Prosím len o upokojenie.varím.malú som si nejak nevšimla.až potom pozerám, že niečo drži v ruke a olizuje.našla medzi farbičkami tužkové baterky AA.asi ich tam dal syn.určite nezjedla, to by ani neprehltla.ani v ústach nemala, len olizovala.možno išlo len o sekundyni možno aj dlhšie.viem, ze baterky sú veľmi nebezpečné, ale prehltnutie.z olizovania sa jej nemôže nič stať však?baterky nie sú poškodené.
@chrobak7 nie su vytecene
@chrobak7 nie su vytecene
Nestane sa jej nic, ale dat prec z dosahu. Baterku dieta dokaze prehltnut. Aj AA.
Pokiaľ nie sú vytecnene, alebo nezhltne ich, tak to je v poriadku
Ono hlavne tie male okrúhle su nebezpečné, lebo ľahko ich dieťa zje, tie klasické dlhé baterky by ťažko mohlo prehltnúť.
No každopádne ich dobre odlož
Nie, nic sa jej nemoze stat. Baterky odlozit z dosahu oboch deti! 🙏
Vysvetli mi niekto ako sa dieťa dostane k baterkam
My sme to robili stále ako decká 🙈pokiaľ niesu vytečie nič nehrozí teda ja ešte žijem 😁
bože aj môj malý to robil napriek prísnym zákazom (vymontoval z hračiek) potom som už tie plasty nad baterkami preliepala hrubou páskou, ale teda nič sa mu nestalo chvalabohu
@magimi ano, niektore maju minus celkom blizko plusu (ten dzindzik) a dalo sa jazykom to spojit. Ale niektore tam maju iba izolaciu, tam to nefunguje. 1.5v je na jazyku trosku citit. My sme ako decka olizovali 4,5v baterky, tie bolo citit uz dost a 9v uz vedela byt na jazyku az neprijemna ...Inac tiez ma napadlo, ze to mala mohla citit, a aj preto to davala do ust. Baterky a magnetky od malych deti prec.
Co by sa mohlo stať keby dieťa prehltne malú okrúhlu baterku?
@cafelatte @jaskolka pravdepodobnejsie a aj nebezpecnejsie ako unik chemikalii z baterky, je prechod elektrickeho prudu cez tkaniva. Tak ako to spojis jazykom, to spoji hocake tkanivo v zaludku/creve a elektrina, aj ked relativne slaba ho poskodi. Moze dojst az k odumretiu a perforacii. U magnetu je nebezpecne ak prehltne viac ako jeden a kazdy zvlast. Tie sa potom mozu cestou v tele spojit a pricviknut tkanivo. To casom odumrie.
Nič sa jej nestane. Ani keby baterky boli vytečené, nie je to také množstvo, aby ju to ohrozilo. Keď nie sú vytečené, tak máš zbytočné obavy.