Dedičnosť škúlenia

anomois
28. jún 2017

Krasny den buduce mamicky a mamicky 🙂 Chcem sa opytat najma tych ktore vedia o niekom alebo uz maju dietatko a maju v rodine (otec alebo mama dietata) skulenie ci to zdedilo aj Vase dietatko a ci ste to mali tiez zdedene po rodicoch. AK ano v akom veku sa to objavilo a ako ste to riesili? Dakujem

ewicac
28. jún 2017

U nás deduško, tatino aj starší synček, mladší nie.....ale veľa bábätiek zo začiatku škulká a spraví sa to samo, my sme to začali riešiť, až keď mal asi tri a pol, zmysel to má, keď už dieťatko spolupracuje, vie pomenovať obrázky a dá si vysvetliť rozkvapkanie očí.....a do piatich rokov sa to vie pekne upraviť, lebo do vtedy sa očko vyvíja....neboj nič, dobre bude....ani zdediť to nemusí a sú aj horšie veci....

janickacrazy
28. jún 2017

@anomois Ked som bola malá, tak mi "utekalo" jedno očko. Do roka sa to upravilo samo. Moji rodičia také nič nemali, doktorka tvrdila, že u vačšiny detí sa to upraví samo tak do roka veku. Hlavne sa dopredu nestresuj.

nikolieta9
28. jún 2017

Myslite si, ze je skulenie dedicne? neviem nejak sa mi to nevidi, no ale k sa to uz viac krat v rodine objavilo, tak moze byt. No pri detoch sa vie vela veci len tak upravit casom, tak mozno by som pockala a samozrejme v takom pripade treba navstivit lekara.

zuzik307
28. jún 2017

Manzel ako dieta skulil... od dvoch rokov zacalo dcerke ubiehat ocko, nosi okuliarky, prelepujeme, cvicime...

deti95060810
28. jún 2017

jedna dcéra od 2 rokov, ideme na operáciu, má 9 r.

babulina
28. jún 2017

manzelova sestra skulila, ako dieta bola operovana, nikto z rodiny tento problem nemal ani nema, ale nas syn naklana hlavu do strany a prva z veci co sa nas pytali ci niekto v rodine skuli, takze predpokladam ze cosi s genetikou to bude mat suvis, aky velky vyhodnotit neviem
skulenie u neho bolo vylucene

m.i.r.i
28. jún 2017

skulenie dedicne je...ale aj celkovo v rodine, nemusi to byt od rodica, ale aj ked skulila teta, ujo, stary otec..atd...neznamena to ale ze kazde dietatko bude skulit, je len vyssia pravdepodobnost...
u nas ja som si tym presla...od narodenia mi zabiehalo oko, 2 operacie, okuliare cely zivot...tiez ma upozornovala lekarka ked som bola tehotna, ze so synom bude treba najneskor do 2 rokov ist na vysetrenie k ocnemu, aby sa vsetko podchytilo ak by nahodou...syn neskulil a vsetko bolo ok, ale v 3 rokoch zacal vykrucat hlavu a vyslo z toho astigmatizmus a plusky dioptrie..ale neskuli ani uz nebude..nema to co ja, ale dalekozrakost zdedil..u nas v rodine to napriklad mal mamin brat, mama nie, a mal to aj bratranec, mamin synovec...neslo to priamo po rodicoch..
mam ale kamaratku, ktora mala tiez tu istu vadu a zdedili to po nej obe deti..obe prelepovali oci, operacie, okluzory...presne to iste co ona..ale to asi je skor zriedkavejsie..

stanislava33
28. jún 2017

ja som v detstve škúlila, zistili, že som kratkozraka, nosím okuliare, moja svokra je skoro slepá a mužova sestra veľmi silné dioptrie,takže moja dcérka to schytala z oboch strán,zabiehaju jej obe očká, je po operácii, ale nie je to ono, má okluzor, cvičíme, druhá dcérka zatiaľ nič.

mimla
28. jún 2017

Len tak prispejem do štatistiky. Široko ďaleko v našej rodine nikto neškúlil, len ja. Absolvovala som dve operácie, ešte ako decko. Ani jedno z mojich detí neškúli, ak nerátam tie prvé mesiace, kedy maličké bábätká občas zaškúlia.

evulka3
29. jún 2017

Moj manzel skulil,pomohla operacia a mame dve dcerky a neskuli(nastastie)ani jedna..