Ahojte, máme 2-ročnú dcérku, ktorá si v poslednom čase veľmi vŕta vŕta v nošteku, môže mať hlísty?Vďaka za odpoveď a radu.
v nose? neviem, ja co si pamatam v detstve mali sme hlisty v stolici. svrbela z toho ritka 😀 bolo to viditelne v stolici a hmyrilo sa to. vyzeralo to ako biely cervici len tenucky.
Ano, vravi sa, ze vraj ked si dietatko spara v nosteku, tak moze mat mrle alebo hlisty (samozrejme tie su v stolici). Uz som to pocula viackrat. Ak to chces zistit, poziadaj detsku lekarku o vysetrenie na parazity, povedz ze dcerka si chyta zadocek akoby ju svrbkal (ak nechces hovorit o sparani v nosteku), budes musiet priniest 3 vzorky stolice a uvidis. Z domacich receptov je na parazity vraj dobry napriklad cesnak+med ale su aj ine babske recepty. Z liekov sa zvykne davat Vermox ak si dobre pamatam.
pokial ja mám vedomosti tak hlísty sú v zadku,nie v nose.Tak keď má nádchu tak je zahlístovaná? 😀
skus ist lekarke,ale male deti sa zvyknu sparat v nosteku bezne ale istota je istota. a @anatalia77 myslím že nie je tak blba a vie rozoznat ci sa spara kvoli tomu ze ju trapi nadcha alebo je v tom nieco ine,mimochodom o nadche nepadlo ani slovo 😉
Nemusí mať. Môže ísť aj o zlozvyk. Každý človek tomu veľmi rýchlo prepadne a ako deti sme sa to rovnako rýchlo naučili. Ten prštek si vždy nájde tú správnu dierku, dokonca dve. 😀 Ruku na srdce, ktorý dospelý si v nose nevŕta? 😀
Ťažko povedať kým jej nedáš urobiť vyšetrenie alebo skús pravidelne sledovať stolicu. Moja má 2,5 roka a robí to tiež. Neviem nakoľko je pravdivá spojitosť medzi svrbením v nose a hlístami. Ľudia kedysi to často spájali a pritom nemuseli byť hlúpy, tak ako niektoré prispievajúce... Parazity sú súčasťou nášho tela, ale pri premnožení môžu spôsobovať vážne ochorenia. Veľmi často sa vyskytujú práve u detí, takže vyšetrenie, ktoré je bezbolestné nikdy nie je na škodu. Spomínaný liek Vermox je myslím jediný liek predpisovaný na SK, neúčinkuje však na všetky parazity a má dosť vážne NU a poškodzuje pečeň, takže liečbu ním by som si veľmi dobre rozmyslela zvlášť pri deťoch. 😉
Moj mladsi si stale skriabe hlavu.. ma odtlak na pate?
vsetky deti co poznam sa sparaju v nose. lebo jed maju nahodou zaschli soplik, tak im to vadi. a potom to robia uz len zo zvyku. lebo ich to asi bavi.
Vvia az na to ze tie tenucke nitky nie su hlisty ale mrle... Mrla ludska... Hlista ma viac ako 10cm... To vyzera trocha inak... Dooost inak
to by malo hlisty kazde dieta... nepoznam dieta co v urcitom veku (hruby odhad 2-6 rokov) nerobi pravidelne inventuru nosa 😀
ak by mala mrle neskutočne by ju svrbel konečník aj v noci by ti nepokojne spala ,ak sa ti to nezdá určite vyhladaj dr.môže mať suchú nosnú sliznicu pocit šteklenia v nošteku ,alergiu hocičo,ale takýto črevný parazit by to nemal byť...,ale môžeš sa informovať na prejavy do budúcna...
hlisty by mala ,keby sa skrabala v zadku, a ked jej pojdu cerviky z nosa, tak to uz bude na nemocnicu, tam davaju aj zcervavene cigancata z osad, im lezu cerviky aj z oci,.... otrasne nieco, kto nevidel neuveri,,,,, ( na parazity je dobre jest olupane tekvicove semienka, )
môj to robí tiez, bude mat 4 roky, a začal sa spárat v nose v juni. vraj to robia všetky detičky v skôlke. napomínanie nepomáha, môzem byt rada ze obsah nosa nieje sučastou jeho jedálneho lístka
@andrearuj viem, ze je to uz davno...ale nakoniec mala?
@andrearuj ahoj ako ste vtedy dopadli?
skús pokukat tu... https://www.modrykonik.sk/forum/ma-1-az-3-roky/ako-vyzeraju-detske-hlisty/