Denné pomočovanie u 11 ročného nevlastného syna

31. mar 2022

Ahojte,

Trápi ma to už dlho, nevlastny syn odkedy ho poznam sa pocikava, den ci noc, neskor sa denne pomocovanie naucil nejako lepsie schovavat, nechapem ako sa dokaze pocikat a nemat flak na nohaviciach. Nocne pomocovanie nejak zvlada. Stane sa raz za cas ze sa povika ale to je tak raz za x mesiacov ze sa to stane. Horsie je to s tym dennym, boli sme u urologa vravel ze to nie je fyzicky problem. Ze to ma proste vsetko v poriadku. Niekedy sa aj tyzden nepocika a niekedy je aj niekolko dni za sebou. Ked povie ze sa mu to stalo v autobuse po ceste zo skoly domov este to dokazem pochopit ze si to zrejme zle vypocital alebo co, ale je doma, na zahrade, mame tam aj wc a vlastne ako chlapec je jedno kde stiahne gace a narychlo sa vycika, ale on to neurobi, je doma vo vnutri, kedysi mal vyhovorku ze je ibsadene wc ale teraz tu ma 3 volne wc a on sa napriek tomu nejde vycikat. Proste sa pocura. On vie ze sa mu chce cikat ale proste nejde. A nevie povedat preco, povie len neviem, lebo vtedy si mysli ze clivek povoe aha dobre a ma vybavene. Ale toto nie je riesenie snad. Ja uz neviem co mam robit. Keby to je moj vlastny syn riesim to asi ovela raznejsie ale takto ma to len trapi a naozaj neviem ako to vyriesit. Mate nejake skusenosti? S dennym pocikavanim u tak velkeho chlapca? Ako mu mam pomoct? Alebo ho naucit pouzivat wc?

deti95060810
31. mar 2022

chlapec má diagnózu? riešite to s lekárom?
skús mu kúpiť tieto plienky https://www.alza.sk/maxi/huggies-dry-nites-larg...

anjelicek26
31. mar 2022

Treba ist za psychologom, ked to nie je fyzicky problem, tak je psychicky... pocikavanie dava detom pocit tepla, bezpecia, komfortu a uvolnenia stresu aj ked len na par minut... on to robi vedome, lebo je mu to prijemne. Je dost velky na to, aby toto vedel povedat normalne.

Neviem, ako by som to riesila..taketo plienkove fetise zacinaju v rannom detstve, v zlom odplienkovani, traume s tejto celej situacie, to tazko vies posudit, ked je to nevlastne dieta, co sa tam stalo... na takychto traumach sa da pracovat, da sa ich odburat a najst si proste nieco ineho... ale dlhodobou terapiou s psychologom.

A ak nie, neexist sa proste vedome pocikavat medzi ludmi niekde v autobuse, to si musite ujasnit... tipujem, ze aj to pocikanie v noci sa skor proste - vedome tam vycika, ako keby sa mu stane nehoda...rovnako tie fazy nepocikavania sa vobec a potom par dni za sebou hovoria o zvysenej urovni stresu a jeho "ventilacii" a potrebe sa pocikat.

Vravim psycholog, rozobrat si to, ked nic nepomoze - plienky pre dospelych, aspon doma, nech stale neperies... das mu na vyber - bud mu to bude trapne, alebo sa potesi (ano bohuzial si myslim, ze skor to druhe)

Neviem, ci som ti pomohla, asi ani nie... raznejsie riesenia nepomozu, bude to robit tajne, schovavat oblecenie pocikane a veci tomu podobne...ten chalan nejako vnutorne trpi a takto to ventiluje...

heln
31. mar 2022

ahoj, pomocovanie u tak velkeho chlapca mal uz davno riesit psycholog. zial inak neporadim, len tak, ze nestracajte cas a vyhladajte klinickeho psychologa, ktory sa tomu venuje.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
31. mar 2022

Myslim, ze rodic je ten, co by si mal v hlave odburat akekolvek stereotypy a predstavy o dokonalom dietati. Tento fetis nie je vobec zriedkavy a zacina v detstve... je to spojeny s primarnymi potrebami a traumami, tazko sa potlaca ci ignoruje. Otazne je, ako sa k tomu rodicia postavia...ci povolia plienky, povolia tento sposob uvolnenia, povolia to, co dieta v tejto vyvojovej faze evidentne - potrebuje - a mozno to skutocne ostane len fazou a prestane s tym sam... hlavne ked opadne ten faktor - zakazane. Psycholog kazdopadne tak ci tak, pomoze mu to hovorit o tom "preco" otvorene... Nie si pre neho cudzia, si partnerka jeho otca... si v jeho zivote stalica, ktora mu realne vie pomoct, aj keby len tym, ze sa porozprava s jeho otcom o rieseni...

