Mamicky poradte my moja mala sa nemoze vykakat uz 2 den a je strasne nervozna a place ako jej mozem pomoct lebo je my uz aj mne je do placu stoho. Dakujem za rady
Slivkový lekvár, kompót, šťava z DM drogéria slivková, vločky, struhane jablká, veľa čistej vody...vyradiť banány, ryžu kým sa to upraví
@katarina304 skúste nastrúhat jablko a dať jej vypiť stavu, alebo zjesť susenu slivku, poprípade uvariť vločky a dať jej stavu z vlociek. Držím prsty🙂
Zabudla som dopisat ze bude mat este len 2 mesiace
Pocvičiť s nožičkami alebo dať na bruško troška... A keď už je fakt zle, môjmu malému pomohla tá rektálna rúrka.... Ale nepoužívať ju moc často , lebo si na to môže zvyknúť...
@katarina304 kamilkovy čaj, slivková šťava a keď nepomôže tak glycerínove čipky pre deti
Rektalna trubicka
@katarina304 ahoj ak dávaš malej Vigantol okamžite vysadiť a nahradiť iným vitamínom D. Viem o čom hovorím. Teraz ti pomôže ozaj iba rektalna rúrka. My sme s týmto bojovali pol roka, kým sme prišli že celý problém z plynatosťou, nadúvaním, bolesťami bruška a nekakaním bol vo Vigantole. Po vysadení už na druhý deň, som mala opäť spokojne bábätko.
Dojčené dieťa nemusí kakať každý deň...
@mondolina praveze nedojcim
@manchester123 aky vitamin D vam pomohol
Rektálna rúrka, pomôž ňou malej kedykoľvek ... a neboj sa, nezvykne si na ňu, naša na nej frčala tri mesiace ... dnes má 4 a pol roka a kaká úplne v pohode sama.
@katarina304
Pripnem sa. Mam rovnaky problem s malym (6t). Vysadila som vigantol a dala jamieson baby d. Ja kojim a viem ze kojene deti nemusia kakat kazdy den, ale place od bolesti a vykakat mu nejde. Skusala som rurku, masirujem brusko, davam nanho lezat a nic. Co by este mohlo pomoct?
@katarina304 mi sme dávali od Jamieson. Dáva sa len raz denne. A na rurku si určite nezvykne. My sme rurkovali skoro pol roka niekedy aj 2 x denne. Lebo som sa nemohla pozerať, ako sa trápi. Mysleli sme, že to mliekom, tak sme vymieňali, ale nie. Ten hnusný Vigantol. Pozrite si recenzie, určite tam nájdete váš problém. Môžem povedať, že po 2 dňoch od vysadenia sa pekne sám v kakal.
@potvorka88 u kojenych detičiek treba dávať pozor čo papa mamina, ale samozrejme môžu byť aj koliky. Chlapci sú taký. Skúste piť kamilkovy čajík, deťom ukludnuje bruško. A Jamieson nepomohol? My sme do 2 dní mali kľud.
@manchester123 je to lepsie ako s vigantolom ale cakala som vacsie zazraky. Davam si pozor co jem, no asi budem musiet viac.
Aj my sme mali tento problém zo zápchou pomohla nám rektralna rurka. Používali sme ju 7 mesiacov a nie je návyková. Od 8 mesiaca sam začal kakat. My sme mavali koliky tak preto mal aj zápchy.
Moja prva dcera ked bola mala tiez nekakala aj tyzden ale pomohol nam velmi klystir.
@potvorka88 asi ma koliky:( skúste devit namiesto vigantolu a ak sú to koliky pomáha rúrka, coliprev alebo vyskúšajte čaj pre dojčiace mamičky vola sa ukko caj vrelo odporúčam ja ho pijem už 3M toľko ma maly. Objednáte ho cez internet.
glycerinovy capik