Ma tu niekto dietatko ktore sa po tretom rocku cez den extremne casto pocikava?
mali ste dakto podobny problem? ako ste to riesili?
a nie je prechladnute? nebola si u lekara s tým?
uz vyse dvoch rokov sa snazime odplienkovat. uz sme skusali vsetko,motivaciu, odmeny, samozrejme ze cez den je bez plienok. uz sme to riesili cez psychologa, nefrologa. funkcne je vsetko v poriadku. cez den sa pocika aj 10 krat. uz nevieme ako to riesit. uz jej plienky na den nechcem davat ale v tychto chladnych dnoch je to strasne ked sa mi stale pocikava.
@fufina1 Chodi do skolky? Robi to aj tam?
My sme s tym "bojovali" len do 2.5roku, potom nam dovolila davat ju cikat kazdych cca 45 min., dovtedy som ju mohla aj neviem co a cikat by nesla... A odrazu sa pytala sama... Jasne ze sa nehody stanu este aj teraz, ma uz skoro 4r.,ale uz to beriem s usmevom...
@fufina1 mojej to islo tiez tazko. Teraz ma tri a pol a stane sa, ze si cvrkne a v skolke sa obcas poobede popiska....neviem ako to mam viac riesit, skusali sme vsetko, ale postupom casu sa to ako keby upravuje....uz sa popisa v skolke tak 3x za tyzden. Predtym to bolo aj 5x. Doma jej tiez ujde...asi to chce cas a nekricat. hlavne z toho nerobit velku vedu a cirkus okolo toho. Pekne slusne, ze sa nic nestalo atd.
inak ona fakt uz dlhu dobu plienky na den nema ale je to tak ze obcas ide sama na zachod ale uz dopisana, alebo na to zabudne a fakt teda aj tych 10 nehod do dna. niekedy ani neriesi ze je mokra, dokaze sa aj hodinu hrat taka dopisana...
Matuško bude mať vo februári 3 roky doma sa mi už cez deň vôbec nepocika a ako začal chodiť do škôlky tak zas cez spanie.Učiteľka mi povedala že ho dajú vždy vycikat a aj tak sá stane. Tento týždeň to bolo až 4 krát ale doma zase nič, tak už neviem:(
aj my problem ☹ ma 3r.3mes. odplienkovana od marca, v noci plienku nema ( davam cikat 2x) obcas sa jej stalo ze si cvrkla aj cez den ale velmi malo, od augusta to zacalo dako gradovat. v skolke 2 tyzdne nic a potom akoby utalo - aj 5x prezlecena v skolke cez den. Jeden den je celkom dobre, druhy den ako dnes - pri kazdom cikani mokre nohavicky a niekedy aj teplaky... uz som zufala ☹ ideme von a ona krici ze cikat a uz ma mokro....niekedy vydrzi aj 2 hod. a je v pohode aj sa vycika a nema mokre. Ked sa jej pytame ze preco sa pocikala tak povie ze "musela" nemyslim ze tomu rozumie. Ale ked "vydierame" ze nepojde na kolobezke alebo pod. tak ostane sucha . U doktora sme boli a moc ma ok ani prechladnuta nie je. Tak neviem ci robi napriek. Ako to mam riesit?