deti95060810
31. mar 2022

tie plienky môže mať aj cez deň... sú tenké.

nicole003
31. mar 2022

Skuste este nefrologa. Da vam kalendarik kde budete zapisovat presny cas, spravia sa odbery. Dcerke pomohlo brat lieky zopar mesiacov a to natrvalo. Sice mala len 5 rokov, ale za vyskusanie nic nedate

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anjelicek26
31. mar 2022

Urcite pomoc potrebuje, tie plienky mozes kupit, dat mu pod postel ci do skrine, ci ich pouzije - uz nechas na nom... hlavne mu povedat, ze je to pre teba v poriadku, ak ich pouzije (miesto tych nehod). Chalan bude mat urcite nejake vnutorne konflikty, niekedy je tym detom s takto rozdelenych a inak vychovavajucich rodicov tazko no... ma 11, je tesne pred pubertov, je to velmi citlive obdobie celkovo.. Hlavne s jeho otcom si to preberte.

nicole003
31. mar 2022

Nefrologa som spomenula lebo vela ludi nevie ze to moze suvisiet aj s oblickami. Samozrejme velku ulohu zohrava aj psychika. Poznam pripad ked chlapca bili aj slovne znevazovali ze je neschopny a pod. tak najprv koktal neskor to preslo v pocikavanie az do veku 16. rokov. Iny dovod ma nenapadá.

loliki
31. mar 2022

Skús navštíviť psychológa najprv bez neho, poradí čo a ako. Môže z toho vyrásť, potrebuje dospieť. Možno má bloky z detstva, strach . To všetko treba riešiť so psychológom a nefrológom. Lieky nebral kvôli pocikávaniu?

hopeja
31. mar 2022

Poznam tiez jedného chlapca podobného veku s rovnakým problémom, riešia to s psychologom

solange7
1. apr 2022

Ako to moze cez den skryvat? Ved ked sa pocika, musi mat mokre nohavice a gauc, stolicku, alebo kdekolvek je. A ked sa prezlecie, kam da to ocurane oblecenie? Navyse ved vidim, ze sa zasa prezliekol, tak by som okamzite riesila kam tie veci dal. Musi to aj smrdiet. To treba intenzivne riesit. Potrebuje pomoc.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
hopeja
1. apr 2022

No bojujú s tým, dačo lepšie to je, popýtam sa a dám ti vediet. On napríklad keď sa mu to stalo tak ak stihol sa rýchlo prezliekol a radšej schoval aby rodicia nevedeli...u neho to nie je nočné ale cez deň sa mu to stáva. Odkladá to až kým je neskoro. Častejšie ho posielajú na záchod, aj keď nechce ísť.

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
20erika07
1. apr 2022

Rodicia spolu komunikuju? Chlapec ma psychicky problem, nieco ho velmi trapi. Poznam to, aj ked cez den nie ale nočné som mala do 12rokov. Presne dovtedy ked skoncilo moje 6rocne utrpenie . Mohla so mnou chodit mama po psychologoch, mohla som mat rezim, lieky... nic... a tiez som nikomu nepovedala co ma trapi. Ani ma to ako decko nenapadlo spajat si to s tym hroznym... a predsa to bolo preto :-/

luccija
1. apr 2022

Tvoj muž to zľahčuje ako typický chlap, že je lenivý.
Určite to má psychického pôvodu či nemá aj nejaké baktérie veď ho to musí chladiť a pod...
Čo to má za mamu??že toto nerieši?
Veď chlapec ide do puberty musí pachnut musí mať z toho zlý pocit.Moja kamarátka sa pocikavala snáď do 15 r vždy, keď som tam išla mala na posteli nepremokavu plachtu ich otec bol veľmi prísny
Nebije ho mama či niekto iný?určite k psychológovi skús najprv sama pre rady...bez chlapca

bluka2
1. apr 2022

@20erika07 zneužívanie?

20erika07
1. apr 2022

@bluka2 👍😷

autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
Autor odpoveď zmazal
Zobraz