Ahojte zienky prosim velmi mi pomozete s mojim problemom ... Mam 18 mesacnu dcerku ktoru som "na siroko " nebalila len asi maximalme mesiac rozhodla som saxtak po tom co som sledovala v TV relaciu damsky magazin kde mali hosta pana ortopeda tusim z ruzomberka ..hovoril o tom ze toto balenie je uplne bezvyznamne ze to je len sedliacky zvyk .. Vraj to nema vyznam ak sa dieta narodi so zlymi klbmi tak ziadne na siroko balenie to nevylieci ze ide len o to aby mali lekary plne ordinacie mamiciek ktore sa kazdy mesiac musia promenadovat po ortopediach ..a jedimy komu sa pomaha su ortopedi lebo maju zaruceny prijem .. A podobne ja som tomu "uverila" a prestala som balit nasiroko dceru aj som prestala chodit k ortopedovy no problem je v tom ze sa nielen mne zda ale nasa dcerka ma nohy do x neviem mozno len predbieham a zvelicujem situaciu mozno sa vsetko zmeni ale zacinam mat strach ze koli mne bude mat krive nozicky :'( prosim nepoznate nejakeho rozumneho ortopeda v okoli oravy kde by som. Sa mohla poradit?? Lebo u nas v Namestove ortopedi sleduju skor mamicky a ich popredie ako dietatko za vsetky rady vam dakujem !
@marcelka932 ak ma tvoja mala nohy do X,tak to ma pravdepodobne z plochych noziciek.Aj moj syn to ma,nema to s balenim na siroko nic spolocne,ja som syna na siroko balila dost dlho.Objednajte sa k ortopedovi,ak ma ploche nozky,tak jej predpise vlozky,alebo topanky na mieru 🙂
ja teda neviem...moc tomu nerozumiem, nechcem byt za mudru, ale dieta sa nebali nasiroko kvli tomu, aby malo rovne nohy....a vseobecne sa tomu baleniu na siroko dava vacsi vyznam, nez to ma......dcerke si urcite neublizila..... 😉
Ahoj, ortopéda z Oravy Ti síce poradiť neviem, ale jedno viem určite: Ak aj Tvoja dcérka má nejaké problémy s nohami, čo vôbec nemusí byť pravda, tak určite nie kvôli tomu, že si ju nebalila naširoko. Balenie na široko má súvis s bedrovými kĺbami, nie s kolenami. Nedávno tu na MK bola diskusia, či mamičky balia naširoko a veľmi veľa ich nebalilo, ani my sme nebalili a žiadne problémy nemáme. Nožičky do x sa ešte môžu krásne upraviť, videla som dieťatko s totálnymi ixákmi a dnes je z neho dospelá kočka s nohami, že chlapi slintajú! 😉
Hlavne nestresuj...Boli ste predsa na kontrole po porode v nemocnici kde detom sleduju ci sa im spravne vyvinuli klbiky, nie? Tam ti kazu chodit dovtedy na sono kym sa nevyvinu jadierka. A ked sa vsetko vyvija spravne tak na sirko balit netreba. Nikde vo svete sa to nerobi, len v Cesko-Slovensku sa to robilo dlhe roky a zistilo sa casom ze uplne zbytocne sa takto trapia male deti. Pokial mala sprave vyvinute klbiky, tak si nemusis nic vycitat a urcite nema X-ky kvoli nebaleniu na sirko. Malicke deti X-ky mavaju a nemusi to vobec nic znamenat, aj nas maly mal a sa mu to postupne upravilo. Hlavne to chce po zahajeni chodze investovat do kvalitnych topanok, ziadne modne vystrelky, platenky s plochou podrazkou, ktore su total nevhodne pre najmensie deti, ktorym sa formuje noha. Takze ak si v tomto smere nic nezanedbala, tak si nemas co vycitat.
sleduju skor mamicky a ich popredie????? 😕
no...mne ked sa syn narodil, bolo este "v mode " balit na siroko...o par rokov neskor uz tato moda vymyzla, co myslim stale pretrvava...
takze aka tvoja chyba????
tazko takto cez pismena posudit ci ma tvoja dcerka vazne nejaky problem, alebo nie, aj keby sa tu priamo nasiel nejaky ortoped.....boli ste na usg klbov?
niesom z oravy, takze neporadim, ale poviem len priklad....mojej znamej dcera ked zacala chodit mala nohy do O ...ale riadne, nerobili nic, same sa to casom upravilo
Dakujem za odpoved ale aj tak si to budem poriadne vycitat ..aj moj manzel mi to raz vycital... Ale vies my byvame na orave a tu je vsetko trosku prispate a hlavne lekari nechcem sa nikoho dotknut cest vynimkam no viem to trosku posudit kedze sme predtym zili v BA ale dakujem
@januschka10
@marcelka932 a co maju nohy do x spolocne so sirokym balenim?
