Dobrý večer dcérka 6 rokov od štvrtku teploty.Nezda sa mi ,prespí ,hoci aj teplota klesne.Napr.od 17 tej polihuje , spí teplota jej už od vtedy vybehla po druhý krát, stále vybehne na 39,5 a potom klesá,nepotí sa,stále je jej zima.Tekutiny neodmieta močí po troška ,napr o 20 tej aj teraz o jedenástej trošilinku.Ma akoby mramorovú kožu a je jej zima ,bojím sa aby nebola dehydrovaná,včera som bola zaniesť moc ,mala v poriadku.Rano chcem ísť na pohotovosť ,Naša dr.nam ATB nedala vraj je to chrípka no dnes sa sťažovala na hrdlo
@kavicka12 u lekára ste boli, predpokladám ze vo štvrtok keď ma odvtedy teploty, načo ju chceš opäť zajtra ťahať na pohotovost? S jej momentálnu imunitu tam akurát ešte niečo ďalšie chytí a to jej nepomôže. Trvá to len pár dní, je to normálny priebeh, nič špeciálne neopisujes, prestaň panikarit. Teraz sme to mali 3 doma, najstarší syn bol odpaleny 7 dní, len spal, nič nejedol, občas sa napil, aj to som do neho nasilu naliala, len keď som mu dávala lieky na teplotu. Dbaj aby aspoň niečo vypila, sleduj známky dehydratácie a nestresuj. Ak máš obavy, zavolaj na pohotovost, uvidíš čo ti povedia ale ja by som ju tam zatial netahala podľa toho čo píšeš.
@kavicka12 za mňa vklude na pohotovost ja s malou som bola u Dr druhy deň horucky 39, potom o 2 dní a už sme boli hospitalizovaný lebo jej vyskocilo crp. Ak je telíčko oslabené môže na neho "naskocit" bakterialna infekcia a už sa to vezie. Teda ak sa ti niečo nezdá nevidím v tom problém. K hydratacii ak moja mala ma vysoke horucky využívam každý čas kedy je hore, zaberu antipyretika, pri zábaloch - aby som nukala vodu, ak je zle aj rehydratacny roztok pri vysokých teplotách je super lebo doplní stratene minerály a hydratuje ja mam veľmi dobrú skúsenosť s fluidexom. Tiež je vodné striedať vodu a čaj príp minerálku lebo voda sama o sebe je ťažká na žalúdok a ak jej musí vypiť viac v krátkom čase nemusí jej to pri horuckach robiť dobre tak ju začne odmietať. Tiež voliť tekutejsiu stravu suchane jablká, výživu, polievky, varený zemiak s maslom a zeleninou ....
@kavicka12 ináč ta spavost pri chrípke a vysokých horuckach je bežná. Za mňa nevolaj na pohotovost tam niesu veštci neporadia ak dieťa nevidia len ta max odbiju ze je to normálne a treba hydratovat lebo sa odpichnu od pôvodnej dg. Na pohotovost volám výlučne ak sa chcem poradiť ohľadom dávkovania lieku príp. malom probléme v liečbe nikdy nie keď sa mi dieťa nezdá.
@kavicka12 my sme.s tym presli bez crp nedaju antibiotika na pohotovosti ja som po týždni pytala od svojje antibiotika a to mala prvýkrát 40 teploty zaklad je pit vela vody nie horuce a vlazne sprchy tak sme fungovali 3dni (víkend) potom k lekarke sme.isli zastupovala tak nedala.nic jedine do ucha som si pytala veľmi zacalo boliet.....potom vo štvrtok som volala nech daju antibiotika kedze neberie dlho uz nevladala chodit nechce jest atd...tak.druha lekarka.ze jasne ze po 3dnoch mala.dostat🤦♀️antibiotika hned jej zabrali druha davka...takze radsej pockat alebo ist do lekarke spravir crp u nas v meste robi BENU ak bude nad 10 potom sa trepat na pohotovost kedze tam.odbijete dost dlhu dobu a moze.este horšie schytat ak pôjdete do lekárne na crp odfot3.si výsledok
Vsetko co popisujes ma suvis s horuckou. Ked nema problem s tekutinami, treba jej davat viac pit, je to dolezite aj pri horucke a teda nech nehrozi dehydratacia.