Defekt predsieňového septa

sisamichaela
1. mar 2023

Ahojte mamičky chcem sa vás opýtať ako detičky zvládajú operáciu srdiečka moja malička ma 10mesiacov narodená na 34tt. Včera sme boli na kardiológii dostali sme lieky digoxin verospiron kontrola o mesiac či mala niečo viac priberá a má defekt predsienoveho septa 8az10milimetrovy povedal defekt je uložený dosť vysoko a operácia je potrebná ale len cez hrudník katetizatorom sa nedá chcem sa vás opýtať ako to detičky zvládajú koľko trvá operácia aký je postup ako dlho ste boli v nemocnici povedal že prežije že detičky pri takej operácii prežijú ja mám obrovskú strach neviem čo robiť veľmi sa bojím šanca na zarastenie už asi nieje aj keď by sa zázrak mohol stať 🙏❤️ale nedávajú tomu šancu že takýto veľký už nezarastenie aké máte skúsenosti s operáciu že vraj pôjdeme do Bratislavy operovať aký sú tam doktorky ako so na Tom detičky po operácii srdiečka povedal že je to riziko ale že vraj len pri vážnejších prípadov sa niečo stalo ale že ona to má jednoduché že vraj sa nestane nič ale ja sa bojíme strašne ako všetko ste to zvládli vy?

vaneska
1. mar 2023

@sisamichaela ahoj, drzim palce. Skus si pozriet na fcb profil https://www.facebook.com/predcasniatko
Pripadne skus napisat Danielkovej mamicke, isto poradi. Maly je po operacii srdiecka, aj kramare pozna. Tiez tu na konikovi sa pridaj do skupiny predcasniatka a skus sa opytat. Na fcb tiez skupina o predcasniatkach (predcasniatka a rizikove babatka) ak tam nie si. Isto ti niekto napise skusenosti. Ja mam tiez predcasnitko, 28tt (710g a 29cm). Mali sme tiez nejake kardio dg ale nam sa to casom upravilo bez zakrokov. Tieto operacie vykonavaju profesionali, strach je prirodzeny ale ver lekarom. Drzim palce ❤️

wwwwerunka
1. mar 2023

@sisamichaela
Na fb mame skupinku Srdieckovo tam to viac "zije" a skor sa dozvies odpoved
Ja chodim zo synom do kardiocentra do BA , vsetkych lekarov nepoznam ale vsetky mamicky si ich chvalia ako odbornikov.

siska53
1. mar 2023

@sisamichaela urcite sa neboj, mna operovali este za socika a teraz su aj lepsie metody a vsetko.