Dcérka nemôže prehltnúť antibiotiká

21daduska
26. jan 2018

Ahojte kočky a maminy prosím o radu.Malej diagnostikovali anginu dr.jej dala antibiotiká ospen 500 lenže ona tu tabletku nevie prehltnúť tak som jej ju rozdrvila myslíte ze som to tak mohla urobiť??

moniikka
26. jan 2018

@21daduska určite áno.Skoré uzdravenie

jana_eyre
26. jan 2018

jasne aj moj 6r naposledy dostal toto iste a tiez sme to drvili.. dost na nervy najma v noci ho presvedcit.. skore uzdravenie..

kris557
26. jan 2018

@21daduska nasa mala anginu teraz v novembri uzivala Zinnat a potom bola 2 dni v skole a angina sa jej vratila a potom jej dala tiez Ospen.
Myslim ze na oboch atb. bolo napisane ze sa nemozu kusat atd.
Len zapit a prehltnut vcelku s dostatkom vody.
Dok sa ma pytala ci to zvladne uz ma skoro 10r. (mozno by jej dala sirup-neviem)
Ale hovorim ze ano len to som nevedela aku su velke.
Tak si dala liek do pusy a zapijala s vodou pokym ho ani neviem ako prehltla ale myslim ze sa jej s tou vodou postupne v puse topil a potom ked ho zjedla som dala este trosku vody do pohara keby tam nahodou ostal nejaky zbytok. A to vypila. Cize si ho zapila cca s 2 dcl. vody.

deti95060810
27. jan 2018

aj my to tak robíme...

kengurica
27. jan 2018

Su to tablety potahovane filmom, a mali by sa prehltnut v kuse. Ten film je na to, aby sa tbl.rozpustila az dalej, v tenkom creve, nie v ustach. Detom do 6 r sa dava sirup, vacsie deti by uz mali byt schopne tbl prehltnut, aj ked su vacsie. Nech si dcerka tu tabletu polozi viac dozadu na jazyk a zapije hned vacsim glgom vody, alebo so sustom jedla. Nedrvit, nehryzt, necumlat, nepolit.

lillystranska
27. jan 2018

@21daduska ahoj kľudne to môžeš drvit mi takto drvime starkým keď sú tabletky moc veľké nič tím nepokazis

jana_eyre
27. jan 2018

@kengurica tak napr. nam sam lekarnik povedal ze to mame polit, lebo nam dal 500vku ale syn mal mat len 250tku.. (bola to pohotovostna lekaren doktorka na pohotovosti nam predpisala sirup co sa uz niekolko mesiacov nevyraba a tak dal on sam tuto alternativu, kedze o 1v noci s urevanym dietatom sa muz nechcel vracat na pohotovost.) cez den v pohode prehltol, ale v noci to nedokazal, islo to proste podrvene.. asi kvoli tomu mal potom. cierne zuby, ale uz to zmizlo..

kllamarka
27. jan 2018

urcite ano. Ja malej 16 mesacnej drvim Biseptol..lebo proste nie je vo forme sirupu. A dodnes si pamatam, ze aj nasa mama nam vsetky lieky drvila - tiez neboli sirupy 🙂

siska53
27. jan 2018

@21daduska nam ako detom antibiotika vzdy drvili.takze si nemyslim,ze by mal byt problem.. Preco vam nedala sirup? Nasa mala sarlach a dali jej atb v sirupe.. Este sa nestalo,ze by dostali tabletkove..

siska53
27. jan 2018

@kengurica no..len to je niekedy tazke..ja sama mam problem s prehltanim tabletiek.. Som rada,ze detom vzdy dali sirup a tiez by som sa pytala,ci mozem podrvit..

21daduska
autor
28. jan 2018

Ďakujem vám veľmi ppekne za rady moc si toho vážim

21daduska
autor
28. jan 2018

@siska53 máme novú doktorku a mňa to v tej chvíli ani nenapadlo jej pýtať sirup

21daduska
autor
28. jan 2018

@kengurica skúšali sme vselijak v puse aby to zhltla no nejde jej to vypluje ju von

henuss19
28. jan 2018

Určite nie, tým že tabletu rozdrvíte, účinné látky, ktoré sú potrebné na liečbu sa z tablety uvoľnia skôr akoby sa mali a účinok nie je taký ako má byť. Pretože biologická dostupnosť sa znižuje, čiže účinok je minimálny alebo aj žiadny. Takže buď ju nejak prehltnúť alebo zájsť k lekárke po sirup alebo inú liekovú formu ktorá dcérke nebude robiť problém. Študujem farmáciu takže viem o čom píšem 😉