Dcérku každý večer svrbí cele telo

sisi1503
4. dec 2012

Prosim vas neviete mi niekto poradit?Moju trojrocnu dcerku kazdy vecer svrbi cele telo.Zacalo to asi pred mesiacom ked sa jej po rukach a nohach zacali vzdy vecer robit pupaky ako keby bola dostipana od komarou.Kozna doktorka povedala,ze je to asi alergia na nejaku potravinu.A dala nam krem-beloderm a sirup-Aerius.Tak sme si mysleli ze je to asi od mlieka aj ked mlieko doteraz pijavala aj pol litra denne.Teraz jej uz mlieko nedavam pupaky uz nema,ale kazdy vecer ju svrbi cele telo place je s toho nervozna az ked jej dam ten Aerius tak sa ukludni a zaspi.Takto je to kazdy vecer.Neviete co by to mohlo byt?Ak mal niekto podobny problem tak prosim napiste...Dakujem

mummy01
4. dec 2012

@sisi1503 taketo intenzivne a pomerne dlhotrvajuce svrbenie by som uz riesila u pediatra.To podla mna vobec nemusi byt kozny problem,ja by som sla pediatrovi na rozbor krvy...len tak z hlavy ma napada ze pri chorobach pecene svrbi takto telo...ale nemusi to byt vas pripad samozrejme.Nema paperove periny nahodou,alebo plesen v izbe? Alebo jej postelne pradlo a pyzamko skus oprat v mydlovych vlockach,mozno jej prasok vadi...joj,drzim palce 😉

sissy27
4. dec 2012

@sisi1503 v čom sa večer kúpe / sprchuje? krémuješ ju? napadá ma - nekúpať, len sprchovať aj to nie v príliš teplej vode, používať hypoalergénnu kozmetiku - mydlo aj telové mlieko, napr. Eucerin, žiadne peny do kúpeľa a podobne...

sisi1503
autor
4. dec 2012

Dakujem za odpovede.Pradlo ma napadlo ako prve,ale prasok pouzivam stale ten isti a jej veci este teraz aj krat plakam.Nasa pediatricka nam robila testy len na hlisty,ale myslim ze to nebudu hlisty to by som si v stolici vsimla.Pre vysledky si ideme zajtra tak uvidim co mi nasa doktorka povie.Este raz dakujem.

henrieta16
4. dec 2012

možno to bude vodou, alebo nejakým prípravkom. Moja sesternica ešte na intráku bola stále vyhádzaná po sprchovaní, normálne červená pokožka, asi bola príliš chlorovana voda. Neviem, no môže byť. Držím palce 😉

ukana
4. dec 2012

@sisi1503 to svrbenie aj mne pripomína choroby pečene, ved jej daj zobrat krv 😉

pancake
4. dec 2012

môže mať aj svrab. to zistí iba velmy dobrý kožný lekár. je to teraz velmi populárna choroba ☹ žiaľ

zuzikboc
4. dec 2012

@sisi1503 Aj ja by som skúsila dať spraviť ten rozbor krvi. Moja mama má od mlada podobný problém, každý večer ju neuveriteľne svrbí celé telo (hlavne po osprchovaní) a bohužiaľ jej zistili poruchu krvotvorby. Nechcem strašiť, ale pre pokojný spánok by som sa na to dr. opýtala. Držím ale palčeky, aby to bola len nejaká hlúpa alergická reakcia na nejakú kozmetiku, alebo jedlo 😉

kamka_baranova
4. dec 2012

Ahoj moj syn ma alergiu na bielkovinu krav.mlieka a mal nieco podobne, moze to byt aj na vajcia skus aj tie vynechat na par dni a uvidis (neviem kolko ma mala a co papava uz...)

matozazzo
4. dec 2012

aj mne napada pecen... mna takto svrbelo cele telo, ked som mala zvysene pecenove testy, to bolo hlavne po tucnych jedlach, po diete sa to upravilo. Ale tiez zvyknem mat takuto reakciu konkretne teraz, ked zjem mandarinku alebo pomaranc... Je zaujimave, ze je to vzdy vecer.. Spis si jedalny listok, co jedava cely den a hlavne, s cim prichadza do styku vecer.

sisi1503
autor
4. dec 2012

Dakujem za odpovede.Ja ju sprchujem iba v cistej vode.No uvidime zajtra uvidim co mi povie nasa doktorka a spytam sa jej na tu krv ci by jej nemohla zobrat.Tak zajtra napisem ako sme dopadli.

sisi1503
autor
4. dec 2012

No prave sa mi zobudila s placom,ze ju svrbia ruky a okolo laktov ma take cervene flaky a to uz som jej pred spanim davala ten Aerius.

sisi1503
autor
5. dec 2012

No dnes sme boli u nasej pediatricky.Test na hlisty bol negativny.Krv ze jej nema preco brat a po kupani ju mam natierat excipialom a Aerius jej musim davat dlhodobo.Ze vobec nemam cakat ci sa bude vecer skriabat mam jej ho kazdy vecer dat,ze ten deti uzivaju aj pol roka v kuse.Takze tak sme pochodili.

