Dcérke nikto nechce spraviť predoperačné vyšetrenie

veve007
16. okt 2013

Ahojte maminky,som zufala za tyzden ma ist dcerka na operaciu.Potrebuje pediatricke vysetrenie-iba pozriet do hrdla,popocuvat a odobraz krv.Pediater sa odvolava na nejaky papier spred 3-och tyzdnov,podla kt.vraj pediater tieto vysetrenia nevykonava,vraj si to ma spravit ambulancia,ktora to vyzaduje.Na chirurgii v nemocnici o nariadeni nic nevedia,vysetrenie nespravia a bez vysetrenia mi dcerku neprijmu na operaciu.Volala som do zdrav.poistovne a tam mi nevedia jednoznacne odpovedat,ci pediater musi vysetrenie spravit(kazdopadne ma taky ukon preplacany),odkazali ma na ministerstvo zdravotnictva....Na operaciu cakame 14mesiacov a teraz takato pakaren,ktorou sa zaoberame uz dva tyzdne a ziadny vysledok...Je toto vobec mozne?Mate niekto takuto skusenost,co ste robili?Dakujem.

marduliena
16. okt 2013

Fuuu my ked sme išli na operáciu mandlí tak nám to robila detská pediatrička.

fidka79
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
sakura77
16. okt 2013

paneboze to uz je aky bordel toto... 😠

erienka
16. okt 2013

sice to nie je bohvieake riesenie,ale co tak narychlo zmenit pediatra?

sisaha
16. okt 2013

@veve007 nech ti to da pisomne, ze ti to odmieta spravit.. A zaroven by som mu pohrozila, ze ho budem riesit na inych miestach... On ma asi na mysli, ze niektore odborne ambulancie pozaduju krvne vysetrenia, ktore si maju robit sami. Ale predoperacne vysetrenie pre nemocnicu je nieco uplne ine

veve007
autor
16. okt 2013

...zatial som k pediatrovi iba volala,k telefonu mi ho sestricka nechcela dat a na dva maily mi doteraz neodpovedal.Nechcela som cakat v ordinacii plnej chorych ludi,pretoze dcerka sa teraz nesmie nakazit...Budem tam musiet zajtra nabehnut ,ale podla postoja pediatr ickej ambulancie vyvodujem ,ze si bude tvrdohlavo presadzovat svoje.Ked som sa sestricky opytala co mam robit,aby mi povedala nejake riesenie,zacala sa chechtat ,ze nevie a ze tak teda mala nebude mat predoperacne vysetrenie.Je mi jasne,ze musim pohladat ineho pediatra...

veve007
autor
16. okt 2013

pediatra mozem narychlo zmenit,ale pokial poistovna neposle pisomne potvrd.zmeny aj tak si vysetrenie v plnom rozsahu zaplatime

lubina
16. okt 2013

@veve007 pred operaciou mandli nam vysetrenia robila pediatricka, to bolo tohto roku v juny. Este k tomu sme boli s malou u detskeho internistu a u anesteziologa.Zmen detskeho lekara, ked ma takyto pristup

sisaha
16. okt 2013

@veve007 to je co za pristup, ze ti ho nedala k telefonu? a ty si bola kludna? Lebo ja by som uz na nu navrieskala a este v ten isty den by som mu pred dverami stala..

danielami
16. okt 2013

@veve007 to som ešte nepočula. Synček bol teraz operovaný a vyšetrenie a odber mu robila normálne jeho pediatrička.

veve007
autor
16. okt 2013

...zajtra budem stat pred dverami,uz som si zobrala aj dovolenku,musim to akutne riesit...je mi zle ako to tu chodi,peniaze sa z vyplaty kazdy mesiac kotulaju na odvody a ked potrebujete....

sedem
16. okt 2013

@veve007 ufff, tak toto uz je moc, normalne som sa rozculila, takemu "dr" by som zobrala aj rodny list..uz zabudol na prisahu? 😠 Asi by som zavolala a oznamila, ze podavam staznost - zanedbanie zdravotnej starostlivosti alebo nieco v tomto duchu, sestricke by som do telefonu povedala, ze bud urobia malej okamzite vysetrenia alebo chces od nich pisomne, ze to odmietaju..toto uz je fakt ako v Kocurkove... skus sa opytat vo vedlajsej ambulancii, ci vedia nieco o takom nariadeni a co najskor zmenit lekara..ozaj, meno neprezradis? Mozno by to zaujimalo viacerych, v ktorej ambulancii nas zahrnu tolkou ochotou..kazdopadne drzim palce, nech sa ti podari vybavit tie vysetrenia pre dcerku a dopadne vam operacia co najlepsie 😉

