Mala mi asi odpila trochu z fenistil kvapiek. Bolo to par sekúnd co som sa otočila a uz ich mala otvorené v puse. Stalo sa to pred dvomi hodinami, potom sme isli spat. Sledujem ju a nevidim nic nezvycajne. No som cela vyklepana. Mam utekať na pohotovosť?
aký vek je malá? ak si len vložila kvapky do úst, tak jej nič nebude - veď nestiahla za 2 sekundy pol fľašky
@amia3 "Ak ste užili väčšie množstvo kvapiek ako ste mali, ihneď kontaktujte svojho lekára alebo lekárnika." ( https://www.adc.sk/databazy/produkty/pil/fenist... ) Zavolala by som na 112 a opytala sa ich, podla pribaloveho letaka by som to nenechala len tak a radsej si to overila na linke. Kazdopadne mala si to riesit hned a nie po 2h odkedy to vypila.
je to proti alergii, su to normalne kvapky aj pre male deti, nie savo, ma 2r nie novorodenec, nic jej nebude, len spat bude lepsie.
Existuje tel.linka na Narodne toxikologicke centrum, kde ti pri kazdom nahodnom užiti hocicoho(lieky, bobuľky, drogeria...) poradia co treba robit. Takze kludne volaj, su tam na to, 24hod.denne 😉
Ja by som cinkla na 155 a spytala sa, hlavu Ti neodtrhnu.
@amia3 no len je rozdiel, či tie 2 ml chýbajú kvôli užívaniu predtým alebo ich stiahla teraz. A v tom prípade ich zase nemohla mať chvíľu v ústach... fenistil myslím kvapká hodne rýchlo, ale pri cuckaní to funguje trošku inak. Takže pre istotu by som zavolala ako píšu ženy vyššie, lebo takto je ťažko určiť koľko z fľaše reálne zmizlo.
@martinuska volala som tam a pan mi povedal ze to bola o dost prekrocena davka a v 90% pripadoch by sa nic nemalo stat. No velmi ma neukludnil, pretoze mi vymenoval aj vsetko, co by sa mohlo stat. Preto som bola zvedava na nejake realne skusenosti od vas.
reálne - syn dostal 2x dvojnásobnú dávku antihistaminík, lebo zle naklopená odmerka a chlap nevedel... doktorka povedala že môže byť viac spavý, ale bol v pohode
2 ročná už nie je mimino, hádam to bude dobré...
Hlavne kľud. Neboj podľa mňa to bude všetko ok. Ako sa má dneska? Rátam s tým, že to možno aj vyspala
Nám sa stalo to isté minulý týždeň, s tým rozdielom, že syn má 9 rokov a chcel si sám nadávkovať kvapky a namiesto 18 si dal 35. Priznal sa mi samozrejme až keď to vypil 🙊 Som ho celý večer chodila kontrolovať, či dýcha. Nebolo mu nič, akurát rýchlejšie zaspal.
@amia3 Stalo sa nám to isté so synom keď mal asi 2 roky (teraz ma 7,5). Kým som sa otočila tak si sám dal fenistil nachystaný na stole. dodnes neviem kolko lebo neviem kolko ho tam bolo. Volala som 112 aj na pohotovosť. upokojili ma že fenistil má kvapkátko takže isto toho nemohol vypiť veľmi veľa. Len pár kvapiek. mala som ho pozorovať. ale nebolo mu vôbec nič. ani len nezaspal skôr 🙂
Nie, nechaj ju vyspať sa. Len ju sleduj.