Dobry den, boli sme hospitalizovane v nemocnici kôli bolestiam bruška a vnemocnici nam zistili ze ma malicka selest na srdiecku... ☹ Tomu vôbec nechapem ako to nasa pani doktorka nezistila a az tam... Tak a teraz nas cakaju asi dalsie vysetrenia... 😒
Moje to maju obidve. Lekárka to neriesi. Ja som to mala ako dieta aj ja a vyrástla som z toho.
ja som to mala a do 20 rokov som s toho vyrastla, teraz to ma nasa mala zistili to 4 mesiace tomu, ale vraj do 10-12 rokov by mala tiez z toho vyrast, neboj nic bude vsetko ok
Ak je to fyziologický selest, tak z toho dieťa vyrastie, nijako ju to nebude obmedzovať a nic spôsobovať
@duta ahoj mne to zistili tak okolo 11 rokov, ale vyrastla som z toho...
aj moja dcerka ma selest..zistili to uz v porodnici..chodime kazdy rok na kontrolu a to je vsetko..
Deti to zvyknu mat, malej to bolo tiez "pocut" ked bola cca pred rokom chora... ale odvtedy vobec nikdy... cize lekarka povedala, ze to nic nie je, bude to len fyziologicke. Sestra ho mala vraj tiez cca 14 rokov mali ked s tym prisli (tiez bola kvoli zapalovemu ochoreniu vtedy v nemocnici) ale potom uz zase nikdy nik s takym niecim neprisiel. Maximalne vas budu trochu kontrolvoat,
Moja dcerka tiež mala šelest, keď mala pol roka, boli sme na vyšetrení u detskej kardiologičky. Povedala, že je to fyziologické a tiež preto, lebo dcerka bola chudokrvna-brala železo. Vraj krv je vtedy redšia a inak "šušti" v srdiečku, že z toho vyrastie.
@duta, neboj, moze z toho vyrast, hlavne sa pytaj co najviac lekara.