ivett1
16. okt 2013

@veve007 mne sa stalo niečo podobné - minulý rok, keď sme mali ísť so synom na adenotómiu - výber "nosnej " mandle ... naša pediatrička nám tiež nechcela urobiť predoperačné vyšetrenie, lebo išlo (podľa nej) o výkon na základe odborných vyšetrení v ORL ambulancii ... (zákrok nám mali robiť na detskej ORL poliklinike na Kramároch...) ... ale nakoniec malý ochorel, tak sa termín posúval (o dva mesiace) a posúval (ďalšie tri mesiace), až sme to vzdali a išli sme na ORL Centrum Kramáre - jednodňová chirurgia - súkromná, tam nám spravili aj odbery, aj vyšetrenie a aj zákrok (samozrejme za peniaze 😖 , ale ...keď sa vám dieťa v spánku dusí a má výpadky dýchania, je vám asi jedno, koľko musíte zaplatiť, len sa modlíte, aby už mal ten zákrok za sebou a mohol sa vyspať...) v priebehu dvoch týždňov... ale, je pravda, že pediatričku máme od nového roka inú🙂 ... táto má na zozname, ktorý jej vysí v ambulancii, že robí aj predoperačné vyšetrenia a (v zátvorke - za poplatok aj odbery na základe požiadaviek odborných ambulancií ...) zatiaľ sme to nevyužili, lebo napr. imunoalergologička si odbery riešila vo svojej réžii ...
držím palce, aby ste ten chirurgický zákrok nemuseli, kvôli takejto . 😠 ..píp...preložiť na iný termín...

veve007
autor
16. okt 2013

...dakujem za podporu.Pohladam ineho pediatra a vysetrenie zaplatim,ina moznost,ked ma tlaci cas asi neexistuje.V kazdom pripade to nenecham len tak a napisem minimalne staznost...

denkaajejdeti
16. okt 2013

Zmeň pediatra, ak ti robí problémy aj s tým, s čím by vôbec nemusel a pritom je to jeho "psia" povinnosť. V žiadnom prípade by som nezostávala v jeho "starostlivosti" - za ktorú mimochodom každý mesiac dostáva za každého evidovaného pacianta paušálne peniaze (+ samozrejme peniaze za konkrétne výkony).

maznacik007
16. okt 2013

@veve007 moj maly bol za poslednych pat mesiacov tri krat v celkovej anesteze ... a dva krat mi robila predoperacne vysetrenie nasa pediatricka aj odbery a da sa to stihnut u nej v priebehu dvoch dni rano ides na odber .. musi ti urobit aj neohlaseny a na druhy den ma vysledky urobi prehliadku a na treti nastupis do nemocky...

ten jeden raz nam to robili v nemocke ale to sme boli akutny urazovy stav tak to je ine ...

a pediatrovi povedz nech ti to da pisomne ze tvojej malej neurobi tieto vysetrenia ...ze to potrebujes pre poistovnu a nemocnicu a uvidis ako cukne ... iny pediater ti tak lahko toto neurobi bez dokumentacie a tak ... podla mna

a daj si velky bacha lebo ak nenastupis na operaciu len kvoli tomuto dovodu mozes mat potahovacky kvoli poistovni ... ja by som sla za pediatrom a takto mu to povedala ... a potahovacky bude mat aj on je to fakt jeho povinnost ...

veve007
autor
16. okt 2013

Dakujem Maznacik007 za rady.

zuzik307
16. okt 2013

@veve007 presne tak, pediater je povinny spravit pediatricke predoperacne vysetrenie /odbery + vysetrenie samotne/, so zaverom, ci je dieta zdrave a je schopne operacneho vykonu a predokladam celkovej anestezy...na zaklade tohto pediatrickeho vysetrenia potom anesteziolog urobi svoje vysetrenie a dietatko moze byt operovane 😉

babajaga
16. okt 2013

@veve007 ahoj,my sme boli operovany 3x po sebe..islo o ocne operacie,predoperacne bez problemu spravila obvodna detska lekarka...pri tom nas na operaciu odosielala ocna.....kde zobrala,ze Ti nespravi......vsak to musi ona,kto iny Ti da potvrdenie,ze je dieta zdrave....odbery,vsetko robila detska obvodna,EKG sme boli tiez u nas v spade a ARO si robili uz na kramaroch,kde nas operovali.......

zebra41
16. okt 2013

@veve007 nam v NR spravili v nwmocnici na detskej prijmovej ambulancii a na zakrok sme sli na jednodnovu chirurgiu. pediatricke to totiz poistovna nepreplati

svano
16. okt 2013

@veve007 nám predoperačné vyšetrenia robila naša pediatrička, ale neboli schopné nabrať malej krv len ju dopichali,tak jej krv naberali v nemocnici na príjme. Lekár síce veľmi zúril,lebo ich to zdržovalo a museli sme čakať na výsledky, ale stihli sme to. Po príchode z nemocnice som zmenila pediatričku. Držte sa.

veve007
autor
17. okt 2013

...takze som dostala pis. vyjadrenie od Dr.Vraj si maju spravit vysetrenie v nemocnici,pediatri to nemaju robit,ze poistovna ma limit na vysetrenia a keby robil aj predoperacne,tak sa do limitu nezmestia a poistovna za to nic nezaplati,dokonca o nejake peniaze pride.Vysetrenie spravi ako nadstandard,za peniaze....Keby som aj hned isla inemu pediatrovi,kym pisomnou formou poistovna neoznami odhlasenie a prihlasenie,vsetky ukony v tomto medzicase si pacient musi uhradit sam(niekedy je to doba aj 3 mes.) Takze opat je pacient zatlaceny do kuta....

veve007
autor
17. okt 2013

...ale samozrejme toto mi nestaci a budem to riesit dalej...

maznacik007
17. okt 2013

@veve007 a teraz s tym nabehni do poistovne nech ti daju pisomne kto to ma urobit ... lebo oni su ti co preplacaju ...