Dcérka vygrckala lieky od teploty

4. apr 2024

Dcerka mi vygrckala lieky od teploty co a kedy jej mozem najblizsie podat. Ma 5 rokov
Dala som jej paralen sirup od 3mesiaxov

slovakboy
4. apr 2024

Nemáš čípok? To je lepšie.

nikiki29
4. apr 2024

Záleží koľko po podaní zvracala.

eternity24
4. apr 2024

Daj jej Cipok. Ak zvracia, najskôr po hodine bez zvracania jej môžeš začať niečo orálne podávať, či vodu , alebo rehydratačný roztok, alebo lieky. Pomaly po lyzickach.

lenka2710
4. apr 2024

Ak ti zvracala hneď po podaní, tak by som jej dala zasa

sapetka
4. apr 2024

No zalezi kedy ich vyvracala

lenka2710
4. apr 2024

Inak tie sirupy sú dosť sladké a ťažké, ja som si dala predpísať metamizol u dr, sú to kvapky, zaberajú skvele

bela30
4. apr 2024

Nedavaj sirup ale capiky,ked vracia lieky von.

autor
4. apr 2024

Mam cipok ale len paralen cipok len ja som jej dala ten sirup tiez paralen. Zvracala do 10minut mozno piatych od podania. O 20:15 som jej dala tak cca do tych 10minut.. vyvratila prvy krat . Zvracala naposledy ked ame sli zo skolky.

autor
4. apr 2024

Mam aj nurofen cipok ale ten od 3meaiacov. A ten je slaby na jej vahu

maris5
4. apr 2024

Po akom case od podania lieku zvracala?

Pre take velke dieta uz je tento sirup nevhodny. Musis davat velky objem a je to tazke na zaludok. Idealne podat tabletky alebo cipok.

mima172
4. apr 2024

Chýba najdôležitejší údaj - po akej dobe od uzitia sirupu zvracala? A tiež sa pripájam k čipkam, predsalen nejde ta chémia cez žalúdok.

autor
4. apr 2024

@maris5 ano na jejnvahu to bolo a 10ml. Tiez sa.mi to zdalo velq

autor
4. apr 2024

@mima172 vyssie pise.

eternity24
4. apr 2024

@mima172 píše predsa že asi po 5-10 min od podania zvracala

autor
4. apr 2024

Teraz zaspala.. ja len ze jej som nikdy cipky nedavala ani ked bola mala .. to nq jej vahu az dva cipky?

eternity24
4. apr 2024

Orálne určite nič najbližšiu hodinu. Daj jej cipok, aj keď paralen. Keď hneď teda do 5-10 mi po podaní zvracala, v žalúdku jej isto liek nezostal a nestihol ani zaúčinkovat

maris5
4. apr 2024

Mozes jej dat aj polku dospelackeho paralenu. Ten by si mohla mat doma.

mima172
4. apr 2024

@eternity24 Nevšimla som si, lebo som mala dlhšie rozpísaný príspevok a nevidela som, že to autorka doplnila.
Autorka - ja by som teraz počkala min 30 minút teplotu skontrolovala. Akú vysokú teplotu mala?
A paralenové čípky sú aj 500vky. Mam ich doma, keďže nemali naposledy žiadne 250, tak mi lekárnička dala tie 500 s tym, že v prípade potreby mam čípok skrojit. Resp 5r dieťaťu daj kľudne už aj polku tbl.

anavixy
4. apr 2024

Tak po poriadku. Ked dieta liek vyzvracia (alebo vykaka a nevidime ci je capik vstrebany) tak pockame aspon pol hodinu az hodinu (zavisi aku horucku ma a kolko mozeme cakat) a zmeriame teplotu. Ak je teplota nizsia (staci par desatin stupna) tak predpokladame, ze liek sa stihol vstrebat, dalej kontrolujes ako sa to vyvija. Ak je horucka vyssia alebo rovnaka, tak podame liek znova, ale mala by sa podavat ina ucinna latka a ideal aj inou formou. Ak dieta zvracia alebo kaka beprostredne po podani lieku, tak hned podavame inu ucinnu latku.
Dalsia vec je ze 20kg dietatu nepodavame sirup pre deti od 3m!! Take mnozstvo sladkeho sirupu maloktore stoleruje, existuje silnejsi sirup Nurofen 4%, ktory je sice pisany od 6 rokov ale tento udaj ignorujeme, kedze kde o tu istu ucinnu latku ako ten slabsi, a podavame dietatu kludne aj rocnemu, akurat davkujeme podla vahy tak ze aktualnu vahu dietata vydelime 4 (podavame teda 1/4 vahy dietata v ml na jednotlivu davku). Kedze ide o 5 rocne dieta, pren existuju uz aj rozne alternativy v podobe liekov, paralen mozes davat v tbl, ak neprehltne este, tak rozdrvit. Capiky su vyborna vec, hlavne pre rychlejsi ucinok, ale pre deti nic prijemne. A ANO, capiky treba tiez davkovat podla vahy! A este odporucam vzdy mat doma lieky s dvomi roznymi ucinnymi latkami pre pripadne striedanie 🍀

autor
4. apr 2024

Eate mam tento panadol cipky alebo paralen 100

anavixy
4. apr 2024

Daj tento panadol 2 capiky naraz, ak nemas tabletky. 🙂

autor
4. apr 2024

@anavixy tak merala som jej a ma zatial len 38. Cize ten paralen co to zabral. Nebudem zatial podavat

anavixy
4. apr 2024

38 je fajn, dobre postupujes 🍀

autor
5. apr 2024

Nasla som este toto, myslite ze by mohla vygrckat aj toto? Su to tabletky paralen musi uzit az 2 naraz podla jej vahy. Ma inak max 18kg. A tie nurofen su az od 6 rokov alebo od 20kg. Tak miesom ista. Cipok panadol nezabral

autor
5. apr 2024

Ten nurofen je 1tabletka