Denné pocikávanie 6-ročného dievčatka

nelly277
26. okt 2022

Zdravím. Ma niekto skúsenosti s denným samovolnym pocikavanim a teda aj nočným viacnásobným?
Dcérka má 6r a už týždeň sa s tým trápime. Vsetky odbery moču sú dobré aj CRP je ok.
Je zvýšená teplota inak nič ani stipanie.

amonet
26. okt 2022

ak su vsetky vysetrenia oblicky/mocovy mechur/ mocove cesty v poriadku. tak by som riesila psychicku stranku. zmenilo sa nieco u vas?trauma? nove podnety?

simona20201309
26. okt 2022

@nelly277 nestačí odber moču ale odborné vyšetrenie- sono obličiek. To vás odbil obvodný lekár s močom a crp???
Môže to byť psychického pôvodu, ale ak je to zdravotný problém, Môže to byť vážne.
Trvaj na tom, aby vás poslali na odborné vyšetrenie

kiki234
26. okt 2022

Neviem ci pomozem, ale ked som bola mala tak som sanod 7 do 10 roku pocikavala a uprimne ostalo mi to do dnes, staci ue si kychnem a koniec. Rodicia mi davali do 10tich igelit na matrac, ale k tomu vsetkemu som bola este aj namesacna takze kolko krat mamina nadla ocikane oblecenie v skrini.. Ja ked si spominam to obdobie a ked sa ma aj rodicia pytali preco som sa pocikala, vzdy sa mi o tom snivalo. Jednoducho sa mi sniva ze cikam tak som cikala.

nelly277
autor
26. okt 2022

@amonet nič sa nezmenilo ze by to malo byt psychické.
Ideme k urológovi.

nelly277
autor
26. okt 2022

@simona20201309 vážne?

simona20201309
26. okt 2022

@nelly277 teraz neviem ci sa pýtaš ironicky, alebo fakt?

nelly277
autor
26. okt 2022

@simona20201309 akože so strachom ze píšeš ze to môže byť vážne

simona20201309
26. okt 2022

@nelly277 môže mať problrm s oblickou, nejaký zápal, infekciu, bacil, . . . Naozaj som v šoku, že to nerieši obvodak. Ved slečna ma 6r a doteraz s tým problém nebol. Len tak sa zrazu zdravé dieťa nezacne pocikavat a už vôbec nie tak často ako píšeš. Inak nemá žiadne zdravotné problémy? Nebyva unavena, apaticka?

pavla_z
26. okt 2022

Ja som sa v škôlkarskom veku tiež pocikavala a vyberali mi nosné mandle kvôli tomu. Tiež som absolvovala rôzne vyšetrenia a nakoniec zistili toto. Od vtedy bol pokoj.

nelly277
autor
27. okt 2022

@simona20201309 nie vôbec nič podozrivé nemá. Obvodacka jej vzala moc a CRP, dnes ideme k urológovi.
Popíšem neskôr co povie, ale bojím sa toho.

nelly277
autor
27. okt 2022

@pavla_z nosné mandle!? To súvisí nejak?

pavla_z
27. okt 2022

@nelly277 áno súvisí. Neviem presne aký to má súvis a prečo sa to deje u niektorých detí, nikdy som si o tom veľmi neštudovala. Viem len od rodičov, že som mala ako dieťa tento problém a aj tu som uz videla pár diskusií kde sa to spomína. Mama už bola zúfalá zo mňa vtedy, stávalo sa mi to aj cez denný aj nočný spánok. Každý deň som zo škôlky odchádzala nabalena aj s obličkami lebo už to odmietali po mne prať. Myslím že dokonca už to bolo tak že ma kvôli tomu vylúčia lebo sa to naozaj dialo každý jeden spánok a nakoniec zistili toto a zo dňa na deň bol pokoj.

nelly277
autor
27. okt 2022

@pavla_z dnes sme boli u urológa, obličky aj mechúr je v poriadku. Ešte máme ísť na orl.
A keď to neprestane tak do nemocnice na urológiu

pavla_z
27. okt 2022

@nelly277 no tak na ORL vám povedia či sú problém nosné mandle alebo nie. Držím palce nech vám to dopadne čo najlepšie všetko a nech máte čím skôr pokoj 🙏🙂

simona20201309
27. okt 2022

@nelly277 chvalabohu 🙏
Super ze si bola. Určite si spokojnejsia

nelly277
autor
4. nov 2022

boli sme aj na orl ci to nie sú mandle. Nie sú. Pocikavanie však trvá. Som zúfalá.

sense
4. nov 2022

@nelly277 začalo to zrazu alebo stále. Pocika da úplne alebo jej cvrkne? Ak má všetky vyšetrenia v poriadku orl (kontrola nosných mandlí) aj nefrologiu (odbery ci nemá zápal, bielkoviny v moci atď sono obliciek, mechúra atď, uroflowmetria) , tak to moze psychického rázu. nezažila nejakú zmenu, alebo nestalo sa jej niečo čo by sa síce navonok zdala ako banalita ale vnútorné by ju to trápilo?

amonet
4. nov 2022

tiez to tipujem na psychologicku stranku

nelly277
autor
6. nov 2022

@sense práveze sa vôbec nič nestalo, aj som sa jej pýtala. Moc, CRP, Sono mechúra aj obličiek je ok, orl ok. Nič iné jej nerobili.
1.2.2023 mame termín na Kramároch na uro, ozaj termín perfektný.
Rozmýšľam ze ešte Sono celého bruška alebo gynekológ?

amonet
6. nov 2022

@nelly277 aj detsky psycholog

nelly277
autor
6. nov 2022

@amonet môžme skúsiť možno sa niečo v malej odohráva o com nevieme. Aj keď vonkajšie Vpyvy by nemali byť.

sense
6. nov 2022

@nelly277 mojej tiež robili sono komplet brucha. Ono ak nič nenájdu treba skúsiť psychológa. Môže to byť aj psychosomatickeho rázu. Navonok sa nemuselo štát nič podstatné ale telu to spôsobuje stres. A napr môže to byť pohľadom niekoho banalita ale tým ze to okolie vníma ako banalita môže to danú osobu zaťažovať viac ako si uvedomuje alebo sama prizná

nelly277
autor
7. nov 2022

@sense skúsime všetko čo sa bude dat

sense
7. nov 2022

@nelly277 držím palce nech prídete na príčinu a čoskoro bude všetko ako predtym

nelly277
autor
19. nov 2022

@sense tak okrem uro na Kramároch na na ďalšie vys. Vo feb. Mame aj Nefrologa vo februari.
Trapi ma ale aj, že vždy večer ma zvýšenú teplotu 37,2 - 37,4 po odratani meranu v konečníku. Pod pazou ma 36.
Ale pocas dňa nie

sense
19. nov 2022

@nelly277 ale keď meras z konečníka mala by si 0,5 odpratať. Takze v podstate teplotu nema

amonet
19. nov 2022

@nelly277 zvysena teplota je od 38. po odratani