@marcelka932 chod na kontrolu k ortopedovi a uvidis. ja si myslim ze mala je uplne v poriadku. to ze ma x nozicky je normalne a s balenim to nema nic spolocne. pozri ci ma ploche nozky moze to byt z toho.
@marcelka932 kľud, ja som ako bábo bola naširoko balená a mala som nohy - ešte kus aj mám - aspoň ja to tak vidím 😀 do X, dcéru som balila tiež do bavlnených plienok naširoko, lebo vtedy ešte pampersky neleteli, nohy má podľa mňa tiež do X, no podobá sa na mňa a teda zdedila i tie nohy. Ale inak mm si nesťažuje 😀 . Naširoko balenie je skôr kvôli kĺbikom a nie kvôli X-kám, uvidíš, aká z nej bude kočka, takže rozdýchaj a kľud, X-ky určite nebudú kvôli baleniu, skôr sa poobzeraj po rodine 😉
@marcelka932 a hlavne sa neobvinuj. ten lekar v televizii mal pravdu. takze skludni seba a drahemu daj cokoladu. nic si nikomu neznicila a vsetko je v poriadku.
@winka99
@iwesska
@h2
@lussy666
@llulla
@januschka10 dakujem vam poriadne ste ma upokojili ale aj tak mam stale vycitky dufam ze sa to casom napravy a co sa tyka toho sona bedrovych klbikov boli sme tam raz a nepovedali mi ziadny vysledok ci je to v poriadku a ci nie..ani v karte nebolo nic zrozumitelne .. Este raz vam dakujem a prajem vam aby vas vase deturence posluchali 🙂
.@marcelka932 zájdi za detskou doktorkou, popíš jej problém a vypýtaj si odporučenie na ortopedické vyšetrenie. nemusíš ísť do NO, môžeš zájsť aj do trstenej. tam je fajn ortopéd čo chodieva myslím z DK. detičky robieva v stredu. do 9.00 robia sono kĺbov, po 9.00 vyšetrenia. mám tam na nich aj číslo, ak by si chcela, tak mi potom napíš do ip.
@marcelka932 Tebe vyčítal manžel, že má kvôli Tebe dcéra krivé nohy?!?!?! 😠 A ešte spôsobil, že si to aj sama vyčítaš! Tvoja dcérka by mala presne také isté nožičky, aké má, aj keby si ju balila naširoko. Potom by Ti manžel vyčítal čo?
@melpomene jeeej dakujem a prosim ta ako sa vola?? Pradel??
@marcelka932 A ešte k tomu sonu, ak ste tam boli a nepovedali vám nič, tak je to určite v poriadku, keby nebolo, tak to by vám určite povedali, prípadne by vás zavolali po nejakom čase na kontrolu. PROSÍM ŤA, nič si nevyčítaj, veď všetky Ti tu píšeme, že to s tým nesúvisí.
