Som poleptko. Stáva sa to aj niekomu inému alebo iba mne? Dcéru bolelo ucho, boli sme u lekárky, ktorá predpísala lieky do uší a mala som dať 2 kvapky 3x denne. Keďže dcére nebolo nič, nedala som jej celý deň nič až o 16. prišla za mnou, že ju bolí ucho, tak som jej dala podľa pokynov 2 kvapky, ale asi o 2 min. na to som to aj vymyla, keď som prišla k zisteniu, že ide o kortikoidy (zľakla som sa). Zavolala som našej dr, ale neodpovedala. Tak dcéra si išla pospať. O 2 hod. sa zobudila s tým, že ju bolí za uchom. Tak som zavolala do lekárne a opýtala sa čo môžem robiť, či jej môžem prípadne podať ďalšie 2 kvapky, ak som tamtie vystriekala vonku. Ubezpečila ma, že môžem. Tak som jej dala ďalšie 2 a dcére sa uľavilo. Lekárnička mi povedala, že to nemám už s ničím iným mixovať, že mám dať len tieto kvapky. Tak keďže dcéru pred spaním nočným bolelo ucho, dala som jej ešte asi 1 a pol kvapky do ucha na gázu, ja som sa totižto pomýlila, že deň nemá 24 hod., ale len 12. Tak sa pýtam, môže sa toto ešte niekomu stať, alebo som jediná? Viem, že tie kvapky samotné by nemali ublížiť, lebo sa môžu podať 3-5x denne až 4 naraz, takže toto nie je až také hrozné, ale ja sa cítim príšerne, prečo sa mi takéto kixy stávajú ☹ prosím nezakopte ma do zeme, to by som urobila najradšej ja sama sebe, skôr sa potrebujem trošku upokojiť. Ďakujem
@staromodna este raz a pomaly ... Den ma 12 hodin???
Ja som ťa vôbec nepochopila. Ako prosím? Čo si poplietla? Dostali ste kvapky, ktoré si sa rozhodla neaplikovať lebo neviem prečo. Potom predsa, ale zlakla si sa (čoho?) a vystriekala? Potom si zas podala? Či ako? Prečo?
Lekárka ich asi nepredpísala pre radosť. Normálne ich aplikuj ako naordinovala.
Keď 2 kvapky 3×denne tak denne nie v noci.
Čiže ráno 2 a 2
Obed 2 a 2
Večer 2 a 2 neviem či obe uši
Á8 hodín znamená čo 8 hodín Čiže aj v noci
To je rozdiel!
Tri krát za deň ja osobne rozumiem deň nie noc
@staromodna daj si čokoládu, dobre bude.
No mne ked deti zahlasia, ze boli ucho, sibnem otipax a nurofen a pidlim na urgent po lieky na predpis. Zapal stredneho ucha je svina, mame to odzite x krat. Vtedy poctivo podavam vsetky predpisane lieky. Nerozumiem tvojmu postupu, ani spanikareniu ... fakt. Pouc sa a ukludni sa.
Ani ja nechápem 🤣🤣 však máš dať 3xza deň a dala si 3x za deň teda podľa toho čo čítam 🤭 či? Nemáte otobacid? Tie máme my teraz tiež sú tam kortikoidy, ja mám 4xdenne po 2kvapky a dávam ráno naobed poobede a večer.
neries uz co bolo a od zajtra davaj poriadne... a ked ju to boli, hlavne jej fdaj nejaky nurofen alebo nieco, nech sa netrapi chudatko... ak by to neprechadzalo, tak mozno bude treba aj celkove atb, tak neexperimentuj a davaj ako treba
Stáva sa všeličo, ak to nie je pravidelne, tak sa nič z toho nestane a zajtra si už daj pozor.. nerozumiem sice ani ja čo si vlastne spravila, ale nevadí.. zajtra už dávaj podľa pokynov, napíš si to do kalendára, každý čas podania a množstvo a budeš vediet pri ďalšej aplikácií..
.
Keď bol prvý syn maličký, my ešte neskúsení rodičia maval často teploty.. museli sme po 3h striedať nurofen s panadolom aby mu to kleslo.. vždy sme si zapísali.. raz sa stalo že muž si zle prečítal zápis poslednej dávky a podal mu po 3h znova nurofen.. strašné sme sa zľakli, utekal do lekárne čo máme robiť.. tam ho lekárnicka ukludnila že jednorazovo sa z toho nič nestane, nech už len dávame pozor.. odvtedy sme absolvovali už toľko teplôt deti, že to ani spočítať neviem 😅
To že sa pomýliš, je OK, sme ľudia, stane sa ... mňa ale dosť zarazila veta, že "Keďže dcére nebolo nič, nedala som jej celý deň nič až o 16. prišla za mnou, že ju bolí ucho" ... bolelo Ťa niekedy ucho? Keď Ti doktorka povie, že máš dávať 2 kvapky 3 x denne, tak ich proste dávaj, bez ohľadu na to, či dcéru ucho bolí, či nie ... lebo sa to bude ťahať hodne dlho ...
@staromodna
Nechapem preco ludia tak strasne panikaria ked sa dozvedia, ze ich liecivo obsahuje kortikoidy. V com spociva ta panika? Ved je to predpisany medikament. Naco potom chodite k lekarom?
Fakt asi najhorsia kategoria ktora existuje, su uzkostlive matky, ktore nechaju vlastne dieta trpiet namiesto riadnej liecby.
Mala si jej tam prikladat za splnu odtrhnuty lopuch a nemusela si merat cestu k doktorke.
Vždy sa riaď pokynmi lekára - pri akejkoľvek predpísanej liečbe. To, že aktuálne práve v čase keď sa s dcérou rozprávaš tak ju niečo nebolí, nie je dôvodom na nepodanie liekov. Pre tvoj kľud, dnes si jej nedala vyššiu dennú dávku. Zajtra jej daj kvapky podľa pokynov lekárky 2kvapky 3xdenne a to ráno, na obed a večer.
Ak máš pocit, že nestíhaš v strese pri návšteve lekárky vnímať a pamätať si liečbu, nos so sebou papier a pero a zapisuj si jej pokyny.
Nerozumiem tomu, deň má 24 hodín, ak mala mať kvapky 3xdenne tak si to vyrataj po 8 hodinách. Ak mala napríklad o 16. Tak potom o polnoci a 8 ráno a tak ďalej.