Baby, ak je to OK, co sa zdravotnej stranky tyka, tak to nerieste (aj ked je to asi tazke), proste skuste ich na ten zachod vysielat v pravidelnych intervaloch. Deti v zapale hry casto zabudnu, ze im treba. Je to tazke, ale nic ako trpezlivost asi nepomoze, naucia sa to, nebojte 😉
@fufina1 moja je bez plienok od 21 mesiacov, v noci od 2,5 roka..ziaden problem nikdy nebol..az teraz ked nastupila do skolky...bolo to velmi tazke, plac, krik, vracanie...potom to ustalo, isla bez placu, sice nerada, ale neplakala a zacalo jej ucvrkavat cez den, tiez aj 5 krat prezlecena, nebola celkom pocikana, ale na prezlecenie urcite ano, cez spanok sa tam tiez par krat pocikala, chuda..a to doma sa sama zobudi a ide na serblik..pocika sa tak raz za mesiac... teraz po prazdninach bol tyzden ze super a teraz je uz tyzden chora a doma samozrejme nic take sa nedeje, ziadne ucvrknutie, nic..tak uvidim...musi prezivat chuda celky stres v tej skolke ☹
@valentyne aj nad tym som rozmyslala ale neviem. ked sme lezali v nem. 2 tyzdne tak sa vôbec nepocikavala do nohaviciek a to bola pod velkym psych. tlakom ☹ ked nieco velmi chce ( ako flautu na vianoce) tak sa kontroluje a necikne si....zial uz na flautu zabudla....ale ako mam reagovat, niekedy sa uz neovladam ked su to piate teplaky a je este len doobeda.... skusali sme si to nevsimat, byt smutni, hresit ale nic tak ako reagovat ako sa zachovat ked sedi na zachode a hovori...zasa som si curkla a caka ze co ja urobim ☹
@bertik25 tymto sme si presli,ked sme nasu slecnu ucili od plienky. Dlhy boj... potom mala taky tyzden,ze sa furt pytala cikat... psychika. Nieco si vymyslela v hlavicke (vraj ju ucitelka nedala cikat,ale bol to vymysel), deti v skolke asi nieco podporili a bolo. dlhy rozhovor s ucitelkou, ucitelka s Mirkou,ja s dcerou a odrazu utalo a bolo. Preto sa pytam,ci to nie je psychicke... ze niekto nieco povedal alebo sa nieco udialo. A deje sa to,co sa deje...
Ale najlepsie je asi ignorovat a ticho prezliekat, to bolo najucinnejsie a zaroven najtazsie realizovatelne pre mna,lebo ma extremne vytacala... to este pri oducani.
@valentyne snazime sa ignorovat. aj ja si myslim ze skolka len teraz je od oktobra doma a stale to trva (az na nem. kedy sa mi tam vôbec nepocikavala ) ale tam som s nou bola 24hod. tak si myslim ze chce len zaujat pozornost. sak uvidime zatial sme vo faze ze ticho ignorujeme ze sa pocikala a prezliekame ☹
@fufina1 ahoj, ako ste na tom s pocikavanim? Uz sa to zlepsilo? Drobec ma 3r a 3m, bez plienky cez den sa morime uz od jari, uz sme boli na dobrej ceste, ale poslednych par dni je hroza. Dnes sa pocural hadam 10x a ziadny cvrk, pocikany komplet. Som z toho hotova.... Zacali sme chodit do skolky, ale znasa to dobre. Doma neplace a ucitelky vravia, ze ani tam nie. V skolke sa zatial nepocikal, neviem, ci ho davaju kazdych 5 minut, ale doma je to des... ☹
@petabela hrozne to je :( uz nevieme co s tym. som doma na MD s mladsim a teda realne si neviem predstavit ze by bola v skolke s tym pocikavanim.
kebyze v noci ale my aj cez den X krat. najhorsie su prechadzky. a inak tvoj maly normalne komunikuje, rozprava, hra sa primerane veku? lebo moja ano, len pocikavanie, nepapanie a zle zaspavanie s tym sa velmi trapime.
@fufina1 ahoj, nepotesim ta, mali sme rovnaky problem so synom a doteraz to nie je ok. V 2 rokoch sa cez den odplienkoval, vyzeralo to ze uspesne, asi 4 mesiace fajn, cvrkol si par krat do tyzdna, potom to zacalo - komplet pocikany 10-12x za den. Vratili sme sa k plienkam, ked mal 3r, dali sme druhy pokus, opat par mesiacov to vyzeralo ako-tak dobre (ale suchy cely den nikdy), uz aspon nepustal plne davky, iba cvrkal. V 3,5r nastupil do skolky, davala som mu take oblecenie, aby si to nevsimli, lebo by ho vyhodili, ale aj tak ten prvy rok v skolke bol 2-3x do tyzdna pocikany (na obedny spanok mu radsej davali plienku). No za poobedie kym bol doma, tak si stale 6-8x cvrkol. Okolo