Dcérka si hryzie vnútorné lice

22. sep 2022

Baby poraďte ako odnaucit dcérku 2,5 ročnú. Stále si hryzie vnútorné líca, rype si do nich aj prstami koľko krát až do krvi. Napomínať, zakazujem a nič. Niečo na ošetrenie jej mám na to dávať? Poradíte? Neviem či aj doktorke mám zájsť? Ja som myslela že či má aftu ale nie ona si vyhryzuje líca 😔

zooeynka
22. sep 2022

Ako dieta som to tiez robila. Bavilo ma to, potom uz nie a prestala som. Nikto to nikdy neriesil, nic mi na to nedavali...

kathak
22. sep 2022

Ja si ich kusem ešte dnes-zlozvyk

autor
22. sep 2022

@zooeynka
@kathak takže nechať tak? Lebo ona keď sa opýtam prečo to robí povie že je to mnňam 🙈

mirka414
22. sep 2022

Ja som mala spolužiaka tiež si kusal vnútri líce bolo to dosť vidieť ako to robí a viem že mu to zostalo aj ako dospelému .

elzus
22. sep 2022

Môj syn to robí a hlavne keď je nervózny, aj zubárka s toho bola v šoku a robí to stále. Dávam mu dologel na to aby to neprešlo do aft. Odporúčanie zubárky.

stanulienkat
22. sep 2022

Mňa na to tiež niekoľko zubárov upozornilo, vraj to nie je zdravé a môže to vyústiť v prekancerózu.

veronika3110
22. sep 2022

aj ja to robím... len tak z nudy

saxana000
22. sep 2022

Robim to cely zivot..upozornit mozes ale velky efekt to mat asi nebude..

sintra
22. sep 2022

Presne ako bolo spomenute, moze to vyustit do prekancerozy, hlavne u fajciarov. Tieto zlozvyky su vzdy ako ulavova cinnost od stresu (aj neuvedomeneho).