@marcelka932 ahoj, ja som bola dlho balena nasiroko a vraj som mala strasne krive nozky 😀 myslim, ze sa to rokmi vyrovnalo 😉 melpomene vyssie dobre radi 🙂 neboj, mala je urcite kocka a uvidis ze z toho vyrastie 😵
@h2 ano raz mi to povedal ked sme boli pohadany ze sa mam na seba pozriet co som za matku... A o to viac ma to trapi ☹
@marcelka932 tak si bud istá že nožičky do X nemajú nič ale NIČ spoločné s balením naširoko!!!🙂
Možno je to genetika, ja poznám teda viacero báb s nohami do X v dospelom veku a teda nič strašne to nie je 🙂
@marcelka932 neviem si spomenúť, lebo my sme tam boli minulý rok naposledy, ale Pradel určite nie
@katy1979 ma aj nozicky ploche je to podarene lebo su straaaasne baculate ona je aj taka zatial gulka. .. Urcite to budem riesit dakujem
Ahoj,mne ked sa narodil prvy drobec,tak v nemocnici pri odchode domov mi povedali,ze bedrove klby su OK a ze v tom pripade ho netreba balit na siroko..nikdy som ani jedneho ani druheho nebalila na siroko..ale tiez sa mi zhruba v dvoch rokoch pri starsom zdalo ze ma nozicky do x,ale nakoniec je vsetko ok..len sa mi to zdalo..nozicky ma v poriadku starsi aj mladsi..a dokonca pri mladsom mi v dvoch mesiacoch na ortopedii pri kontrole povedali ze ma nieco s jednym klbom,ze aby som ho balila na siroko a prisla na kontrolu,ze sa to sirokym balenim upravi..lenze nam drobec nechcel spat ked bol na siroko zabaleny,tak som ho vobec nebalila tak ako odporucal ortoped..a cuduj sa ale upravilo sa mu to bez sirokeho balenia..a ked som ortopedovi pri kontrole povedala ze som ho vobec nebalila na siroko,tak len s usmevom prikyvol,ze to nebolo ani potrebne
@marcelka932 a ak by nebolo sono klbikov OK na 100% o tom vieš a rozhánaju ta kade tade..
@marcelka932 Nech sa on pozrie na seba, čo je to za manžela, že sa opováži spochybniť Tvoje materinské kvality! Ja by som mu odsekla, že na nohách nezáleží, hlavne, že nebude blbá po oteckovi. 😎
@marcelka932 nohy do X s balenim nasiroko NIJAKO nesuvisia, je to prirodzena sucast vyvinu - najprv ich ma dieta do O (ked sa zacne stavat, tak su vdaka stvornozkovaniu v takomto postaveni), neskor sa preformuju do X a az neskor, casto v puberte, sa vyrovnaju. Okrem toho, ako by mohli nohy do X, co je problem kolenneho klbu, byt sposobene tym ze nedavas postolky na bedrove klby??? A ten ortoped v telke mal nahodou pravdu, to iste ti potvrdi velka cast ortopedov, postolky su zbytocnost, lebo ak nie je problem, netreba ich, ak je problem, nijako nepomozu.
ja som balila na siroko, dokym na sone nepovedali ze uz nemusim, ze klbiky su v poriadku. a krpec aj tak ma krive nohy, ale to nevadi lebo to ma po mne 🙂 tiez ako mala som mala riadne x-ace 🙂 ale ako som rastla, sa to akosi vyrovnalo 😉
marcelka932 mna balili a ja ani jedno a vsetko ok, nerieš 😉
@marcelka932 tak ako už bolo povedané nohy do x niesú z balenia nebalenia na široko ... ja som nebaliala ani jednu a mladšia ma nožky do x a dôvod plocha nožka ktorá hop šup preskočila generáciu a sa prejavila takže k ortopedovi po vložky do topánočiek a kvalitnejšiu pevnejšiu obuv iné sa robiť nedá 😉 ale zas to je len náš prípad do 2-3ch rokov sa nožka len formuje a tratia sa tukové záhyby možno len to chce aby malá z toho vyrástla ... my sme riešili až v 3,5 roku kedy už bolo vidieť jasne že plochá nožka ...
@marcelka932 noo neuraz sa, ale je tu aj táto možnosť. Švagriná tiež nebalila a dievča má nohy ako biče. Ja neviem od kedy vidno genetiku na nohách, predispozíciu. Nemôže to byť proste tak, že to má v génoch? Máš ty rovné nohy, manžel prípadne rodičia? Ak áno hľadaj inú odpoveď.
ale baculate deti zvyknu mat nohy do x...co som tak zbezne odpozerala...
Ahoj, nikdy som nebalila maleho na siroko. Iba pampersku a hotovo. Ako malicky bol na sono klbikov a vsetko bolo v poriadku. Teraz ma 6 rokov a nohy ma uplne normalne, chodi na krasokorculovanie uz 2. rok. Neboj sa, ak ma mat krive nozky tak to rozhodne nebude z toho,ze si ju nebalila nasiroko. Pediatricka ked ti ju pozrie,tak musi odporucit ortopeda ak by to nebolo v poriadku.