Ahojte kočky,
chcela by som sa opýtať či tu je nejaká maminka ktorej bábo niečo prehlto a potom to nevykakalo, aké nasledovali vyšetrenia? Mala mi dnes asi prehltla taký šulček z umelej hmoty asi 2cm, neviem ho nikde nájsť takže asi ho spapala ☹ Dr mi povedal že mám čakať 48 hodín, bože neviem ako to vydržím, dúfam že to vykaka..
Máte s týmto skúsenosti? Na RTG asi umelú hmotu nevidno , neviete ako sa potom postupuje? chcem byť pripravená na všetko ☹ díky za Vaše odpovede.
ach jo, to je hrozné to čakanie ☹ ďakujem
@muca1212 a mozna ju ani nespapala a nekde to najdes 😉 Drzim palce..
@sisaha no nič nežuvala je to taký plastový kus s jedného ( nebudem nadávať akého) autíčka.. ani neviem ako to dokázala odmontovať z kolieska.... aj mne sa zda že je to divne lebo by aspon zakašlala podľa mňa.. ale nič, ja som ale prehľadala asi 100000x celý byt a nenašla som to.. ach jo..
48 hodín je málo,môže to kľudne vykakať neskôr,nie je to nič ostré,nehrozí poškodenie tráv.traktu,takže sa neplaš a nemáš ani istotu,že to fakt zjedla,sznovec prehltol koliesko z auta,nie malé a prišli na to,až ked ho vykakal 😉 rtg je o ničom,nebude to vidieť,kolko má malá rokov? bolo to teliesko dlhé 2cm a široké kolko? ak by sa dialo niečo nezvzčajné napr. vracanie,bolesť brucha,tvrdé brucho,zvyš.teplota,tak chir.pohotovosť
@sisaha 🙂) neee to určite nie, lebo má len 7 mesiacov, tak pochybujem a kôš je zatvorený. síce sa už vie postaviť a kolenačkuje o život, ale fakt neviem kam by to mohla dať, všetko som prehladala... ma štve že pojde na vyšetrenia aj ked to možno nezjedla... mám z toho nervy ☹
@koniarova no nič nevykala a lekár mi povedal že keď to do tých 3 dní nevykala že to nezjedla, že nemám stresovať 🙂 nebolí ju ani bruško a pekne kaká 🙂 takže nie je problém. so trocha dosť stresáčka 🙂 ona to vôbec nezjedla asi sa to niekde zapatrošilo, alebo to tam ani nebolo 🙂
kamaratkina dcera prehltla mincu, dusila sa s nou a ked ju kamaratka nadvihla tak ju prehltla a tiez vykakala az na 2-3den. Na rtg by malo byt vidno umelu hmotu a druhy den znova rtg pozriet ci postupuje von.