Joj také mám nervy a stresujem.dcerke našiel svokor kliešťa a vybral ho a asi ostala hlavička....išli na pohotovosť a vraj hlavičku tam nemá iba chapadielko asi dali mastičku že to vyjde samé ale ja stresujem či nemôže dostať boleriozu alebo encif.! A ani neviem ako dlho to tam mala vraj nebol nacicany kliešť....ich baby je to fakt také zle😭
@zuzkavladko a všetko ok u vás už?alinste tie kruhy okolo okolia? Mňa najviac trápi že neviem ako dlho ho tam mala...včera som ju nepozeala
@lily14 ziadne kruhy nemal, ziadne priznaky. Kliesta mal vo vlaskoch a to minimalne tri dni, lebo bol strasne nacucany. A pediatricka preventivne dala robit po mesiaci testy. Po pozitivnom vysledku nas poslala na infekcne do nemocnice. Teraz kazdeho pol roka davame robit kontrolne vysetrenie z krvi.
neboj sa vobec naozaj ;) Ak bol kliest infikovany, daj o mesiac robit testy. Vtedy budes vediet na com ste. Ak by tvoja mala bola pozitivna, tak je idealny cas to preliecit antibiotikami....pruser by bol, keby si to neriesila, borelioza sa vie bez priznakov schovavat v tele aj roky.
@zuzkavladko och...nás nebol vraj nacicany...no neviem ..to aj keď tam je dlhšie tak môže byť nenacucany? Či v prípade ak by sme si ho vôbec nevšimli?
Ale nemali ste žiadne problémy?
@lily14 vobec ziadne problemy sme nemali...bola som proste tak strasne vystrasena ako ty teraz. Borelioza sa potvrdila, ale zachytili sme ju uplne na zaciatku a preliecili.....teraz ale chodime na kontroly kazdeho pol roka, ci je vsetko ok
@zuzkavladko tak super pôjdem radšej aj ja na testy dik za info
@lily14 Nestresuj. Uz teraz s tym nic neurobis. Ak aj bude borelioza, da sa dobre liecit. Len hlavne dbaj na to aby jej to chapadielko naozaj vyslo.. aby nemala z toho nejaku infeciu... ale cudujem sa ze jej to nevybrali. Drzte sa.
Vravia tusim ze kruhy sa objavia neskor ale mne sa ojavil kruh uz hned na druhy den. Doktorka vravela ze to musi byt nieco ine a ze nemam boreliozu ale mala som.
Na encefalitidu sa da ockovat. Urcite do blizkej buducnosti zvaz, vyhnes sa polke nervov (este zostane borelioza). Drzim palce, nech to teraz nic nie je
@andreatytler takto to teraz vyzerá...hlavne tej encefalitídy sa nojim
A teraz som najhoršia ja pred svokrovcami.lebo som povedala že mali zavolať a nerypat do toho! Že ja som im nemala dať dieťa s kliešťom a som hystérka!tak pre každú debiliny volajú a toto nie! Akože viemmze chceli dobre ale teraz mi vypisuje svokra a robí zo mňa debila😢
@lily14 A co jej to nevyberiete? My sme tak raz boli s polkou kliesta u lekara lebo sme ho zle vybrali a lekarka zobrala sterilnu ihlu a vybrala. Maly mal 14m a ani neplakal. Vydezinfikovala a bolo. Este sme potom si hovorili ze to aj doma by sme ho takzo “zoperovali”
No a mozno do buducna poradim. Existuje taky sprej, vola sa Atix a ten v milisekunde zmrazi kliesta cize nestihne vyvrhnut zaludok do rany a potom ked uz je zmrazeny cize mrtvy tak uz ho v pohode vklude bez stresov vyberies
@lily14 Ten cerveny kruh co som mala ja bol vacsi... ten vas cerveny kruh je podla mna reackia na ranu alebo sa zacina zapal. Ja by som tiez do toho nerypala. Mne ostala cela hlavicka a na pohotovosti mi to vybrali ihlou za par minut. Preto nechapem preco to nevybrali vasel. Ved to je jedno ake je to malinke... nech sa na to chapadielko pozru pod lupou a vyberu ho.
Neskusis tam zajst este raz a vyslovene ich poziadaj aby to vybrali.
Svokrovci mali urcite zavolat a nesnazit sa to vybrat. Povedala si im spravne. Ale uz to s nimi radsej nechaj tak. Iba ti to zhorsi tlak.
Dufam ze bude vsetko v poriadku.
@lily14 syn mal minikliešťa, vôbec sa nestihol nacucať, hneď šiel von, celý, živý. Napriek tomu, že sa tvrdí, že musí byť dlho prisatý, syn dostal boreliózu. Hneď po 3 týždňoch sa mu vyhodili typické fľaky a dostal ATB. Keby nemal fľaky, vôbec by mi nenapadlo, že sa môže nakaziť. Inak najrýchlejšie (ak nie je vo vlasoch) sa dá vybrať leukoplastom, bez tej podušky. Prelepiť a proti "srsti" leukoplast strhnúť. Aj tie maličké vyjdú na prvý raz.
@lily14 pokial sa jej spravi flak cerveny naokolo aj skor ako pojdes na test okamzite ziadaj antibiotika a necakajte a hlavne trvaj na tom aby ich dostala na mesiac minimalne dobre ti radim...ja som sa z boreliozy dostavala 8 rokov a stale mam problemy a musim jest kadejake doplnky bylinky a pri zhorseni sa preliecovat atb....ona je dobre liecitelna ale vcas, ak sa to nepodchyti vcas je to pruser, cize nerypte do toho ona ta nozka vyjde sama a sleduj ci jej to necervena ak nie o mesiac na test
@lily14 neboj nic, my sme mali presne to iste. Doktorka mi povedala, aby som to potierala ichtamolovou mastou a krasne sa jej to zahojilo a odpadlo samo, aj cervenanie pekne ustupilo. A nic jej nebolo. Vtedy som citala, ze kliest musi byt na tele min24hodin, aby nieco dokazal vypustit. Tak na to som sa spoliehala, tiez nebol nacicany, vybrany ihned. A len to chapadielko ostalo. Drzim palce
Hlavne klud...zazili sme to iste a borelioza sa nanestastie aj potvrdila, maly mal 3 roky, ale podchytili sme to nacas. Teraz nic nenarobis, z krvi sa nic nezistia. Nam bolo vysvetlene, ze treba pockat mesiac po odstraneni kliesta. Ak bol infikovany, trva mesiac, kym telo zacne tvorit protilatky, ktore moze zachytit krvny test. Urcite daj urobit mesiac po odstraneni kliesta test na boreliozu...ale nemas preco panikarit momentalne. Ak bol eventualne kliest infikovany, tak mas cas to riesit. Maleho liecili nasledne na infekcnom jeden mesiac antibiotikami ....