Dcérka olízala tužkové baterky

16. jan 2024

Prosím len o upokojenie.varím.malú som si nejak nevšimla.až potom pozerám, že niečo drži v ruke a olizuje.našla medzi farbičkami tužkové baterky AA.asi ich tam dal syn.určite nezjedla, to by ani neprehltla.ani v ústach nemala, len olizovala.možno išlo len o sekundyni možno aj dlhšie.viem, ze baterky sú veľmi nebezpečné, ale prehltnutie.z olizovania sa jej nemôže nič stať však?baterky nie sú poškodené.

chrobak7
16. jan 2024

Nič sa jej nestane. Ani keby baterky boli vytečené, nie je to také množstvo, aby ju to ohrozilo. Keď nie sú vytečené, tak máš zbytočné obavy.

autor
16. jan 2024

@chrobak7 nie su vytecene

autor
16. jan 2024

@chrobak7 nie su vytecene

aalt
16. jan 2024

Nestane sa jej nic, ale dat prec z dosahu. Baterku dieta dokaze prehltnut. Aj AA.

jaskolka
16. jan 2024

Pokiaľ nie sú vytecnene, alebo nezhltne ich, tak to je v poriadku
Ono hlavne tie male okrúhle su nebezpečné, lebo ľahko ich dieťa zje, tie klasické dlhé baterky by ťažko mohlo prehltnúť.
No každopádne ich dobre odlož

anavixy
16. jan 2024

Nie, nic sa jej nemoze stat. Baterky odlozit z dosahu oboch deti! 🙏

minenkak
16. jan 2024

Vysvetli mi niekto ako sa dieťa dostane k baterkam

ziarifka
16. jan 2024

@minenkak úplne jednoducho. Rozmontuje hračku, kde tie baterky sú. Z niektorých hračiek baterky vypadávajú samé. Navyše kombinácia starší-mladší súrodenec prinesie tomu mladšiemu nevídané zážitky a skúsenosti

joannita
16. jan 2024

@minenkak kolko mas detí?

minenkak
16. jan 2024

@joannita už som bola poucena a ďakujem Bohu ,že som mala decko v čase, keď bolo minimum hračiek na baterky

joannita
16. jan 2024

@minenkak takze jedno. Ono je totiz aj dost velky rozdiel mat 1 dieta a 2 deti. Pri 2 malych detoch ustriehnut aby sa to mladsie nedostalo ku hrackam toho starsieho je celkom problem.

minenkak
16. jan 2024

@joannita už som bola poucena som ti napísala a

ada510
16. jan 2024

My sme to robili stále ako decká 🙈pokiaľ niesu vytečie nič nehrozí teda ja ešte žijem 😁

lucka_ke
16. jan 2024

bože aj môj malý to robil napriek prísnym zákazom (vymontoval z hračiek) potom som už tie plasty nad baterkami preliepala hrubou páskou, ale teda nič sa mu nestalo chvalabohu

magimi
16. jan 2024

@ada510 veď to sa dáko jazykom skúšalo, či sú ešte funkčné, nie? Ale na princíp si už nespomeniem 😀

aalt
16. jan 2024

@magimi ano, niektore maju minus celkom blizko plusu (ten dzindzik) a dalo sa jazykom to spojit. Ale niektore tam maju iba izolaciu, tam to nefunguje. 1.5v je na jazyku trosku citit. My sme ako decka olizovali 4,5v baterky, tie bolo citit uz dost a 9v uz vedela byt na jazyku az neprijemna ...Inac tiez ma napadlo, ze to mala mohla citit, a aj preto to davala do ust. Baterky a magnetky od malych deti prec.

cafelatte
16. jan 2024

Co by sa mohlo stať keby dieťa prehltne malú okrúhlu baterku?

jaskolka
16. jan 2024

@cafelatte môže mu to poleptat až prepalit tráviaci trakt, keďže batérie obsahujú nebezpečné chemikálie, myslím ze hydroxid draselný

ada510
16. jan 2024

@magimi áno ale bola to sranda no 🙈

aalt
16. jan 2024

@cafelatte @jaskolka pravdepodobnejsie a aj nebezpecnejsie ako unik chemikalii z baterky, je prechod elektrickeho prudu cez tkaniva. Tak ako to spojis jazykom, to spoji hocake tkanivo v zaludku/creve a elektrina, aj ked relativne slaba ho poskodi. Moze dojst az k odumretiu a perforacii. U magnetu je nebezpecne ak prehltne viac ako jeden a kazdy zvlast. Tie sa potom mozu cestou v tele spojit a pricviknut tkanivo. To casom odumrie.

jaskolka
16. jan 2024

@aalt to je tiež veru pravda