Defekt na srdiečku

lubkaj38
24. mar 2014

Ahojte mamicky. Chcem vas poprosit o radu. pri narodeni nam zistili defekt na srdiecku. Chodime raz za rok na kontrolu. Teraz sme boli v januari na kontrole a nedalo sa malemu pomerat aky velky je ten defekt, nakolko maly nebol v klude. Tak nam lekarka povedala: ,, Dufajme, že je to rovnake a kontrola o rok!,, No som nepokojna. Co si o tom mylite? Mame skusit sa obratit aj na ineho lekara?

siska53
24. mar 2014

@lubkaj38 ked sa bojis,tak ziadaj dalsie vysetrenie. Ja som sa narodila s predsienovym defektom,ale zistili mi to az v2r.,vraj zo zaciatku som chodila kazdy mesiac,po roku az kazdy rok. Ale kedze to bolo v polovici 70.r.,tak ma operovali az ako 5r.
drzim paste,doba odvtedy dost pokrocila.

adka31
31. mar 2014

Ako je stary syncek? Dcera sa narodila s defektom komoroveho septa, v roku sa jej to same uzatvorilo, ale na kontroly bude chodit do dospelosti. Ma 8 rokov a uz chodime v3 rocnych intervaloch, samozrejme do roka to bolo casto. Vtedy nam povedali, ak sa to same neuzavrie, tak operovat. Hadam to budete mat ok, ale sono srdiecka a EKG by vam mali spravit, u nas vzdy. Drzte sa 😉

silvikam
31. mar 2014

Mne sa mladsi syn narodil s 3 defektami. Do 3 rokov sme boli sledovany. Same sa mu to vsetko uzavrelo v opacnom pripade by bol operovany. Neviem aky defekt mate, ale myslim, ze keby to bolo nejake vazne nebrala by to doktorka takto sportovo. Ale pre tvoj klud ziadaj dalsie vysetrenie. Drzim palce.