Asi pred troma dňami začala moja dcerka (1,5 r.) vyvracať očká vždy vľavo hore a trva to vždy asi dve sekundy.. stava sa to tak 5-6 krat do dna vzdy nahodne.. Je to zdrave sikovne dievcatko takze si vobec neviem vysvetlit co to moze byt.. neprekonala ziadnu vaznu chorobu ani uraz.. Skusala som jej aj povedat ze nech to zopakuje, ze ci to nerobi naschval, ale nezopakovala, takze naschval to asi nebude.. 😒 k lekarke ideme az v pondelok, ale co dovtedy? mam strach ze je to nieco vazne..
ja by som sa určite pýtala na neurológiu, nemusí to byť nič vážne, ale radšej nech ju vyšetria... ak to nerobí veľmi často, tak do toho pondelka vydrž, ale ak máš veľký strach, choď na najbližšiu pohotovosť a opýtaj sa, či to treba riešiť akútne...
... zeby to bolo z ockovania ?????
moj vtedy 4,5 rocny syncek zacal toto robit, a kedze som poznala tento typ epi zachvatov (petit mal - maly zachvat, alebo stav zahladenia), sla som hned na pohotovost (na Kramare), kde mu natocili EEG, tam samozrejme nalez, a hned hospitalizacia a nasadenie liekov... spociatku to vyzera hrozne, ale nie je to nic strasne... deti z toho zvyknu vyrast 😉
na tvojom mieste idem radsej hned... bez liekov male zachvaty mozu prerast do velkych, u kazdeho je to individualne za aky cas...
radsej nech vam natocia EEG zbytocne a nech je negativne, ako by ste mali nieco zanedbat...
Ahoj, prevracanie očí, rýchle žmurkanie, náhle zakláňanie hlavičky môžu byť jedným zo signálov epileptických záchvatov, ako píše aj sherynkamalinka. Môžu, ale aj nemusia, to však neposúdi žiadna z nás. Mala by si čo najskôr zobrať malého k Dr., asi ťa odporučí na neurológiu. Čím skôr pôjdeš, tým skôr sa zbavíš pochybností. Držím palce, daj vedieť.
učím v škôlke a tiež sme mali dievčatko, čo toto robilo, bol to začiatok epilepsie. Takže tak ako ti všetci radia, rýchlo k doktorke.
mojej neterke sa takto prejavila epilepsia tiez, radsej treba vyhladat lekara
Treba ist na pohotovost.
Môj syn to robil od ,5 mesiacov do cca roka behanie po dr ,neurologie neviem čo bála som sa vyzeralo to na epilepsiu...a dnes to nerobí pomaly 3 roky jednoducho z ničoho nič od roka s tým prestal....držím vám palce....♥️♥️♥️♥️♥️
@maros3333 ahoj u nas to boli jednoznačne zuby. Ked som to vtedy pisala isli jej ocne aj prve stolicky naraz a trvalo strasne dlho kym vysli (2mesiace) ale ked boli konecne vonku tak to prestala robit a teraz ked jej isli posledne stolicky tak to robila znova ale nastastie tie boli za tyzden vonku. Takze ja mozem na 100% povedat ze u nas to bolo zo zubov. Vtedy sme boli na očnom aj na neurologii ale na očnom jej nic nezistili a neurologii ked som ukázala video ako to robi povedala ze mame pockat lebo ze podla nej to robi vedome takze jej ani ziadne vyšetrenie nerobila.
moze to byt prejav aj epi zachvatu. urcite neurologia