Ahojte.
Tak som tu opäť. Máme zase ten istý problém...
Dcérka už nekakala 9 dní. Hneď potom ako sa to stalo minule sme boli na gastre kde jej upravil stravu lekár, urobili jej vyšetrenia na lepok, laktózovú intoleranciu a iné možné alergie. Na gastroskopicke vyšetrenie sme objednaní až o 3 týždne (skôr som nenašla nikde termín). Skúšame už 5-tý deň slivkové šťavy, vločky, semienka, no ale nič nepomáha... Volala som lekárovi no náš gastroenterológ je v karanténe a pediater má dovolenku. Dala som jej už glycerínové čipky a aj easylax. Zatiaľ sa nesťažuje na bolesť, len je z toho nervózna bojím sa aby sme opäť neskončili v nemocnici pri manuálom vyberaní. Vôbec neviem čo mám robiť. Mám ísť s ňou na pohotovosť? Neviem co mám robiť. Mám doma aj rektalnu rúrku pre syna, no nikdy som ju nepoužila. A asi ani takto veľká dcéra ju nemôže či? Ja som už fakt zúfalá 😞
@sonikcka_2021 susede pre 3 ročného syna predpísal gastroenterológ forlax. Zatiaľ mu to pomáha má pravidelnú stolicu.
@sonikcka_2021 ten istý problém a tá istá chy
ba😆sme Ti minule písali, že po 3 treba dať cipok keď nezaberie prvý, tak ďalší na druhý deň...preháňadlo by som v tomto prípade po 9 dňoch nedavala
@sonikcka_2021 tu vlákninu od Nestlé si už kúpila?je to najlepší spôsob na zapchu
Je mnoho sirupov voľnopredajných každému zaberie čosi iné,napr u nás v rodine,Dulcosoft
@sonikcka_2021 urcite skusit vlakninu a probiotika
@sonikcka_2021 trebalo riesit po 3 dnoch nie po 9
..
@sonikcka_2021 a skusala cvicit? Napriklad cviky na brucho a core, tepla vana, masaz brucha ... nieco co rozhybe prirodzene creva.
@sonikcka_2021 dobry vecer moj syn tiež nekaka uz 5 deň ale on si zmyslel že nebude kakat lebo sa boji že ho bude bolieť nepomaha dohovaránie ani sľuby že dostane darček dnes sme dali čapik ale nič potlačil to späť neviem už ako na ňho😔
@manocka1990 dcéra mala fisuru - trhlinu na konečníku, vtedy sa môžu deti báť kakať. Ona síce nezadrziavala, len ju bolelo, ale práve na to sme mali sirup Duphalac, aby mala stolicu pravidelne a hlavne mäkkú. Mala ho nasadený aj počas hojenia ranky. Plus samozrejme ešte viac zvýšená hygiena.
@sonikcka_2021 moj syn mal tiez velke problemy...skusali sme vsetko....
Uz mal byt hospitalizovany a pomohla nam vlaknina Opti Fibre...
Skuste davat,ale pravidelne...drzim palce!!!!!
Dakujem za radu skusim a kde ju kupim v lekarni?
@manocka1990 áno bežne v lekárni Nestlé optifibre je bez chuti dáš do jogurtu či vody.Stoji okolo 20 eur, ale je to veľká krabica a vydrží mesiace
Arcodigest (od 12r.), vlaknina Optifibre a Duphalac (ten je na predpis)
Preboha 9 dni😱😱😱😱 mamo
Takze zacnem tym ze mam 2.5rocnu dcerku a velmi casto mavame problemy s kakanim.
Neviem ako stare je vase dietatko, ale nam pomohlo toto.
1.Napisala som si modlitbicku v ktorej prosim o pomoc s tumto problemom.
2.varit vela polievok, najviac vyvari-ale pozor nie s mrkvou, ta zapeka. Varte polievky 2x denne a uvidite, ze to pojde. Hlavne zeleninove a vyvari.
3.kakali sme s plysakmi, vsetkymi co sme mali
4.mineralka z lekarne Zajecicka Horka-to je nas najvacsi poklad. Ja dam dcerke 1 malu lyzicku a zmiesam to este s troskou vody a pekne sa mi vykaka. Sice to tvrde kako to nerozpusti, lebo ak ste nekakali 9 dni to uz je fakt moc. Ale davala som niekedy aj 1 lyzicku pred jedlom a po jedle a vo vasom pripade by som dala aj viac x denne a uvidite, spravi sa to.
