Prosím vás, neviem čo mám robiť… malá mi dnes padla na hlavu na hranu skrinky. Teraz je úplne všade stvornozkuje a stavia sa popri nábytku. Dávam na ňu pozor, strážim ju ako oko v hlave ale jednoducho toto bola sekunda a už bola na zemi… má na hlavičke takú ranku, nie je to hlboké… skôr ako škrabanec. Bol trocha plač ale bolo dobre, pekne sa najedla a hrali sme sa.. nezdá sa mi že by bolo niečo zle. Teraz spinká. Má 10 mesiacov.
Len stále mi vŕta v hlave otázka či predsa netreba ísť do nemocnice, len sa bojím že ma vysmejú.. teraz stále len tá korona a už sa stalo že ani pediatrička nás kvôli tomuto nechcela zobrať na vyšetrenie.
Ďakujem za rady
Netreba len ju sleduj, keď začne byť letargická, bude grckať alebo zmení správanie, začne viac padať ako obyčajne vtedy by som išla.
netreba... tých pádov ešte bude , neboj sa...😉
@paulinkaa2 ďakujem, tiež som takto rozmýšľala, len je tam strach keďže je toto moje prvé dieťa a v podstate aj prvý takýto pád
@mamina0078
pokiaľ dieťa spadne na hlavičku treba ho sledovať - lekár v prípade ak sa nedá utíšiť, je spavé alebo zvracia...ak potom normálne papala a hrala sa, mala by byť ok....zvyčajne sa viac sleduje aspom 3-4hodiny ...
Sleduj ju. Ak by začala vracat , alebo mala jednu zreničku väčšiu ako druhú, treba ísť do nemocnice. Inak by som nešla. No ak chceš byť pokojnejšia, prevolaj si na pohotovosť
kym je ok nestraca stabilitu nieje nervozna tak len doma sledovat. ja som vzdy skontrolovala zrenice ci reaguju na svetlo + ci su rovnakej velkosti v klude.
Aj moja tak popadala a strážili sme ju. Len som ju vtedy sledovala. Raz nám spadla tak,ze už podľa plaču som vedela ze je zle. To sme utekali do nemocnice
neboj sa tolko padov este bude ... to je len skrabanec ... deti su ako z gumy
Poznam ten pocit aj ja mam prve dieta 🙈 ale uz ma 4r. Tiez sme mali pady atd vzdy som tak isto vahala.ci ist.ci nie.....ale naucila som sa aj na odporúčanie hodinu a pol nespat po pade a sledocar dieta potom aj zreničky sledujem svetielkom ci sa hybu ;) a ako pisu vyse.ak nezmeni spravanie ospalosť grckanie ale u mna je prvy bod zrenicky kontrolujem aj teraz ked spadne našťastie mame málokedy nehody
Neboj,my sme horšie zažili len na ňu dávaj pozor...taký krpec to vymýşľa stále,to sa nedá úplne ustrážiť,so mnou malý chodil aj na wc a pamätám ako sa ma držal za nohy a len zrazu sa hodil do zadu na sprchový kút,to sú proste také veci,bude v poriadku a ty si to určite nevyčítaj
Ďakujem baby ukludnili ste ma 😊 malá je v pohode, dúfam že v noci bude tiež vsetko v poriadku 🙏🏼☺️
Kedze neplakala velmi a nekrvacalo to, asi by som k lekarovi nesla, ale to boli hrozne nervy ked nas syn zacal stvornozkovat. Poznam tvoje pocity. Mal tak obrovsku tuzbu sa vsade splhat, ze ho nebolo mozne zastavit. Ale nechala som ho, akurat so pri nom stala s rukami pripravenymi na kazdej strane aby som ho chytila. Asi do 2 tyzdnov sa naucil krasne padat na ruky a dozadu na zadok. Jeden cas som mu aj ciapku dala na doma aby to stlmilo ranu do hlavy.
Až by začala vracať vtedy by som isla hneď 🙂 inak nie.