Dcerka si poranila ukazovacik na pravej ruke zo spodu na clanku. Neviem na com, nic ostre v jej blizkosti nenechavame. Napriek dezinfekcii Ajatinom jej to zacalo hnisat, skusala som aj repik, ten tiez nepomohol, od vcera poobedia jej to hnisa. Poradite, co pomoze? Je sobota, k lekarke ist nemozeme. Mozu byt aj babske recepty. Dakujem.
Ja by som išla na pohotovosť..
Ist k Dr, hnisanie nie je sranda a hlavne ked je to na prstiku......
či jej tam niečo nezašlo, keď to začalo hnisať...pitiol alebo ichtoxil na vyťahanie hnisu...zavolať na pohotovosť 😉
Moja prababka používala nastrúhaný surový zemiak, ktorý priložila na hnisavé miesto a zaviazala do obväzu, aby pôsobil dlhší čas-aj niekoľko hodín. Neviem, či to pomôže, ale poškodiť nemôže 🙂
.....sleduj ci nemá teplotu a ci nema trhave pulzujuce bolesti v tom prste, ak to nastane, tak treba ist na pohotovost, lebo uz prebieha akutny zapal....ak to len hnisa bez teplot, bez pulzujucich bolesti, tak jemne hnis vytlacat, omyvat dezinfekciou. A v pondelok sa pre istotu zastavit u lekarky.
Na hnisanie je dobrý myší chvost - máčať prst v odvare.
Ahoj ja dávam deťom aloe vera ak maš kvetinu tak troška z listu daj tu štavu na to a nechaj to tak ,nam to pomáha ...
Neviem či sa ti to bude páčiť:skús narajbať zemiak priložiť na prst obviazať a nechať pôsobiť, ak zaschne tak ťahá hnis ak nie treba zopakovať...................odskúšané už mnohokrát.......................... 🙂
mne vzdy pomohol nechtikovy gel, len to kus stipe chvilu ten vytiahol hnis aj mame z uzavretej rany po operacii mala to len strasne opuchnute a pomohlo ale najistejsi je dr a podla mna framykoin len ten ti prave dr musi predpisat, aj ked skusila by som mozno poprosit v lekarni, niekedy sa da vsetko 😉 a hlavne by som to nezakryvala moc
tak ako vravi josenka mysi chvost dokaze zazrak,ale mi ho mame natrhany a odlezany v alkohole,bratovi hnisala ruka a neverila som vlastnym ocam ked som mu tu ruku potrela mysim chvostom hned vychadzal hnis vonku a bolo po liecbe.
ja neodporucam ziadne domace bylinkovanie repikom a podobymi vecami na otvorene rany, (je to tak na zhorsenie, kedze nikdy to nie je sterilne a vela krat sa tam zanesie este daco horsie oplachvanim a pod), skuste aloe a ked nepomoze poradte sa na pohotovosti podla toho aka je to hlboka rana. Ono niekedy hnisa kazda chrasticka, a aj tak sa v pohode zahoji... zalezi na to ako to vyzera.
Framykoin nam v BB v pohode predavaju aj bez receptu, ale zase na co tam davat atb... no ako uznate za vhodne 🙂
u nas sa na vsetko pouziva Septonex .. najskor vystriekat pockat kym sa ususi a zasypat Septonex zasypom .... to nam zaberie vzdy a to uz mame nejake tie aj hnisave poranenia za sebou ..... zo zaciatku som skusala vsetky tie mozne reklamove zarucene nestipave pre deti ale vzdy to bolo o tom ze sme aj tak skoncili u Septonexu ..... nikdy nam z tych super extra zarucenych dezinfekcnych nepomohlo .... neviem preco ..... septonex sice stipe ale radsej nech si maly trochu zaslzi ako potom riesit vecsie zapaly .... a mam pocit ze pri poslednom pouziti sme si uz asi aj zvykli kedze maly ani nezaplakal len urobil juj🙂 a to ma tri roky .... na septonex v tomto urcite nedam dopustit .... stiplave ale ucinne 🙂
myslím že ti najlepšie pomôže lekár
volaj na pohotovosť, nemusíte tam hneď bežať, ale aspoň ti povedia, čo máš robiť. a presne ako písala simca06022011, nič domáce do otvorenej rany nestrúhať, do ničoho nenamáčať
ahoj ja by som zavolala na pohotovost a oni ti poradia co spravit, kym pojdes k dr...ono repik a dezinfekcia su zaklad a ked ani to nepomohlo no neviem ja osobne ti bohuzial neporadim mozno ine baby, ale ja by som urcite zavolala aky mam problem