5. Akurat vcera som dostala odporucanie na najlepsie probiotika : smidge infant zo stranky terrapotheka.sk
Treba vyskusat.
6.este sa odporuca zeleny jacmen.
Drzim palce.
@sonikcka_2021 moja dcérka má 3 rôčky, a už vyše pol roka mame problémy ohľadom kakania. Začalo to jedným bolestivý kakanim, kedy sa jej porobili ranky a koniec. Trápenie veliké. Dávam dulcosoft, Lactulosa,probiotika.Varím odvar z lanových semiačok. Aj keď kakanie zmaklo, ritka je zahojena, kakanie bez bolesti, blok je v hlavičke a nevieme ho dostať von. Vysvetľujem, motivuje e, nezaberá, zadržiava, lebo kakanie boli, kakanie je fuj a toto sú jej odpovede😴... Je to hrozne, veľmi sa s tým trápime, minule nezabrali ani čipky, kakala po8 dňoch.
@mirkaknm jej dcera ma 12 rokov
Ahojte. Máme aj Nestlé vlákninu. Berieme aj psylium. Lenže ju ani nenutka na kakanie. Len ma nafúknuté brucho. Dnes už ráno dostala ďalší čipok a stále nič. Dnes už pôjdeme na pohotovosť hneď poobede.
Pri vlákniny a psylliu treba veľa zapijat dostatkom vody, pozor aj na to. A dobrý nápad bol aj tie polievky variť. Aspoň jedenkrát denne by mala zjesť. A tiez pre kopať jedálniček ako tu vyššie radí @zazvorka87 a zároveň sme to radili aj minule. A nakoniec doriešiť vyšetrenia, ktoré máte už objednané...
@sonikcka_2021 ahoj, rád si dostala až-až, len sa Ťa spýtam - má Tvoja dcérka dostatok pohybu? Mám pocit, že pohyb čriev je priamo úmerný pohybu tela. Držím palce, aby sa všetko napravilo a fungovalo tak, ako má fungovať. 🙂🍀
@sonikcka_2021 ahoj, čo bolo na pohotovostí ? Už som myslela že je už všetko "ok" od minuleho ☹ a zase ? Ach...dačo jej tam nie je v poriadku,treba potom pátrať lebo to nie je dobre :-/
@maminatimka
Opäť Vám všetkým ďakujem za úžasné rady.
Boli sme včera na pohotovosti, tak jej spravili klystir. Chvála Bohu to pomohlo. Dostali sme taký klystir vo fľaštičke domov pre prípad, ak by sa to zopakovalo. Čo dúfam, že nie....
@sonikcka_2021 tak super 🙂 musíš ju nutiť vždy každy deň chodiť na wc-ko, aj ked iba trošku a potom sa to napraví , píšem z vlastnej skusenosti zo synom čo som zažila 😉 samozrejme po tejto klystíre počkať kľudne 2 dni... musí sa jej to rozbehnuť a ten pohyb je tiež dobrý..
@sonikcka_2021
len to treba riešiť skôr, nie po takom dlhom čase, zbytočné trápenie.
@sonikcka_2021 super, že klystír pomohol. 🙂 Teraz som si pozrela na nete, že existujú aj nejaké cviky pre lenivé črevá, neskúmala som to, neviem, aké cviky tam sú, ale Ty si to pozri, možno by stálo za to, aby to dcérka cvičila.
Och mrzí ma to. Už som váš prípad sledovala tu aj minule. Je ešte sirup Duphalac, mali sme s ním skúsenosti, indikovany ale pre zmakcenie stolice, v našom prípade. Je ale na predpis. Môže predpísať aj pediater. Ak by ti ho predali v nejakej lekárni, alebo po známosti, ale naslepo by som to asi neruskla. No je piatok večer a tak verím, že je to zložitá situácia, +2 dní víkendu..... To bude vyše 11 dní, kým sa to začne riešiť inde ako na pohotovosti. Škoda, že vám minule neporadil niečo, alebo nedali niečo, ak sa to zopakuje. Držím palce, neviem viac poradiť. Držte sa