Dcérka po podaní čípku kakala

bubuzu
18. jún 2024

Ahojte, dcéra, 9 mesačná horúčkuje a po podaní čipku nurofenu sa do minúty dokakala. Určite to spôsobil ten cipok, to mi je jasné, ale v plienke som ho nenašla (ale zas mohol sa tam niekde maskovať za hovienko).Príde mi, že nie je mozné, že sa tak rýchlo vstrebal, tak dumam, či a kedy jej dať ďalší.

hederamonstera
18. jún 2024

Dala by som dalsi

bubuzu
autor
18. jún 2024

Aj ja som chcela, ale ešte som chvíľu počkala teraz a vyzerá, že jej ide dole. Alebo si zo mňa ten pošahaný teplomer robí srandu. Ja fakt nemám rada tieto bezdotykové teplomery. Ešte počkám chvíľku.

anavixy
18. jún 2024

Ak to bola fakt minuta tak kludne podat dalsi, ale inu ucinnu latku a teda odporuca sa aj ina forma (sirup/capik), ale to len preto aby ho dieta znova nevykakalo/nevyvracalo, takze formu menit nemusis. Normalny postup je pockat aspon pol hodinu, odmerat teplotu a ak je rovnaka alebo vyssia, tak podat znova antipyretikum z druhej skupiny, ak je nizsia, tak cakat a dalej kontrolovat teplotu.
Bezdotykovy teplomer ale rychlo odlozit, tym sa nemozes vobec riadit, teplotu pri horucke treba vzdy premerat kontaktnym teplomerom v konecniku alebo pod pazuchou - tam merat po dobu 5-7m, bezkontaktny teplomer je len orientacny.

lenocka8894
19. jún 2024

@bubuzu ja som bezdotykovy hodila do kosa..bezne nameralo aj o 1,5 stupna viac...skus namerat teplotu 3x po sebe a ak ti vyjde ine cislo tak zmeraj rektalnym...ja bezdotykovy uz ani vidiet