Krasny den buduce mamicky a mamicky 🙂 Chcem sa opytat najma tych ktore vedia o niekom alebo uz maju dietatko a maju v rodine (otec alebo mama dietata) skulenie ci to zdedilo aj Vase dietatko a ci ste to mali tiez zdedene po rodicoch. AK ano v akom veku sa to objavilo a ako ste to riesili? Dakujem
@anomois Ked som bola malá, tak mi "utekalo" jedno očko. Do roka sa to upravilo samo. Moji rodičia také nič nemali, doktorka tvrdila, že u vačšiny detí sa to upraví samo tak do roka veku. Hlavne sa dopredu nestresuj.
Myslite si, ze je skulenie dedicne? neviem nejak sa mi to nevidi, no ale k sa to uz viac krat v rodine objavilo, tak moze byt. No pri detoch sa vie vela veci len tak upravit casom, tak mozno by som pockala a samozrejme v takom pripade treba navstivit lekara.
Manzel ako dieta skulil... od dvoch rokov zacalo dcerke ubiehat ocko, nosi okuliarky, prelepujeme, cvicime...
jedna dcéra od 2 rokov, ideme na operáciu, má 9 r.
manzelova sestra skulila, ako dieta bola operovana, nikto z rodiny tento problem nemal ani nema, ale nas syn naklana hlavu do strany a prva z veci co sa nas pytali ci niekto v rodine skuli, takze predpokladam ze cosi s genetikou to bude mat suvis, aky velky vyhodnotit neviem
skulenie u neho bolo vylucene
skulenie dedicne je...ale aj celkovo v rodine, nemusi to byt od rodica, ale aj ked skulila teta, ujo, stary otec..atd...neznamena to ale ze kazde dietatko bude skulit, je len vyssia pravdepodobnost...
u nas ja som si tym presla...od narodenia mi zabiehalo oko, 2 operacie, okuliare cely zivot...tiez ma upozornovala lekarka ked som bola tehotna, ze so synom bude treba najneskor do 2 rokov ist na vysetrenie k ocnemu, aby sa vsetko podchytilo ak by nahodou...syn neskulil a vsetko bolo ok, ale v 3 rokoch zacal vykrucat hlavu a vyslo z toho astigmatizmus a plusky dioptrie..ale neskuli ani uz nebude..nema to co ja, ale dalekozrakost zdedil..u nas v rodine to napriklad mal mamin brat, mama nie, a mal to aj bratranec, mamin synovec...neslo to priamo po rodicoch..
mam ale kamaratku, ktora mala tiez tu istu vadu a zdedili to po nej obe deti..obe prelepovali oci, operacie, okluzory...presne to iste co ona..ale to asi je skor zriedkavejsie..
ja som v detstve škúlila, zistili, že som kratkozraka, nosím okuliare, moja svokra je skoro slepá a mužova sestra veľmi silné dioptrie,takže moja dcérka to schytala z oboch strán,zabiehaju jej obe očká, je po operácii, ale nie je to ono, má okluzor, cvičíme, druhá dcérka zatiaľ nič.
Len tak prispejem do štatistiky. Široko ďaleko v našej rodine nikto neškúlil, len ja. Absolvovala som dve operácie, ešte ako decko. Ani jedno z mojich detí neškúli, ak nerátam tie prvé mesiace, kedy maličké bábätká občas zaškúlia.
Moj manzel skulil,pomohla operacia a mame dve dcerky a neskuli(nastastie)ani jedna..
U nás deduško, tatino aj starší synček, mladší nie.....ale veľa bábätiek zo začiatku škulká a spraví sa to samo, my sme to začali riešiť, až keď mal asi tri a pol, zmysel to má, keď už dieťatko spolupracuje, vie pomenovať obrázky a dá si vysvetliť rozkvapkanie očí.....a do piatich rokov sa to vie pekne upraviť, lebo do vtedy sa očko vyvíja....neboj nič, dobre bude....ani zdediť to nemusí a sú aj horšie veci....