Zdravím. Ma niekto skúsenosti s denným samovolnym pocikavanim a teda aj nočným viacnásobným?
Dcérka má 6r a už týždeň sa s tým trápime. Vsetky odbery moču sú dobré aj CRP je ok.
Je zvýšená teplota inak nič ani stipanie.
@nelly277 nestačí odber moču ale odborné vyšetrenie- sono obličiek. To vás odbil obvodný lekár s močom a crp???
Môže to byť psychického pôvodu, ale ak je to zdravotný problém, Môže to byť vážne.
Trvaj na tom, aby vás poslali na odborné vyšetrenie
Neviem ci pomozem, ale ked som bola mala tak som sanod 7 do 10 roku pocikavala a uprimne ostalo mi to do dnes, staci ue si kychnem a koniec. Rodicia mi davali do 10tich igelit na matrac, ale k tomu vsetkemu som bola este aj namesacna takze kolko krat mamina nadla ocikane oblecenie v skrini.. Ja ked si spominam to obdobie a ked sa ma aj rodicia pytali preco som sa pocikala, vzdy sa mi o tom snivalo. Jednoducho sa mi sniva ze cikam tak som cikala.
@simona20201309 vážne?
@nelly277 teraz neviem ci sa pýtaš ironicky, alebo fakt?
@simona20201309 akože so strachom ze píšeš ze to môže byť vážne
@nelly277 môže mať problrm s oblickou, nejaký zápal, infekciu, bacil, . . . Naozaj som v šoku, že to nerieši obvodak. Ved slečna ma 6r a doteraz s tým problém nebol. Len tak sa zrazu zdravé dieťa nezacne pocikavat a už vôbec nie tak často ako píšeš. Inak nemá žiadne zdravotné problémy? Nebyva unavena, apaticka?
Ja som sa v škôlkarskom veku tiež pocikavala a vyberali mi nosné mandle kvôli tomu. Tiež som absolvovala rôzne vyšetrenia a nakoniec zistili toto. Od vtedy bol pokoj.
@simona20201309 nie vôbec nič podozrivé nemá. Obvodacka jej vzala moc a CRP, dnes ideme k urológovi.
Popíšem neskôr co povie, ale bojím sa toho.
@nelly277 áno súvisí. Neviem presne aký to má súvis a prečo sa to deje u niektorých detí, nikdy som si o tom veľmi neštudovala. Viem len od rodičov, že som mala ako dieťa tento problém a aj tu som uz videla pár diskusií kde sa to spomína. Mama už bola zúfalá zo mňa vtedy, stávalo sa mi to aj cez denný aj nočný spánok. Každý deň som zo škôlky odchádzala nabalena aj s obličkami lebo už to odmietali po mne prať. Myslím že dokonca už to bolo tak že ma kvôli tomu vylúčia lebo sa to naozaj dialo každý jeden spánok a nakoniec zistili toto a zo dňa na deň bol pokoj.
@nelly277 chvalabohu 🙏
Super ze si bola. Určite si spokojnejsia
boli sme aj na orl ci to nie sú mandle. Nie sú. Pocikavanie však trvá. Som zúfalá.
@nelly277 začalo to zrazu alebo stále. Pocika da úplne alebo jej cvrkne? Ak má všetky vyšetrenia v poriadku orl (kontrola nosných mandlí) aj nefrologiu (odbery ci nemá zápal, bielkoviny v moci atď sono obliciek, mechúra atď, uroflowmetria) , tak to moze psychického rázu. nezažila nejakú zmenu, alebo nestalo sa jej niečo čo by sa síce navonok zdala ako banalita ale vnútorné by ju to trápilo?
tiez to tipujem na psychologicku stranku
@nelly277 mojej tiež robili sono komplet brucha. Ono ak nič nenájdu treba skúsiť psychológa. Môže to byť aj psychosomatickeho rázu. Navonok sa nemuselo štát nič podstatné ale telu to spôsobuje stres. A napr môže to byť pohľadom niekoho banalita ale tým ze to okolie vníma ako banalita môže to danú osobu zaťažovať viac ako si uvedomuje alebo sama prizná
ak su vsetky vysetrenia oblicky/mocovy mechur/ mocove cesty v poriadku. tak by som riesila psychicku stranku. zmenilo sa nieco u vas?trauma? nove podnety?