stvrtych narodenin nastalo trochu zlepsenie - zacal sa za to aspon v skolke hanbit, takze tam uz boli nehody zriedkavejsie, ani nemusel mat na spanie plienku. No tak raz za tyzden mi davali oprat veci, ze sa pri spanku pocikal. Doma stale to iste, za 6h stihol 8x cvrknut. Az po piatych narodeninach spolu s nastupom skolskej zrelosti sa cvrkanie mimo skolky zlepsilo - v lete uz cvrkal iba asi 3x za mesiac, po ochladeni zase trochu horsie, cvrkne si par krat za tyzden (ma 5r8m). V skolke uz nastastie vobec. Suchu noc sme este nezazili (2 roky som nedavala plienky, potom sme sa ku nim vratili, lebo to pranie bolo neunosne). Mali sme milion vysetreni, nic nenasli. Pritom on ked vypil naraz plny pohar caju, tak bol schopny ist na wc 6x za hodinu a este sa medzitym viackrat pocikat, to sa mi fakt nezdalo byt v poriadku. Najlepsie bolo, ked mi nefrologicka na toto asi v 4,5r hovorila, ze som ambiciozna mater, ked chcem od tak maleho dietata, aby sa nepocikavalo... Neznasam tie reci typu - do skoly urcite nepojde s plienkami. My uz mame malu sancu, ze to stihne. Nocne ani nehovorim - to mam vraj ratat ze minimalne do 12r nas to potrapi... Najhorsie je, ze dcera sa v 2r odplienkovala sama, 4 mesiace to vyzeralo super, ani v noci sa uz nepocikavala, a vtom zacala uplne rovnako ako kedysi on! A mna ide porazit, ked si predstavim ze mam tu istu torturu absolvovat este raz... A tie haldy nahradneho oblecenia, co musim vsade nosit - chodim s ruksakom, do ktoreho som sa kedysi zbalila na tyzdnovu lyzovacku, a teraz tam mam nahradne veci na pol dna 😀 Vsetko nam smrdi, periem 10 pracok do tyzdna (ak v noci nedam plienku, tak su to dalsie 2 pracky denne), vsetky veci sa velmi rychlo znicia, lebo sa neustale peru, napriek castemu praniu potrebujeme zasobu desiatok gati. Autosedacka vyzera ako kus hnoja, davala som mu tam podlozku, ale aj tak sa velakrat precural az do sedacky.
ahojte žienky, dcérka mala teraz 4 roky, s plienkami sme skončili keď mala 2 ako 2,5 ročná išla do škôlky a všetko bolo ok. je velmi šikovná vo všetkom, žiadne problémy. Len tento týždeň sa začala pocikávať , 3 dni za sebou po poobednom spánku sa v škôlke zobudí pocikaná. vôbec neviem čo sa stalo. rozprávala som sa s učitelkou nebadá ne nej žiadnu zmenu v ničom ani v správani a ani, ja ... je uplne rovnaká, doma sa vôbec nepociká , celú noc vydrží prespať bez toho aby sa zobudila na cikanie. spíme velmi dobre s ničím nemáme problém. tak neviem pochopiť keď vydrží celú noc tak prečo sa v škôlke po hodinovom spánku pociká aj keď mi učitelka tvrdí že chodí pred spaním vždy na záchod. nemám z toho dobrý pocit. myslíte si že sa mohlo niečo v škôlke udiať? neviem ako to mám riešiť. pomohol by mi aspoň váš názor . ďakujem
@fufina1 ☹ ano, rozprava plynule od 1,5 roka, na svoj vek je vyspely az az, v skolke si mysleli,ze ma 4 a nie 3 roky. Papa dobre, len je troska pohodlny co sa tyka obliekania a samostatneho jedenia, ale to je vyslovene o tom, ze sa mi nechce a nie, ze to neviem, lebo ked sa mu chce, ide to. O noci ani nehovorim, to mame stale plienky. Cez den raz lepsie, potom zasa zle. Vcera to bol extrem, dnes sa komplet pocural len raz, ale napominame a chodime s nim cikat hadam kazdu hodinu. Este doobeda je to v poho, ale poobede des... S doktorkou som to zatial neriesila, teraz zvazujem, ci sa pustit do toho kolotoca...
@fufina1 ahoj, viem, ze si z toho nestastna, ale u nas podobne. Moj mal na noc plienku do 3r., ale davala som ho cikat aj 3x za noc a to nedostaval hodinu pred spanim nic pit!, teraz davame este 1x. Co mna ale trapi je jeho cvrkanie, volame to doma "kruzkovanie", lebo vzdy ma na slipoch kruh. V skolke sa mu to nestava, iba doma, kolko krat sa stane, ze sa musi doma aj 3x cez den prezliect, co sa uz ani kruhom nazvat neda. Skusali sme vsetko! Neviem, ci to nie je tym, ze doma ziarli na braceka, ale jednoducho su ozaj dni, kedy len cvrka... dr. povedala, ze to chce cas....
