Dcérka prekonala salmonelu. Môže o mesiac cestovať?

futon
11. jún 2017

Môže ísť dcérka v auguste na dovolenku za hranice ak práve prekonala salmonelu?

lutam12
11. jún 2017

Zdravim Vas. Ja si myslim ze ano lebo ak uz nema ziadne priznaky....myslim teploty,zvracanie a hnacky tak celkom ano. Moja dcera dostala salmonelu koncom aprila. Minuly tyzden mala prvy negativny vyter. Salmonela sa vylucuje stolicou a moze to trvat aj niekolko mesiacov. Ja osobne by som pockala na vytery a isla ak by bol negativny.

futon
autor
11. jún 2017

@lutam12 ďakujem za odpoveď 🙂 proaim vás ako často sa robia tie vytery?

slavka030
11. jún 2017

@futon Mojej dcére robili každé 2 týždne. Jej uz síce nič nebolo (trvalo to u nej asi 3,4 dni),ale vytery mala pozitívne skoro 3 mesiace. Nakoniec jej museli dať antibiotiká a po nich už boli vytery ok.

futon
autor
11. jún 2017

@slavka030 prosím vás a na ako dlho ste celkom vyradili zo stravy mliečne výrobky?

l3yla
11. jún 2017

Ja som prekonala takmer pred dvoma rokmi, tiež v lete, a mliečne výrobky som vysadila minimálne do septembra-ale to preto lebo mi nerobili dobre, mala som z nich ťažký žalúdok.
Cestovanie mi problém nerobilo, takisto výsledky som mala o.k.

katulienkax
11. jún 2017

Preco by vlastne nemohla ist sak ju nikto kontrolovať nebude na hraniciach

slavka030
12. jún 2017

@futon pravdupovediac asi také 3 až 4 týždne. Aj keď nie úplne pretože mliečko na dobrú noc muselo byt. Nám dokonca odporučili piť aj acidofilne mlieko. Ale zabrali až antibiotiká.

futon
autor
12. jún 2017

Prosím vás, malej dosť chyba mliečko ale máme ho zakázané. Myslíte že by som jej mohla dať bezlaktozove?

milka27
21. jún 2017

Prosím Vás môj syn mal salmonelu, jemožné, aby mal hneď negatívny kontrolný výter. A ako je to s kúpaním v bazéne a na kúpaliskách, je leto a neviem ako ho udržím mimo vody. Som z toho na nervy. Máme zaplatenú dovolenku pri mori , aj za dva týždne Prahu Aquapalace, aquapark v Maďarsku a neviem čo mám od radosti robiť. Ďakujem za každú informáciu.

lutam12
21. jún 2017

@milka27 tak to je ten dobry pripad. Aj moj syn mal hned prvy vyter negativny. Pre istotu som mu dala otestovat 2 dalsie a boli negativne. Potom je to ok. Ak je negativny tak uz salmonelu nevylucuje stolicou. Teda sa kupat podla mna moze.

evelin1986
27. jún 2017

@milka27 mojej dcere zistili prave salmonelu, testy cakaju aj nas a tiez mame zaplatenu dovolenku odchod uz buduci stvrtok. Ideme to stornovat,resp.ak pojdeme,tak bez nej. Taketo riziko (ze by sa od nej nedajboh niekto nakazil) si na triko nevezmem. Ak mate tie 3 vytery po sebe negativne,a vy ostatni ste cisti tiez,tak nevidim dovod neist.

lublana1
21. júl 2017

ahojte maminy, idem si k Vam po radu 🙂 moje deti sa viac ako pred mesiacom nakazili salmonelou. minuly pondelok sme mali vyter uz negativny, ale tento tyzden uz bol zase pozitivny, viem, ze musia byt dva vytery negativne... v nedelu mame ist na dovolenku do Chorvatska, lekarka povedala, ze ak ideme individualne, tak nas pusta, ale mame davat pozor... ale ja mam celkom obavy, nemate niektora s tym skusenost, ci ste isli aj tak na dovolenku, ak este dva za sebou vytery neboli negativne?