na rozdiel od inych diskusii ktore otvaraju male deti mi pride, ze toto pise niekto kto ma mat dost rozumu, alebo otvoril vino uz o 17ej 😅
@boris8883 depresia je casto z nudy, za chvíľu začne škole a neboj, hneď to prejde😊