@quaxi ach to mi nevrav, do revu mi je. toto je uplne nas pripad. haldy veci, nikam nemozeme ist. periem nonstop, prezliekam nonstop, vsetky vysetrenia ok. kde som spravila chybu? ja fakt nechapem. kto nezazil neuveri. je rozdiel sa pocikat a precurat sa x krat denne. ja rozmyslam ci to nemoze byt psychicke?
@petabela tak mi o noci bez plienky ani nesnivame. mala je tiez velmi sikovna ale samostatne obliekanie, jedenie a este aj spanok su velmi zle. od septembra by som ju chcela dat do skolky ale ja neverim ze toto prestane. ja vaham ze ci jej dat na den plienku ale pride mi to u vyse trojrocneho dietata krok spat. ale ten fakt ze kazdych 15 az 20 minut ju prehovarat aby sla na wc a bat sa ist dakam ci mi troje nahradne gate stacia. tiez malej nevadi ze je prechcana. ona v tom bude aj dve hodky ak by som ju neprezlekla, ide si po svojom. kebyze sa aspon hambi pred detmi na ihrisku ale nic.
@fufina1 - kedze moja dr je aj homeopaticka, skusali sme aj to, ale uz netusim ako sa to volalo, potom sme skusali este aj peritol, kedze byva placlivy (ked sa mu cokolvek stane, aj drobnost, tak hysterci) - nepomohlo ani to ☹... najhorsie,. ze to jeho cvrkanie je iba doma. myslela som, ze je to tym,. ze zabudne a sa hra, lebo kolko krat ide na wc a este sa vrati do izby, aby "pobuzeroval" maleho... co som ale rada, ze v skolke sa uz nepocikava poobede. to tiez ho davali 10x pred spanim a aj tak sa docural, tak sme iba podlozky kupovali. on sa ale dokonca ani nezobudi na to, ked sa docika... ale teda zatial to tak nechame a uvidim, teraz bude mat 4r. ...
@fufina1 homeo sme skusali, aj niekolko druhov urologickeho caju, aj rozne rezimove opatrenia a kadeco ine... Nic nepomohlo. Psychologicka vravela, ze je uplne ok, nemame doma ziadne stresy, je velmi sikovny, aj mentalne aj fyzicky, ale ze jeho to proste netankuje - tym padom nema motivaciu ist na wc, radsej pusti tam kde je, to je pohodlnejsie. Nasmu sa uz v skolke aj vysmiali kamarati, ze smrdi ked mal cvrknute - kaslal na to. Ja som asi do jeho 4 rokov stale len rozmyslala, co sme spravili zle, ci sme ho to oducali zlym sposobom, ci sme sa mali alebo nemali vratit k plienkam, alebo ci ziarli, pyta pozornost, alebo co? Na nic som neprisla, aj tak som si to stale vycitala. Az potom po tych stvrtych narodeninach mi uz zacalo byt jasne, ze toto nemoze byt nejaka chyba vo vychove, ved okolo 4 rokov sa to uz naucia aj postihnute deti a ten nas nie? Potom som si to konecne prestala vycitat, prestala som cakat kedy to prejde. Neprijemne je hlavne to, ze pocikavanie je vseobcne brane velmi negativne, kazdy hned vidi chybu v rodicoch, ze nezvladli odplienkovat, alebo dieta pri nich nejako trpi a kvoli tomu sa pocikava, od takeho dietata kazdy ocakava ze je mentalne zaostale... Pritom je to v podstate banalita, ale hned sa dockas odsudenia.
@quaxi vsak toto :( citim sa uplne nemozne. moja ma pravdepodobne IQ nadpriemer. teda je este malinka, neberiem to dako vazne ale psychologicka podla testov tak zhodnotila. Ono sa to casom este vykrystalizuje ale v com je teda sikovna tak v praktickych veciach je uplne pomimo.
@fufina1 no presne, decku to nevadi, ked bol mensi, tak som ho posielala prezliekat a on nic - ze mami, ved to uschne 😝 a ked som skusila, ci sa sam od seba prezlecie, tak nie, nikdy, aj ked to uz bolo veku ked sa bez problemov prezliekal sam. Este bud rada, ze mas dievca, chlapcom moc omnoho viac smrdi, takze kolkokrat som z metrovej vzdialenosti zanuchala, ze cvrkol... Teraz cvrka dcera, tej necitit nic, navyse dievcatu zostane mokry flak na takom mieste, ze ho nevidiet, chalanovi to svieti rovno vpredu.
to tu ozaj nieje take dietatko?