Dcérka počas brania antibiotík dostala bolesti ucha

8. apr 2024

Ahojte dcera uz je tyzden doma...berie atb klacid 500 od stvrtku. Mala priznaky chripky...Dnes v noci silna bolest ucha...place doteraz...mudr robi az od osmej...ako je mozne ze dostala zapal ucha pocas brania atb :(

milanemila
8. apr 2024

Mojich obidvoch zacalo bolet ucho, tak sme boli na ORL a bol to virusovy zapal stredneho ucha 🤷🏼‍♀️ a brali antibiotika jeden klacid na moraxelu a druhy suprax na hemofila.

martul
8. apr 2024

Nemusí mať zápal ucha. Je to ďalšia fáza choroby, mne to vždy prejde do uší. Sopliky má? Sprej do nosa, naparovanie, možno ,, len " ovolili hlieny a to zvykne puknúť a bolieť.

dadis
8. apr 2024

Nechapem, preco na chripku davaju atb, ale tak to si musite vy vydiskutovat s lekarom. Ta bolest ucha je z nspuchnutej sliznice v nose. Treba davat kvapky typu Nasivin, ktore maju stahujuci ucinok a ked su bolesti, tak aj nurofen, popr. burrow kvapky. Ked do 2 dni neprejde, treba ist skonzultovat.

autor
8. apr 2024

@dadis
@martul
@milanemila dakujem pekne...no mala silny kasel...bol s nou exmanzel a nepytal ani crp...ja som tiez chora...v juni ma ist vyberat nosne mandle...skusim volat este na ORL, mali by ju vziat akutne, no nie ?

milanemila
8. apr 2024

Nemyslim, ze je to akutne, kedze to moze byt aj sprievodny jav upchatych dutin, ako pisali zeny vyssie. Ja som ti posala hlavne preto, lebo moze mat dieta zapal stredneho ucha aj ked berie antibiotika, ja som pred tym o tom, ze moze byt aj virusovy ani nevedela.

maciatkolulu
8. apr 2024

Ja nerozumiem,na príznaky chrípky dá normálny pricetny doktor ATB?!?! A normálna pricetna matka ich aj dieťaťu podava??? Ja tomuto vážne nerozumiem. Buď si nepochopila diagnózu,alebo ..a bolesť ucha ma viacero príčin. Verím tomu,že dostanete ďalšie ATB 🤦

autor
8. apr 2024

@maciatkolulu este raz...mala silny kasel, horucku, zelene sople...preto dostala ATB...priznaky chripky, to som napisala len ja..lebo mala bolesti celeho tela aj.pricetne na pokyn doktorky som jej tie atb vybrala a pricetne som ich podavala dcerke ano...diskusia vznikla len preto ze som sa zarazila ze pocas brania dost silnych atb dieta dostalo silne bolesti uska...az krici...uz ideme na ORL, volala som tam

migynka
9. apr 2024

Ako ste nakoniec dopadli na ORL?

dadis
9. apr 2024

@migynka No ako? Kvapky do nosa a nurofen od bolesti asi 🤷‍♀️

autor
9. apr 2024

@migynka dakujem za opytanie...dcerke zmenili ATB, ma zapal ucha ....dnes jej je uz konecne omnoho lepsie 🙂

dadis
9. apr 2024

Uff..takze nieco ako K+C sa uz ani nerobi...

autor
10. apr 2024

@dadis kava caj?

dadis
10. apr 2024

Neries..

dadis
10. apr 2024

Este som nepocula o atb, co za den zaberu.. uroven nasho zdravornictva je suteren..

maciatkolulu
10. apr 2024

@dadis ja tiež ziram,jeden doktor dá na príznaky chrípky ATB🤦, ani nevie čo a ako,decko nakoniec ma ponaký po týždni zápal ucha,hmm,dostane ďalšie ATB a potom príde čo,rezistencia a? To že tomu veria matky,to sa dá ešte chápať,ale že to robia doktori,to by už malo byť pomaly trestné. Aj keď chápem,že niektoré hysterky si ich vyskriekaju,myslím ATB. A to by malo byť asi tiež trestné. 🤦

maris5
10. apr 2024

U nas tiez bolo po dobrani Klacidu sialena bolest ucha, na pohotovosti nam povedari, ze sme v ten den uz 4. co maju bolest uska po Klacide.

maciatkolulu
10. apr 2024

@maris5 bolesť ucha po klacide??? No dobre. ...nie,káva čaj nie,hemokultura,kultiváciu,stery,odber krvi a tak. To urobí dobrý dr. Neslávne len tak ATB. Teda pokial tam nemá kolabujucu matku,ktorá trvá na ATB.... Nuž,čo už. Veľa zdravia

dadis
10. apr 2024

@maciatkolulu Ja mam stastie/nestastie, ze dcera ma vaznu diagnozu a chodime k dobrym lekarom v detskej falultnej nemocnici, preto viem porovnat pristup lekarov dobrych a lekarov predpisovacov. A mam trochu uz aj prehlad. Teraz uz vacsina lekarov aspon to crp robi..co ocenujem..

maris5
10. apr 2024

@maciatkolulu ja som len vyjadrila nasu skusenost, ked sme po dobrati Klacidu isli na pohotovost s bolestou ucha, kde riesili v tom case dalsie 3 rovnake pripady.

A natrafit na dobreho lekara je zazrak. Ked pediater nie je ochotny urobit vyter po opakujucich zapaloch ucha, lebo ma pocit, ze naco. Ze predpise lieky na 5 dni, v nemocnici zhorezene pozeraju, ze ucho sa lieci minimalne 10 dni. A vdaka "super" doktorke mame dieta, ktore ma preukazatelne zhorseni sluch, kvoli jej nezodpovednemu pristupu. A nebyt inej ochotnej lekarky, tak to dieta mozno nepocuje vobec.

autor
10. apr 2024

@maciatkolulu berie 2x antibiotika v zivote...ma 10 rokov...doktorka zvolila spravny postup. ..

maciatkolulu
10. apr 2024

A tie prvé brala teda načo? Akú mala diagnózu?

autor
10. apr 2024

@maciatkolulu zapal dutin...uz som pisala, ze to moje napisanie v prispevku ohladom chripky bola len taka moja dedukcia, skrz toho, ze sa stazovala, ze ju boli chrbat