lentuska
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
mata2
5. dec 2012

MM bol z niecim podobnym u koznej uz pred rokmi...a ked vylucila vsetky mozne priciny,tak povedala,ze to môze byt reakcia na zimu...ale on ma taketo svrbenie tela naozaj iba v zimnych mesiacoch,tak si myslime,ze to naozaj moze byt pravda.. 😕

ichbinich
5. dec 2012

@sisi1503: No po tom vyroku, ze nema preco brat krv by som zmenila pediatricku... Ked ides k nej s problemom, treba ho riesit a nie iba potlacat symptomy... 🙄

Ja osobne mam v zime ovela suchsiu pokozku, pouzivam potom sprchove gely na suchu plet alebo az prostriedky z lekarne. So svrbenim ale nemam skusenost. A aj ja som uz pocula o "alergii" na zimu.

Co sa tyka prasku na pranie: niekedy menia zlozenia a parfemy. Takze aj ked pouzivas stale ten isty, je mozna reakcia. DMko ma pracie prostriedky Ultra Sensitiv bez parfemov a kadecoho, dokonca odporucane nemeckou spolocnostou pre dermatitidu.

enya00
5. dec 2012

@sisi1503 aj my sme to mali asi tyz.teraz dali nam fenistil kvapky a zatial nic klop klop

sisi1503
autor
5. dec 2012

Baby dakujem za odpovede.A biorezonancna diagnostika? To neviem co je pocujem to prvykrat.Ale ked rozmyslam nad tou alergiou na zimu tak to moze byt,lebo ked sa malej objavili prve priznaky tak sme boli na asi na 2hod.prechadzke peso a ked sme prisli domou a dala som jej dolu topanky tak mala cervene nohy ako keby omrznute.Ale to sme boli ale pred mesiacom este nebola taka zima a mala obute zimne topanky.A odvtedy sa jej zacali robit tie pupaky a teraz to svrbenie.

sisi1503
autor
5. dec 2012

@enya00 Chcem sa spytat a fenistil davate malemu stale,alebo iba ked ma svrbenie,alebo mu to uz preslo?Dakujem...

enya00
5. dec 2012

@sisi1503 davali sme mu asi tyzden a zatial nedavame,iba keby sa mu to vratilo

eimijoyce
7. dec 2012

Veľmi dobré výsledky pri takýchto problémoch sú z produktami od LR - Aloe vera, kolostrum na vnútorne uživanie a spray prvej pomoci alebo detská kozmetika tiež od tej istej firmy.

pancake
20. okt 2013

@sisi1503 ako ste dopadli s dcerkou???

sisi1503
autor
22. okt 2013

Ako to myslite ako som dopadla s dcerkou?Ak mate na mysli tento problem co sme mali tak ako to prislo tak to odislo.Teraz mame uplne ine zdravotne problemy.

sherynkamalinka
22. okt 2013

co je malej teraz?

sisi1503
autor
23. okt 2013

@sherynkamalinka V lete nam zistili diabetes melittus 1...

sherynkamalinka
23. okt 2013

mal to niekto z vas v rodine?

moonlighting
7. jan 2017

Dobrý večer, rada by som obnovila tému, máme presne rovnaký problém ako uvádza tu autorka príspevku, synček má 3,5 roka a v noci sa budí s plačom ako ho svrbí chrbátik, užívame ráno Aerius a večer Fenistil kvapky, už som čítala nejaké hororové príspevky čo by mohlo byť príčinou ... kožnej lekárke chodíme pravidelne 1-2 krát mesačne, teraz sme boli naposledy pred vianocami a začalo to tuším niekedy medzi sviatkami. Plánujem zájsť aj k obvodnej lekárke či by mu vzala krv, ale keď jej poviem že ho svrbí telíčko a mám strach a chcem vylúčiť či nemá niečo s pečeňou alebo uzlinkami, tak neviem či nedá vyšetriť mňa. Ak by ste s tým mali niekto skúsenosť prosím napíšte.

lenkadiz
10. jan 2017

Ahoj.Presne tento isty problem ma aj moja 4rocna dcerka.V priebehu tyzdna 5krat.Zajtra ideme ku koznemualergologovi.Doktorka nam nijako nevie poradit...hroznee.

floren
10. jan 2017

Toto mam aj ja v zime. Robia sa mi pupaky a cervene flaky a svrbi ma vsetko. Imunologicka ma odbila tym, ze si mam dat Zodac

hallyhale
11. okt 2017

@moonlighting
@moonlighting
Dobrý deň, chcela som sa spýtať, či ste boli na nejakých vyšetreniach, alebo sa to už vyriešilo? Dcérku tiež svrbí chrbátik a neviem čo s tým 🙁

veribr
Odpoveď bola odstránená
Zobraz